92

Калеко Алеко

преди 6 години

В този регион на България са съсредоточени най-много от гласоподавателите на столетницата, на които *** по традиция обещава светло комунистическо бъдеще, така че днес им е скимнало да се присъединяват към Румъния, а утре ще искат цялата ни държава да се отцепва от ЕС и НАТО, и да става "16-та" евроАзиатска республика. По време на Европредседателството ще се нагледаме на всякакви инсинуации, от искане на ВОТ на недоверие към правителството, до сепаратистки напъни във Влашко и Черноморието ни

91

Поручика Балканец

преди 6 години

В Крим руснаците просто си купиха населението. Обещаха им двойни заплати и пенсии и тогава и украинците, и татарите поискаха Русия. Българите в Северозапада живеят в такава мизерия, че от патриотизма им нищо не е останал. А Ердоган само да обещае турски заплати и пенсии и Югозападна България целокупно ще въстане. Количествените натрупвания водят до скокови качествени изменения. Може да не ви се верва, господа властници, но иде време разделно.

90

Dies Irae

преди 6 години

До 91Аз съм от Русе и все още си живея в Русе, тук и работя. Така, че не ме слагай в примерите си. Това, че ти незнаеш какво е икономика си е твой проблем. В скапаното ви село не пари, а половината да ми го подарите пак няма да дойда. Ако някога ми се е налагало да отида до там за да свърша някаква работа. Влизам, по най бързия начин свършвам в държавните администрации и дим да ме няма. Ако ще в 11 вечерта да съм свършил, тръгвам и спя по пътя, но в шопия не нощувам! Закон за мен.

89

Dies Irae

преди 6 години

До 90Хората там не плащат данъци от 1 година, а от 1887 ако незнаеш. Но са на този хал от поне 25 години. Така, че грешно мислиш и ти си смешния. Хората искат справедливост и реално разпределение на парите. А не едните да смучат от всички и после да се бият в гърдите колко били добре и колко били полезни. Просто трябва да се прекъсне този цикъл, а начина е данъците да остават там където са платени. Било то ДДС, местни данъци или свинетки. Тогава ще се види кой крив, кой прав!

88

Анонимен

преди 6 години

До Dies Iraeинтересно, защо тогава половината сте в шопия? бягайте във видин , лом и долни Цибър да си правите икономика.

87

Анонимен

преди 6 години

МНОГО БЕШЕ СМЕШЕН СЕЛСКИЯ ЧИЧКА ПО тв : НИЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ ИЗДЪРЖАМЕ СОФИЯ И бг....ПОЛОВИНАТА СМЕ БЕЗРАОТНИ ,ДРУГИТЕ РАБОТИМ ЗА 300...400 ЛВ........и какво ще правят с данъците си върху тези заплати. и шосета до там няма да има,та и никой няма да може да отиде до там, поне да ги пожали. прости - за това - бедни !

86

Поручика Балканец

преди 6 години

Простичко е - у нас са единици забогателите без кражби. Ние сме бедни, понеже нас ни крадат депутати, министри, висши чиновници, кметове, магистрати и господарите им - монополите. Виновният е определен и е показан. Присъдата на Народа е потвърдена от ЕС. Следователно напрежението ще се трупа и в един момент ще ескалира, докато не се стигне до някаква Справедливост. Иначе етническите райони ще поискат да се откъснат. А някъде българите ще се обявят сърби, румънци, гърци или македонци.

85

Анонимен

преди 6 години

Цяла Северна България иска да се присъедини към Румъния

84

Анонимен

преди 6 години

Стара максима е,че неравенството поражда завист,а завистта-омраза.Това се случва днес в България.Щом като ще се делим на богати и бедни райони,на западнали и незападнали,на южни и северни,на обгрижвана столица и на провинция,захвърлена на произвола,нека така да бъде.Ако това положение не се промени в близките 2-3 години,България неминуемо ще се разпадне на малки късчета.

83

Анонимен

преди 6 години

Парите от винетките на цяла България отиват в София, така се формира този 40% дял от БВП.

82

СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ

преди 6 години

НИЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ СОФИЯ.И ДА ИМ СЛОЖИМ НА СОФИЯНЦИ ЕДНИ ГКПРП-та и ЕДНИ МИТНИЦИ

81

Dies Irae

преди 6 години

Това е икономика. А не издаване на безсмислени хартийки с които да се придаде някакъв уж смисъл от назначаването на поредните безполезни държавни хрантутници които по цял ден да симулират дейност в офисите на министерства и агенции в Шопия и накрая да ревът, че видиш ли те генерирали парите на държавата. Ставате смешни вече. Да не кажа жалки. ПП: може да съм от Русе, но на моя акт за раждане пише роден в Град. А не да съм роден в коптор в село Горно Нанадолнище и от 2 години да съм столичанин

80

Dies Irae

преди 6 години

До В.Ако незнаеш да ти покажа нагледно защото явно грам не разбираш от икономика - БВП отчита едни и същи пари много пъти - ти взимаш пари и ползваш такси (БВП го отчита) с парите взети от теб таксиджията отива и се подстригва (БВП отчита 2-ри път същите пари), тя отива с тези пари на спа (3-ти път БВП отчита същите тези пари) и тн. Затова трябва да се гледа само и единствено внос-износ! Износа вкарва пари в държавата- произвеждаш реална стока и я продаваш и вкарваш евра,долари и др. в страната

79

tumnia1

преди 6 години

В Румъния крадците от парламента са в затвора, затова Румъния е по напред от България с 10 години вече. Затова няма лошо да се правят такива референдуми за да се чалне тиквата колко е тъпичак и да направи нещо смислено за западналите ни райони , ако не да си ходи!

78

tumnia1

преди 6 години

Ха ХА, страхливци сте вие, Не кметове, кукли на конци. Страх ви е от тиквата и да не изгубите поста си, затова се изказвате веднага уж като националисти, милеещи за родината. А истината е , че вие КМЕТЧЕТА крадете и богатеете, за сметка на обикновения български народ. Предатели

77

Dies Irae

преди 6 години

До В.Освен това, единственото което крепи Шопия е, че всичко се влага там. Така изкуствено се създаде град от селото. Всички данъци в тая държава първо отиват там и след това вече Шопите ги разпределят къде по колко да отидат. Затова и се води, че 40% от БВП на страната се формира там. И като финал БВП е грешно мерило! Я да видим колко и от къде се изнася за чужбина? Това са реално генерираните пари на държавата. Това, че ти си взел помощи и си си взел билетче за търкане на е икономика.

76

ЛИЛИ

преди 6 години

като сме част от България, защо управниците й не се грижат за нас в северозападна България? и ние искаме по-добър живот!

75

Dies Irae

преди 6 години

Колко стока и колко ДДС се плаща в Шопия и колко в Русе, Видин, Петрич и други гранични райони? Това, че там има много *** която изкуствено се поддържа защото това е държавна политика и изкуствено се създава усещане за това, че селото дето допреди 100 години е било с кални улици, а ти си достатъчно *** да вярваш си е доказан факт. Я си вижте кварталите красно село, овча могила, *** пъдари и тн. Затова сте и винаги сте били *** селяни. Иконимика в Шопия няма, няма и да има. Има само бумащина

74

nikola

преди 6 години

аз съм съгласен да се отделим от курупционната но държава както за вас по големите така и за нас младежите ще е мн по добре да се присъединим към др бряг на р.Дунав а то е да сме част от Република Румъния аз на 100 процента ще се подпиша за отделянето ни от Република България видяло е се ,че Северозападните жители на Видин Враца Козлодуй Лом Берковица и Монтана нямаме място за живот в нея съжалявам скъпа майко кръвта ми е българска но май скоро ще бъдем жители на др страна

73

Анонимен

преди 6 години

ояли се и глупости ахаха