51

Анонимен

преди 6 години

NAS IRAN NE NI INTERESUVA,TRYABVA DA NI INTERESUVA BALGARIA.

50

Анонимен

преди 6 години

Прочетете книгата на Уилям Блум "Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна война".След 1953 година САЩ са организирали най-малко 80 пъти успешни или неуспешни преврати в различни държави.Ирак бе подложен на американска военна намеса и окупация едва след неуспешният опит за преврат на ЦРУ през юни 1996 година. САЩ нападнаха Панама през 1989 година - едва след 5 неуспешни опита за държавен преврат за сваляне от власт на ген. Нориега и т.н. и т.н.

49

Морски

преди 6 години

Такава революция е само в главите на еврогейовете.

48

Анонимен

преди 6 години

До Тежък СоколНе copy - paste :)И не се повтарям а следя докаде сте стигнали със задълителната програма :):)волната форма е на стъпка три - там е и най-интересната част :):):)

47

тъпчо

преди 6 години

Защо не цитирате една статия на любимото ДВ - 1953: откраднатата демокрация на Иран.Може да ни информирате и за "Операция Аякс", кой и защо подкупва политици, военни и духовници и до какво води тази операция.

46

Тежък Сокол

преди 6 години

45 Повтаряш се този пост на десктопа ли си го запаметил

45

Старата плоча

преди 6 години

До Тежък Сокол:) мнооо ме кефите с изявите - все по един калъп.първо: лустрсани лозунги без съдържание, конкретика, историческа обвързаност.сега сме на тази стъпка->второ: отчаян опит за защита на безмислени тезиситрето: грубо ругаене на руснаците.PS: отивам за още пуканки :)

44

Тежък Сокол

преди 6 години

42 и все пак без разрухата вследствие на изгубената ПСВ и изостаналостта на Руската империя и немските пари е нямало да помогнат.Винаги си има точен момент логато нещата се случват когато има необходимите обстоятелства

43

опетков

преди 6 години

До Анонимен Дори не смееш да си напишеш името, анонимнико! Ти през живота си жив американец виждал ли си? И Путин бил "уравновесен". По-голяма глупост не можа да издрънкаш. Да, уравновесен е в лъжите, жестокостта, алчността и двуличието. Но не е виновен той, така са го възпитавали в КГБ.

42

опетков

преди 6 години

До Тежък Сокол Да, на Ленин са му стигали освен революционната ситуация и вагон с пари и немската армия зад гърба.

41

опетков

преди 6 години

До ДА ако... Поредният *** си. Американците не могат да бутнат едно листо в Иран. След революцията през 1979г бяха изгонени от там, нямат посолство и може би няма нито един американец, живеещ в Иран. Колко трябва да си ***, за да ръсиш подобни глупости. По-вероятно е руснаците да да стоят за размириците, защото имат по-силни интереси там, а и откога ламтят за достъп до Персийския залив.

40

Тежък Сокол

преди 6 години

Има и нещо друго . На времето Садам беше сунит и сунитското си малцинство управляваше шийтски Ирак докато в Сирия е обратното Асад е шийт а управлява сунитското мнозинство. За това и Иран застана зад него за да завърши шийсткият ятаган през Ирак Сирия и Ливан на Хизбула. А кремълското миньонче къв го играеше в цялата игра не знам. В Русия има 98% сунити и само 2% шийто

39

Тежък Сокол

преди 6 години

37 могат да минават и през Турция а защо не и през Йордания и Израел има много трасета. Познавам добре картата представи си. Чисто и просто Асад беше последният диктатор в региона и понеже Путин беше зад него за това загинаха толкова хора.

38

ДА ако...

преди 6 години

Ще има ли нова революция в Иран? - Да ако краварите бутнат законното правителство.

37

Анонимен

преди 6 години

До Тежък Сокол"В Сирия петрол няма" Хе хе! А знаеш ли къде е на картата?И така да е. През него (ще) минават и Иранските и Арабски газ/петрол - нали?

36

Тежък Сокол

преди 6 години

34 разбира се че са естествени процеси. ЛЕНИН ГО Е ДОКАЗАЛ когато се достигне до критична маса на недоволство и възникне революционна ситуация е достатъчна една искра.

35

Тежък Сокол

преди 6 години

32 В Сирия петрол няма но има 45 годишна социалистическа диктатура от кланов характер. По принцип това което стана в Сирия трябваше да се случи още през 90-те когато се разпадна соц.системата

34

Ко речи?

преди 6 години

"че бунтовете в Иран както и тези в Сирия са естествен процес породен от диктаторските режими там."това кой герой на Уолт Дисни цитираш?

33

Анонимен

преди 6 години

Естествено че Путин ще подкрепи съюзника си Асад. Това е все едно някой да разпали гражданска война в Канада под носа на Краварника. Краварите ще се побъркат и ще започнат да хвърлят атомни бомби. Путин е даже много уравновесен и мек лидер. А американците са като някакви есесовци бе блатче. Няма човещина в тия рептили, само интереси и безмерна жажда за власт, контрол и пари.

32

Анонимен

преди 6 години

До Тежък СоколТака ли ви карат да поддържате митологията?:) :) то като от 1001 нощ бе!*** тука вече не вярваме на причи и легенди. Гледаме къде има петрол и накъде се транспортира :)