161

Анонимен

преди 6 години

България - единствената държава в ЕС, в която съществува понятието "работещ беден". Така е в държавата на тиквите! No comment.

160

Анонимен

преди 6 години

Стига бе деца вие да обяснявате за пенсиите.Това което четете и си го разменяте в нета не е истина.Реалният живот е съвсем друго нещо.Има ли някой баба и дядо които да взимат 200лв.пенсия и какво са работили ако това е така.Не говоря за хора над 85 там пенсиите са си от ония времена.

159

Гостенин

преди 6 години

До Анонимен 149Когато си взех жилището (на голи стени - както е сега), беше точно 20 месечни заплати на инженер със 3 години стаж. Сега: 170хил.лв при 800лв. заплата - пак 200 заплати! Безплатните жилища ги раздавах на прошляците, дето живееха по 12 човека във една стая!Тези от Кремиковски и грАдския транспорт да не би да не си плащаха жилищата? Е, кое му е евтиното на социализЪма? Само не ми говори за грАдския транспорт!Било лесно - ми то на роба всичко му е лесно! Има работа, хранят го и

158

@

преди 6 години

До160,за химеотерапията просто не ми говори защото в момента стана като грипа и имам какво да си спомням..това че си жив и на толкова години значи че си живял добре в социална държава , и аз живях в такава а по 400 лв вземах 1981както шлайфист и работата беше *** но Нормална!!!!после работих и друго и вземах по малко но и работата беше не работна, интилектуална")..и изобщо държиш ли си сметка колко млади мъже умряха от болести последните 20г , колко се самоубиха от отчаяние т.н. и изобщо ???

157

@

преди 6 години

Изключителната задача днес е да се забрави какво е било вчера.. Но най добре да се приначи и о..ере..Защото днес геноцида трябва да е в ореола на "щастие и демокрация" в това най добри са по плужеците...мишки по онова време дребни апаратчици , днес жертви на тоталитаризма и " знаещи" без мазолче без мускулатура развита от бачкане или просто от воля за живот с кашкаваленитв си пръстчета ръсят"бисери"")))

156

До153

преди 6 години

Ако мислиш че текстилен майстор в завод Е.Телман е спял под становете май си доста малък.А като награда от,,чистият въздух" и след операция миналата година прекарах 7 месеца химиотерапия на А.Сахаров 1.Този който е спал на бюрото ти ги е разказвал тия неща млади момко.Продупчената ми трудова книж седи при заподедта за пенсия и много добре виждам какво съм получавал в края на 60те.Започваше се с 83 лева като,,чирак"бе момче ,89та посрещнах с 230.Преживял съм го и нито се оплаквам,нито се горде

155

Анонимен

преди 6 години

До тонката Бабите който метат пачки да са 50 за последните години от 2 0 000 000 това е капка в тихия океан 65 процента от пенсионерите в България вземат под 300 лева пенсии разбираш ли за какво иде реч 70 процента от работещите българи вземат под 850 лева чисто заплати за безработните да не говорим..

154

Голям прос

преди 6 години

Диваци, хората мизерстват! Аз лично искам да съм фалирал грък

153

тонката

преди 6 години

Нека някой съвестен от другарите да тръгне от утре по Била,Фантастико,Лидл,Кауфланд и другите вериги и да провери,по възможност и да снима как свършват количките за пазаруване и как касите са задръстени от така наречените бедни пенсионери.(:(:(:(:Голям глад,голяма мизерия(:(:(А па баба Гина от Праужда(:(:мета пачки на ман галите през прозореца все едно е на бузуки в Солун(:(:(:(:

152

Анонимен

преди 6 години

До тонката-Тонка това че виждаш в даден магазин 20 пенсионера и това сигурно са Иван Костов и Бойко Борисов и си мислиш че всички са като тях богати това моето момче си е твоя работа.Имам комшия бай Добри той наскоро даде 10 000 лева на внукът си който се ожени а аз му викам Бай Добри от къде толкова пари ти си пенсионер а той момче от 15 години ги сабирам още от времето което ходех на работа.. така че не мислете че тези хора имат пари.

151

До Аман

преди 6 години

Какво точно искаш да кажеш бе Аман .Бил съм няколко пъти в Скандинавия .Дания е една малка кукла .Те социализма са го построили но не са го нарекли.Само че знае и си видял как МИСЛЯТ и се ДЪРЖАТ те.Никой не плюе велоалеите които са из целият център на Копенхаген,никой не си плюе държавицатаи никой не се прави на велик.А там където сме минали ние/крайпътните ,,Тоалет"/ сме оставили своята следа-трите букви на кирилица.Да се знай-българин е стъпил тук

150

@

преди 6 години

До151, чиче явно си спал в тия години защото тия които спяха по канцеларийките и решаваха кръстословици вземаха по 180лв..в производствените звена, в рудниците, я военните заводи 400лв не бяха нещо кой знай, вземаше се и доста повече..а жилища даваха завидите които имаха недостик на работна ръка и в тия заводи..явно здравата ди къртил на бюрото за де не ги знаеш тия неща..аз съм вземал тогава такива пари за бачкаторска работа...

149

тонката

преди 6 години

Нека всеки си прави изводите но тук в София хипермаркетите от сутрин до вечер са претъпкани с пенсионери с пълни,повтарям пълни колички.В провинцията пак пак пенсионерите се надпреварват кой да метне от балкона по големите пачки на ало манга л измамниците.Абе не знам,не знам,а вие за мизерия ми говорите.Фактите са други обаче(:(:(:(:(:

148

До146@-от възрастен.

преди 6 години

Кога е имало безплатни жилища бе юнак? Кой ги плащаше безплатните жилища? Кога е имало заплати по 400 лева,когато апартаментите са били по 4000лева?Ти къде си живял и в каква деменция обвиняваш човека.Аман от пубери-агитатори.Апартаментите почваха от 7-8 хиляди с вноска и лихвочисла ,изплащаше се повече от 20 години и заплатите бяпа между 120до високата 220лв.Четристотин лева 60те години ти в редли си.Питай дядо си и баба си и не пиши небивалици Абе вие в тези форуми сума ти групости пишете

147

Аман

преди 6 години

До помнещЕ това ви е проблема, че много помните. Виждал ли си работещ социализъм ? Разходи се из Дания например, за да можеш да прецениш. Всичките лишения на соц-а не се дължат само на структурата му, а на времето, в което се е развил. Подобен строй в едно съвременно общество би изглеждало по друг начин. Стига с това минало а гледайте напред.

146

Анонимен

преди 6 години

Умните и красивите в София с 1500 евра заплата изплащат апартаменти за 120к евро, сменят си айфона всяка година и си купуват някоя маркова дрешка (ризки за 150 лева и дънки за 250), за да се отличават от плебеите по улицата. Това им е високия стандарт с който се хвалят.

145

Анонимен

преди 6 години

Ниските заплати тепърва ще създават напрежение в България..

144

Нетна/Брутна заплата

преди 6 години

Много ме дразни факта, че и КНСБ и работодатели и изобщо всички продължават да сравняват брутни заплати между държави, което е пълна глупост по 2 причини. Първо - данъците и осигуровките са различни за всяка държава. Примерно ако се сравняваме със Сърбия брутната ни заплата е по-ниска, но нетната МРЗ (чистото възнаграждение) в България е по-висока. Отделно от това трябва да се гледа какво е нивото на цените спрямо тези заплати. В Лондон сам човек с 1000 лв не можеш и седмица да изкараш.

143

@

преди 6 години

До помнещ..явно си на доста години и вече си развил и dimenza senile е станала ежидневие.. Друг въпрос е че по това време имаше безсплатни жилища или на цени по пет хиляди а заплати по четиристин лева с цени десетки пъти по ниски от сегашните...

142

БАЧКАТОР

преди 6 години

Работодател който не плаща 1000 лева заплата месечно не е никакъв работодател и бизнесмен . И просто си губите времето ако работите на такъв.