25

Jas

преди 6 години

Е да, иска им се на някои европейски политици да възникне подобна формация в която суверенните и независими национални държави да изчезнат, така ще изчезнат постепенно и отделните народи и етноси, ще внесат още няколко милиона от Африка и Близкият изток и ще създадат нов "какаов" европейски "народ", който лесно ще се управлява от централизирано правителство, което няма да защитава отделни интереси ами само своите. Страхотно бъдеще!!!!

24

Обичам експерти

преди 6 години

До 21О, да, правя разлика. СССР беше базиран върху Руската империя, тоест имаше вековни основи. Изградена държавна структура, общ език и най-важното - провеждаше икономическа политика за изравняване на стандарта във всички републики. В Европа, няма нищо от тези плюсове на СССР, напротив има изключително силен национализъм, и никакъв шанс за разбирателство между най-развитите в съюза страни. Абсолютно никакъв шанс за развитие на страни като нашата.САЩ са друга тема.

23

Анонимен

преди 6 години

21 Правиш ли разлика между СССР И САЩ ЕС ИЛИ СЕЩ

22

Анонимен

преди 6 години

19 Буд спокоен преди това ще се осъществи планът за Руслямска федерация

21

Обичам експерти

преди 6 години

До Анонимен 18Да, нали:))) Много е смешно, когато тези същите "умни и красиви" по медиите разпъваха на кръст костите на Бай Тошо, обвинявайки го в най-чудовищното престъпление - искал да ни прави 16 република на СССР. А днес тези продажни душички, слюнки им текат от умиление да ни видят последна дупка на *** щати:)))Горките, представа си нямат какво ги чака само да пробват, и не толкова за нас говоря, защото ние тука нищо не останахме, европейците ще ги разкъсат.

20

Анонимен

преди 6 години

Ислямски европейски съюз - ЙЕС! Германската джамахирия - моторът с кош на ислямския съюз.

19

Факт

преди 6 години

Както вървят нещата,вероятността да се стигне до Евро-Халифат е в пъти по-голяма отколкото да има СЕЩ....

18

Анонимен

преди 6 години

16-тата република вече гордо става щат. Протести няма. Няма кой да плати.

17

Обичам експерти

преди 6 години

До 15От коментарът ти разбирам, че ти явно се считаш за високообразован индивид, владеещ няколко езика и лишен от национализъм. Честно да ти кажа, това ти мнение е илюзия. Такива като теб в Европа, имащи се за "умни и красиви", сте по-малко от 10% та как ще направите СЕЩ? Останалите 90% ще ви избесят по площадите, само се пробвайте и ще схванеш, че нито си умен, нито образован:)

16

SpaceX

преди 6 години

Единственият изход за Европа в условията на глобализма е в нейната интеграция и федерализъм. Как иначе ще отговори на предизвикателствата на страни като Индия Китай Бразилия че и Русия дори. Сами европейските страни са прекалено малки дори и най големите

15

до 13

преди 6 години

ами в канада говорят 2 езика....а и къде е проблема с многото езици..повечето хора знаят поне един чужд език...английски.национализма е предимно сред нискообразованите индивиди...което е нормално но не и при средната класа...а и никой няма да унищожи историята и културата на отделните страни. а икономическите различия явно се харесват на хората щом не се местят а работят за 400 лв.

14

до 11

преди 6 години

знаеш белите вече са малцинство в америка...а повечето Българи едва ли бихме искали да сме част от африканска или южноамериканска държава. с преобладаващите цветни американци нямаме много общи неща

13

Обичам експерти

преди 6 години

СЕЩ, не може да има бъдеще дори теоретично.1. Няма общ език2. Национализмът е силен в цяла Европа3. Огромни икономически и социални диспропорции между различните страни4. Първите три точки ясно показват, че в едно такова пространство не може да се формира общ интерес, следователно обща политика. То и сега ЕС е пред разпад, а една стъпка към денационализация на държавите в него, направо ще го взриви.

12

до 10

преди 6 години

леката разлика е , че империите са създадени чрез сила а не са създадени като осъзната необходимост. по тази причина и се разпадат . идеята за СЕЩ е , че европейците трябва да осъзнаем необходимостта от създаването на СЕЩ като единствен начин да получим нал-добра защита на нашите интереси .при едно доброволо съюзяване няма да има и опастност от разпадане...както и в семейството членовете имат различни интереси но се държат заедно просто защото така са по-силни и могат да си помагат и вървят напр

11

Предложение

преди 6 години

Не е толкова важно дали СЕЩ ще бъдат създадени или не. Важното за нас, българите е, България винаги да държи мостовете към Америка отворени! Дори ЕС да се разпадне, трябва винаги да имаме готовност да се присъединим като свободен щат към САЩ! Даже може би ще е по-добре!

10

До коментиращия

преди 6 години

А бе Римската империя не се е разпаднала точно "веднага" :)Изкарала е на практика една хиледарка...Виж, за Персийската, Монголската и Руската, вярно е, разпаднали са се толкова бързо, че може да се нарече "веднага".Какво и е особеното на Римската, че е изкарала толкова дълго? Ами базирана е на конкретни цивилизационни принципи, а не на конюктюрни сили. Това е!А на по-абстрактно ниво, в крайна сметка, всяка империя залязва. Да, така е. И Слънцето ще залезе някога... Но периода си е важен!

9

Анонимен

преди 6 години

колкото повече съединения, толкова повече възможности да се разпадне връзката между съединенията / държавите. ЕС е неефктивен и бавен, затова и няма да просъществува още дълго, ще стане жертва на собствената си тромавост и разширение.

8

Анонимен

преди 6 години

Еха! Добре дошъл колониален социализъм! Рая за големите концерни и ушлайфаната администрация.

7

До Зъбльо

преди 6 години

Само плюскане, пиене, жени, спане и сране ти е в главата нали!?

6

До 1

преди 6 години

Някой ще е могъщ но не и ти ти ще си роб от покрайнините на рим. Такива империи се разпадат веднага и необратимо римската мскедонската, персийската монголската в рамките на един човешки живот. Само търговски споразумения и нищо повече