24

Анонимен

преди 6 години

Не само,че са токсични,но убиват морските животни,дори и когато са разложени на малки микропарченца.Освен това доста дълго и трудно се разлагат,докато една чиста хартия например се разлага бързо и не вреди на природата.

23

Анонимен

преди 6 години

ААААа горивоооо

22

Анонимен

преди 6 години

Е пък лошо ли е рибата да е с две найлонови пликчета- едното отвън и другото- вътре?

21

Веско

преди 6 години

Всичко хубаво, само дето рибите плУват. бутилките плАват. Научете го тоз български бе!

20

Анонимен

преди 6 години

цивилизацията е вредна......

19

Анонимен

преди 6 години

В Япония специално, както и в западна Европа и част от САЩ другите 20% ги изгарят. Чисто и без замърсяване, енергията отива за производство на електричество.

18

Сп??нс

преди 6 години

В Испания забраниха ЕДНОКРАТНИТЕ Наелонови торбички в магазините, сега струват 2 цента , по големи и имат надпис "торбичка за МНОГОКРАТНА употреба" и така минават метър , а първоначално идеята беше да има само от тези "пазарските" дето са по левче и така хората да се принудят да ползат истински многократни чанти.

17

Сп??нс

преди 6 години

Няма спасение, каквото и да правим.Имаше един репортаж за това как рециклират в Япония, сметта се изнася разделно (днес хартия утре стъкло), всичко подредено, изплакнато, разгънато, общия *** в прозрачни торбички и дори така достигат до 80% преработени отпадъци, другите 20% пак се трупат някъде... Жалко

16

до LAn

преди 6 години

Не е трудно да се рециклира, в Бургас в *** квартал направиха преди години малък цех за преработка на пвц *** в пвц гранули. Доста роми се ангажираха да събират пвц шишета и ги продаваха там. Не съм сигурен дали функционира още но беше много добра идея за инвестиция

15

от Бургас

преди 6 години

Сложиха до нас един фургон от общината и там една жена приема разделно отпадъци. Това ме стимулира и започнах да отделям онези които подлежат на рециклиране а някои като опаковки от храна изплаквам преди да заделя. Мисля, че няма да е трудно да се пренастроим а защо не и да се върнем към стъклените бутилки и опаковки. Аз купувам бира само в стъкло и като знам, че бутилката струва 0.20 лв. не я изхвърлям а връщам.

14

Анонимен

преди 6 години

Производството е едно ,а замърсяването е друго ,въпреки ,че е 21 век ,повечето хора са като пещреняци ,а пък управляващите не могат или не искат да се справят с елементарни проблеми например,навсякъде където може да се спре с кола на някой път е пълно с тонове *** ,шофьора може да бъде глобен с 500 и повече лева за превишена скорост ,а това ,че замърсява никой не обръща внимание ,както има камери за скорост ,така и да има камери за замърсяване

13

Lan

преди 6 години

1,и опаковките си имаха цена! Т.е. като знаеш, че бутилката за газираната вода ти е 30ст, а самата газирана вода е само 18ст. някак си не ти идва да изхвърлиш празната бутилка! С пластмасата обаче е далеч по-лесно за производителите - продават, калкулриат си цената на всяка опаковка и оставят на съвестта на потребителите да рециклират, като в болшинството случаи те за това не получават нищо! Да не говорим, че все още е и трудно да се рециклира.

12

До пубера

преди 6 години

До АнонименДа така е, аз съм един от потърпевшите на този режим, но като се замисля маи се прехвърлихме от трън та на глог. Капитализма маскиран като демокрация е може би една смъртоносна комбинация. А социализма не е чак такова зло колкото го представят.

11

Анонимен

преди 6 години

Пластмасата не е вредна за човек.

10

Анонимен

преди 6 години

Специално за pvc бутилките Германия например е въвела решение, което намалява това замърсяване може би в 90%. 80 % от pvc и алуминиевите бутилки и кенчета се купуват от търговската мрежа със допълнителна амбалажна стойност -, 25 цента или 50 стотинки. После ако на теб не ти дреме за тези 50 стотинки и си хвърли бутилката има много хора които претърсват кошчетата именно за тях. И с право ако събереш 10 (а това не е трудно ) се храни спокойно за деня- колкото да се нахраниш! Защо бе се въвежда?

9

Анонимен

преди 6 години

Много скоро всички хора на земята ще сърбат попарата която сме надробили! Не остана, хубавото е, че ще гледаме от първия ред всички до един :)

8

Анонимен

преди 6 години

Тези със "соца" са уникални.За каквото и да говорим те отварят уста за "соца".Сигурен съм, че ако говоря за сливата на жена му, той отново ще каже: Ама през соца.....

7

Анонимен

преди 6 години

Забрана на еднократни чаши вилици,торбички и др. Бутилките по 20 ст. и голяма част от проблема е решен. Ама не става щото хората с парите не са съгласни.

6

Анонимен

преди 6 години

Ние събираме пластмасови отпадъци за рециклиране от целия вход. Един ентусиаст ги носи веднъж в месеца, събираме малко пари и с тях си купуваме бира :) Всички са доволни :)

5

Анонимен

преди 6 години

По времето на соца нямаше пластмаса, защото беше изостанала държавата, а не че *** са се загрижили за околната среда.