53

Анонимен

преди 6 години

Това, да сме българофили, а не всякакви други фило-фоби е хубав призив.Стар е колкото Третото българско царство на юг от Дунав. И все още е актуален. Важно е също да имаме критерий, по който разграничаваме истинските патриоти от бутафорните. Пишман патриоти и пишман деморкати е имало от време оно, и ще има предостатъчно в бъдеще. Особено когато замирише на келепир.

52

Я, па Я

преди 6 години

Леле каква команда "Тури ножа". Мамака му само като го прочетох и настъхнах. Само дето не посегнах за автомата, а казармата беше преди 35 г. Казвам ви, пак сме същите не са ни заличили. А стане война, а ги размазахме. На всички им е ясно и за това ни държат в калта чрез политици продажници и предатели. Каквото и да се реши да се прави за армията и се започват саботажи и то от хора на високо ниво. Ама ще обърнем ножа навътре някой ден и ще им се стъжни.

51

Анонимен

преди 6 години

Южна Добруджа е в България неграмотен,а власите като им гледам територията от преди сто години да "благодарят"на унгарците че и те като нас бяха съюзници на германци а пък и част от АвстроУнгарската Империя та здраво се налапаха после власите с унгарска територия!За разлика от българите обаче в Унгария има ДЕСЕТКИ ПАМЕТНИЦИ С КАРТА НА УНГАРИЯ ПРЕДИ-СЕГА а не само един измъчен паметник като нашия лъв пред НДК!Също не беше измислен и трансилвански етнически народ,иначе сходни са ни съдбите!

50

Анонимен

преди 6 години

Липсата на многобройни коментари за възхвала на "братушките'отново под подобен род статии е показателна,нищо, скоро пак ще излезе някое изследване според което 189% от българите Умрат за *** и тогава ще видите какво става и как се коментира!Нали другари русолюбци,вие сте като змия в храсти,само дебнете да клъвнете отровно иначе се спотайвате.

49

45 до 51

преди 6 години

****ьо, ти направи важна грешка! Сега ще ти пламтят ушите и тези на родителката ти!Някакъв плазмоdий да ме нарече родоотстъпник! Моите прадеди и деди са се били храбро за България! Имам орденските документи на един от тях, снимка до оръдието, от което е водил контрабатареен дуел с врага, държал съм ятагана на друг, с който е сякъл заптийски глави, друга рода носи кръвта на иконата на България, други роднини - на поет-харамия, национална гордост! И някакъв 1/2човек да ме обижда!

48

Дуло

преди 6 години

Аз съм на 48 години и за тази героична българска победа научих едва преди няколко години. Колко ли още истини ще излязат наяве ? И кога ще ги има заслужено в учебниците ?

47

Българофил

преди 6 години

Именно в тези дни бяха изречени едни думи, които 50 години се опитваха да ни накарат да забравим. Генерал Колев - "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним, както всеки враг, който пречи на обединението на България."Майор Векилски, битката при Мустафа Ачи- "Тук ще умрем, но нито крачка назад! Тури ножа!"Делим се на русофили и американофили, а трябва да бъдем българофили.

46

Анонимен

преди 6 години

Руснаците са с вини.

45

До 45

преди 6 години

Сигурно е малко по-различно от Така беше.Нали бе съсел?Настъпиха руските *** по мазола и помията тръгна!Докога бе родоотстъпници недни, докога питам???

44

Анонимен

преди 6 години

Как свършваше тази война, че не си спомням?

43

Анонимен

преди 6 години

Заглавието трябва да е ,,Българска военна глупост:след епични победи в Тутракан и Добрич- Добруджа остава в Румъния!!!

42

Анонимен

преди 6 години

А комунистическият режим беше изтрил от този епизод от българската История и вместо това издигна най-големия паметник на съвеЦката армия в столицата ни.

41

До петър - продълж.

преди 6 години

В този сайт имаше и измислицата, че руският броненосец потънал(!) при Калиакра. Бива лъжи, но тези се бяха оляли! Въпросният кораб е предаден на немците цял-целеничък посилата на Брестския мирен договор и утилизиран. Като стане дума за Русия лъжците пишат какво ли не! Аз се гордея с всички победи на българския боен дух и оръжие!В тази война дедите ни са се били срещу сърби, гърци, англичани, французи, румънци, руснаци. Дядо ми има два български ордена "За Храброст" и 1 немски. Бил е французите!

40

До петър

преди 6 години

Петьо мамин, съвсем се се объркал! Датите трябва а се гледат, момченце! Руският обстрел на Варна е на 14.Х.1915 г. Именно артобстрел, а не бомбардировка, от тежкия броненосец "Три Святителя", в резултат на който загиват 9 (девет) мирни жители, от които една ... рускиня. Когото четох за тези събития в един сайт пишеше, че руският флот е бил прогонен от 2 немски подводници!Две срещу 4-те 305 мм, 6-те 152 мм и по-малки калибри оръдия на този кораб и 6-те му торпедни апарата. Плюс останалите кораби

39

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 23Дойдохме си на думата нали, LaйNaрче! Важното е да плюем руснаците! Тях ги е пратил срещу нашия Царь-немец техният Императоръ-немец. И най-малко сме се били с руснаците, в сравнение с другите от Антантата. Моят дядо е бил французите при Червената стена. Твоят дядо сигурно се е укривал в кошарата между овцете да не му връчат повиквателната!

38

ИМПЕРИАЛИСТ-прод.

преди 6 години

Част от труповете са хвърлени в понорите и затрупани , а други - в река Дунав. Спасяват се само тези, които вместо да отидат на мобилизационния пункт, преминават на Българска територия, подкупвайки корумпираните румънски граничари. За пореден път се убеждавам,колко малко се знае за Българската История, дори новата, пък какво остава за древната.

37

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Не съм румънофоб, но поговорете в Добруджа със старите хора да чуете какво ще Ви разкажат. В мрежата може да се намерят доста неща, но не е всичко. Например, малко преди присъединяването към България на Южна Добруджа - 1940г., румънското правителство мобилизира местните Българи-мъже в румънската армия, но от тях никой не се връща след края на ВСВ. Официалното съобщение е, че са загинали във войната, а всъщност те веднага са избити.

36

Петров

преди 6 години

През ВСВ България не губи нищо защото нищо не е превземала. Остава си в границите отпреди войната. Благодарение на съветските другари, кепатйн сардж.

35

петър

преди 6 години

отчаяни от погромите на добруджанския фронт руснаците вкарват в бой непобедимата конна дива дивизия,която изтеглят от фронта срещу германия.до срещата си с българите тази дивизия няма загубена битка.в добруджа,погромът й е пълен.в жаждата си за отмъщение и безсилие,руския флот бомбардира цивилното население във варна и балчик

34

Петров

преди 6 години

България влиза във войната заради лично задължение което немецът Фердинанд поема към другите немци и турците за тяхната доминация в световен план. Платена със смъртта на българи. Някак си не обичам немците след тази унищожителна за България политика.