47

Анонимен

преди 6 години

Като знам, колко е голяма вселената, по - съм склонен да допусна, че има извънземен живот, отколкото да допусна, че няма.

46

Анонимен

преди 6 години

Принципно няма познат физически закон, забраняващ междузвездни пътувания, така че е не е невъзможно един ден да посетим чужди звездни системи, да не говорим за пътуване до Марс, което е напълно постижимо, но доста скъпо начинание. Вече има теоретични модели на космически кораби които могат да развият доста високи скорости в рамките на 20 до 30% от светлинната скорост.

45

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВярата и истината са две противоположни понятия.............Окей, но я си помосли, че всеки учен, направил откритие силно е вярвал, че това което търси е там, и го доказва. Какво всъщност е вярата? Вярата е воля, намерение, отношение към нещо. Даже има опити да се докаже, че именно вярата, т.е мисълта, че нещо съществува, го поражда, вследствие на което то бива доказвано. Има нова наука Ноетика, което работи в тази насока.А иначе-В началото беше СЛОВОТО,

44

Анонимен

преди 6 години

Едно избухване на свръхнова е в състояние да стерилизира космическите тела отстоящи на хиляди, дори милиони светлинни години разстояние. Така че нещата не са толкова прости, не може просто да кажеш има огромно количество звезди, най-вероятно още по-огромно количество планети, значи със сигурност има разум живот някъде там.

43

Анонимен

преди 6 години

Елементарните форми на живот като бактерии, вероятно са широко разпространени във Вселената. Те са много устойчеви, приспособими, могат да се хранят с почти всичко и т.н., но сложни многоклетъчни форми на живот е нещо съвсем различно! Знаем, че на живота на Земята му е отнело над 3 млрд. години, за да еволюира до многоклетъчни организми. Да във Вселената има много възможни опитни полета, където може да е възникнал живот, но въпроса е в каква посока се е развил този живот!?

42

Статистик

преди 6 години

По принцип шансът да срещнеш извънземни е 50%!!! И мога да го докажа!

41

До 41

преди 6 години

Умния човек използва разума си, а не възпроизвежда заучени фрази! Контакт може да направим с друга разумна цивилизация, въпроса е че интелекта е нещо много сложно, не е неповторимо и невъзможно, но вероятността чисто логически не е толкова голяма! Дори да приемем, че някъде там има разумни същества, на какво ниво на развитие са, дали просто не са ловци-събирачи или религиозни фанатаци? Дали е имало имало разумни извънземни цивилизации и те не са изчезнали, в следствие на катаклизъм, войни и т.н.

40

Анонимен

преди 6 години

Само глупакаа може да си мисли, че сме сами в цялото това безкрайно нещо. Доказателствата са много вече ...въпрос на време е да се направи първия контакт официално.

39

Анонимен

преди 6 години

Вярата и истината са две противоположни понятия. Хората вярват в различни неща, а би трябвало да търсятинформация и да се образоват, а не да четат лаладжийски публикации и книжки с приказки.

38

стига де!

преди 6 години

Ей сега ще се развихрят по медиите разни хахавелници. Като професорът от БАН, който бая държавна пара потроши да ги търси из Родопите. Но ги намери! Колегите му искаха да бъде уволнен, че срами институцията с медийните си изяви как си комуникира с извънземен разум. А са много такива контактьори, малко е легловата база в лудниците

37

Анонимен

преди 6 години

35 - Не е задължително. Нашата планета е единственият случай на планета с живот, който познаваме. Не е невъзможно, да съществува живот при коренно различни условия. Научната фантастика представя извънземните, като съществува като нас (буквално нас, но с козметични аксесоари), живеещи на планети, които може да посетим. Защото е интересна история. Никой не би искал да чете, за говорещи картофи, живеещи в лава, където не можем да ги посетим.

36

666

преди 6 години

Сега това изследване ли е или реклама на замиращия сериал Междузвездни войни?!

35

Анонимен

преди 6 години

Със сигурност има живот и извън Земята, може да има или да е имало форми на живот дори на космически тела в нашата звездна система - няма как физико-химичните условия на Земята да са уникално-неповторими. Относно извънземни цивилизации, може и да има, може и да няма, защото интелекта е венеца на над 4 млрд. години еволюция на Земята. Относно НЛО истерията - в нея няма никаква логика, за какво й е на една толкова развита цивилизация да пътува милиони светлинни години и да се крие?

34

Анонимен

преди 6 години

Преди, като бях по-млад, вярвах че има извънземни. Сега - вече не. Може да има милиарди галактики, но за да има живот, трябва едно към едно да се повтори нашия модел - планетата да е на оптималното разстояние от от своята звезда, и което може би е в пъти по-важно и с вероятност едно на десет милиарда - изкуствен спътник на точното място от планетата. Това е нашата Луна. Мнозина не си дават сметка, че без Луната, на Земята няма да има живот.

33

НЛО

преди 6 години

Виждал съм извънземни, но иначе няма

32

Анонимен

преди 6 години

е па те извънземните в руската империйка вече са пристигнали .путинчо с лисичите педофилски очички определено е от друга планета.

31

Анонимен

преди 6 години

Статията ми прилича на реклама на новият филм на Междузвездни войни! Но иначе и аз съм сигурен , че има извънземни циливилизаций

30

Боко Кратуната

преди 6 години

Кой и да има, не вервам некой друг да са го галИли три папи по тимберицата!

29

Анонимен

преди 6 години

Хората с подобни отклонения в поведението водят по- лесен начин на живот.

28

Анонимен

преди 6 години

ами ,който е видял и наблюдавал около час космическо тяло като мен....от излитането му до оттеглянето му....не може да не вярва...и има хиляди като мен...вероятно има и документирани свидетелства,но не знам защо ги крият...може би да не предизвикват паника,че сме безсилни пред тях...добре че ТЕ не правят золуми на земята,а могат...