93

Анонимен

преди 6 години

Не цъфнала демографски,ама са 19млн.,2 млн.по-малко от преди 25 г., с толкова и ние сме намалели. Какво ще правим със Северна Добруджа,тя върви и с поне 1 млн. румънци.Българите там са стотина човека!

92

св.св.Маркс и Енгелс

преди 6 години

До майорски- ами то за хора като теб светът е пълен с неразбираеми неща...Но пък и кой знае какъв интелект не ви е и нужен....достатъчни са указанията от Масква....

91

До 96

преди 6 години

Тя Румъния да не цъфнала демографски Същата работа като България . Що ще взима Молдова да връща Северна Добруджа

90

Анонимен

преди 6 години

До мнениеРумъния никога няма да ни върне Северна Добруджа или не поне докато има газ в териториалните води.

89

мнение

преди 6 години

Тук някои хора пишат, че Румъния трябвало да ни върне Северна Добруджа. Аз пък питам - за какво е на България тази територия, при положение, че и в сегашните си териториални граници страната се обезлюдява? Вижте какво става в Северозападна България! Вместо да помислим как да подобрим условията на живот в България, ние си фантазираме за нови територии. Ако има хора с българско самосъзнание в Северна Добруджа, нека им се даде възможност да се заселят в България, да им се помогне с работа и т.н.

88

Анонимен

преди 6 години

/БТА/........................xaxaxa....................

87

майорски

преди 6 години

До рускиняДорагая ...Путин е виновен за всичко това е ясно ... Европа трябва да има враг за да е обединена ...иначе нали видя накъде тръгна Каталуния, Британия... и някой области в Италия ...референдумите показват че Европееца не е доолен от Европейският съюз... Затова се създава враг ..който да обедини, така създаденото изкуствено обединение наречено, Европейски съюз !Лошото е че западноевропейците не осъзнават, че от ЕС, те са печелившите а губещите са източноевропейците !

86

майорски

преди 6 години

До св.св.Маркс и Енгелснеразбрах за какво искаш да кажеш ? опитай пак да изкажеш мнение но се опитай да структорираш мисълта си !ако можеш!

85

рускиня

преди 6 години

До Я гледай.... Путин съсипа украйна? Драги, да не би Путин тъпче в джобове на Порошенко , Яйценюк, Ляшко, Турчинов парите?Да не би той отряза пенсии? затваря болници? корумпира чиновници? Аз мислех ,че Украйна има собствено правителство,което успешно се справя със задача по разсипия на Украйна.За изригване на вулкана на Бали-също Путин е виновен? Ама че бързак е той-избира президенти на САЩ,разсипва Украйна,пали вулкани.Кога спи само?

84

Отговор

преди 6 години

До Да бе 86 Бъди спокоен , тази работа без референдум не може да стане. От там се започва , а после голямата патаклама.

83

Я гледай....

преди 6 години

Малко остава и Путин ще загубе и Молдава.Преди това ще я съсипе ката Украйна.

82

Пешко

преди 6 години

Така се прави, браво на румънците и молдовците

81

Румъния е изкуствена

преди 6 години

Румъния е изкуствено създадена държава. Имат да ни връщат територии. Щом ще взимат Модова да върщат Северна Добруджа

80

Печат

преди 6 години

Относно Стефан Велики или Стефан чел Маре, вижте в интернет може да намерите неговия печат. Има си текст на чист български език. Молдовците и власите са си плзвали българския език в ежедневието. Не случайно Ботев, Левски и много други без проблем се интегрират във Влахия, защото езиците ни са били близки като със сръбския. Но когато през 1862 се създава изкуствено Румъния кат обединение на няколко област, се приема латиницата и почва масова латинизация на езика с директни заемки от фр и итал. ез

79

Да бе

преди 6 години

А защо не са казали че 70% от Молдовците са против обединение с Румъния. защо не направят референдум а ? Защото знаят отговора.......

78

какво лошо,

преди 6 години

да се обединяват хората, те не са диви балканци като нас, дето гледаме само да се делим!

77

св.св.Маркс и Енгелс

преди 6 години

До майорскиПо днешния курс 30 сребърника на колко рубли се равняват??? Ти изкарали ги вече?

76

майорски

преди 6 години

Всичко това което е написано за Молдова и Румъния може да се напише и за България и Румъния:-законите са едини и същи- икономиката е свързана стокообмен над ХХХ-милярда-и двете мершируват на паради на НАТО-нов мост на Видин-всеобща стратегия за развитие (принудени от ЕС)-веобщи транспортни коридори ... къму Уркайна/Русия и УнгарияАвстрия-една религиозна принадлежности какво по такава аналогия България и Румъния трябва да се обединят ли !?ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!

75

Анонимен

преди 6 години

*** газ пи каят от такива вести...хи хи хи хи

74

ВНимателно

преди 6 години

Археолозите в Молдавия я считат за Важно БЪлгарско княжество . там показаха много силен патриотизъм местен.В магазините нямаше никакви вредни тн евростандарт сурогати.Имаше БЪлгарски истински сирена вкл краве и овче.Молдовски сирена,истинско месо.ТАм каймата се прави пред вас в магазина избирате свинско телешко и сланина и ви я правят веднага..Има много качествени вина и Истински лечебен КВАС.