143

Розалия

преди 2 години

Трябвая да се забрани строителството на ниски сгради които заемат много площ като панелните блокове. Защото на тяхно място може да се построят два небостъргача.

142

Камелия Петрова

преди 2 години

Докато в София не построят нов квартал с небостъргачи над 100 етажа, ще остане най смешния град в Европа. Освен това трябва да минава и скоростен влак като тези в Европа.Булевард Сливница трябва да се продължи до магистрала Хемус с по четири ленти в една посока, широки велоалей и метро.

141

Иван Гвоздев

преди 2 години

Над София самолети минават само над президенството и над Гниляне. Това означава че нявсякъде в София трябва да се строят небостъргачи с неограничена височина.

140

Венци Петров

преди 2 години

Докато не построим няколко небостъргача над 100 етажа ще си останем бананова държава.

139

Джесика

преди 2 години

Не пречете от кмтството за строеж на истински небоистъргачи.

138

Джесика Иванова

преди 2 години

Кметството не трябва да дава разрешение за строеж на сгради които заемат много земна площ а не са небостъргачи. Подобен е проекта до ПИрогов. Кръглия небостъргач е красив и лесно се заобикаля. Докато има два като буквата ''S'' и трудно се заобикалят на тяхно място може да се построят още четири небостъргача. Така приличат на Китайската стена. Между блоковете и под тях се правят паркинги. Между тях има широки улици и не трябва да има ограничения във височината.

137

Ваня Ковачева

преди 2 години

Иванчева трябва повече да чете като не посещава държави с небостъргачи. Защото Китаи е свързан с пътищша в океана с острови където има само небостъргачи. Когато се правят широки пътища и многоетажни паркинги, както и в зградите паркинги няма страшно. Страшно е как направиха ремонт на бул.Черни връх без да го разшират с по още една лента. Така правят партийните фирми на мутрата.

136

Реалист

преди 5 години

Около централна гара от двете страни на линиите може да се построят неограничени във височина здания до сточна гара. Някои ги наричат небостъргачи. Световните стандарти за небостъргач са над 40 етажа, това е пояснение за некомпетентните. Хотел Родина до скоро беше най висока БГ сграда. Освен това никои не протестираше че ще е висока сграда и ще пречи за гледката към Витоша. Никои не се оплакваше че ще пречи на самолетите и на другите планети. Хората се научиха да протестират за маловажни неща.

135

"властите"

преди 5 години

Зад НДК до хотел Хилтън може да се изградят 120 етажни няколко небостъргача. Като няма да пречат на гледката към планината Витоша, защото ще бъдат малко по високи от японския хотел. Освен това няма да пречат на самолети, летящи чинии и ***. Всички столици и големи градове строят красиви и високи кули. Това освен че е престиж и гордост за всяка държава е и голяма реклама за туризъма. Когато небостъргачите са десетина заедно ефекта е по голям. Приличат на огромен букет от кули.

134

спомените

преди 5 години

Спомен от социализъма са еднакво грозните и дълги панелни блокове. Хубавото беше че строителни войски ги изграждаха почти без пари. В момента не се нуждаем от въоръжаване с изтребители където самолетите ни ще обслужват чужди интереси.По добре да възстановят строителни войски където да строят небостъргачи, транспортни надлези на кръстовищата на няколко нива, многоетажни паркинги в близост до метро станциите.Тези които лобират за стари изтребители нека да си даряват половината заплата за тази цел.

133

Бланка Георгиева

преди 5 години

През социализъма ни лъжеха че почвата ни не позволява изграждането на небостъргачи. Но през това време мръсните капиталисти ги стояха в океана, в пустинята или в блатата. Проблема са корумпираните *** в кметството и парламента. На тях им пречи подпочвените води, гледката към Витоша и на самолетите. Нали на крива ракета космоса и пречи. В щатите на 300 метра от летището са небостъргачите. Когато във властта няма *** ще има истински небостъргачи.

132

Роджър

преди 5 години

Проблемите в София за изграждането на истински небостъргачи над 100етажа не е гледката към Витоша, защото ако се построят няколко високи небостъргачи един до друг между тях ще се вижда планината, защото те са тесни и високи. Но ако се застане пред един 10 етажен блок дълъг поне 50 метра както ги правят;няма да има никаква видимост към Витоша.Проблема е че в кметството на София се напълни със селяни които се плашат от небостъргачите и трамвайните линии да не ги удари ток. Кули се стоят в океана.

131

до JJIvanov

преди 5 години

При земетресения и мъдите на магарето се клатят но не падат. Но такива които говорят само за Витоша, нищо не допринесоха за развитието и като ски туристическа база. Няма качествен лифт, не искаха София да кандидатства за домакин на зимна олимпиада. От олимпиадата щеше да се подобри инфра структората и държавата щеше да спечели много пари.Тези които ги е страх от небостъргачите, нека си направят кирпичена колиба на Витоша и там да си живеят на чист въздух.

130

Димитър

преди 6 години

На много места по света покрай ж.п. линиите в градовете са построени високи сгради. София за да не прилича на село, може от двете страни на на линиите в центъра да се построят небостъргачи. Също и до Северната тангента може да се изграждат нови модерни квартали. Има разклонение на ж.п. линията покрай Кремиковци която стига до Илиянци. Ако се направи ремонт и се направи още една линия, може да се продължи до Банкя и Перник скоростен влак.

129

Леонардо

преди 6 години

Китайски бизнесмени искат да построят увеселителен парк в Равно поле и Мусачево. Все някога от там до София трябва да се застои. Затова кметството и властите трябва да предприемат изграждането на нов район в северо източната част на София. В този не застроен район е лесно да се изграждат небостъргачи които не пречат на самолетите. Може да се направят много широки булеварди и да се продължи метрото под пистата към северната част на града.

128

Ричарт

преди 6 години

София се нуждае от съвременни атракции, голям увеселителен пак, много високи и разнообразни небостъргачи, скоростни влакове, електро автомобили, нов модерен Национален стадион и много други неща. Най креативните небостъргачи ще бъдат символ на столицата и България. Високите небостъргачи са гордост и престиж за всяка уважаваща себе си държава. Нека и София се превърне в модерен град с високи небостъргачи. Другите големи градове също трябва да изграждат небостъргачи и широки булеварди.

127

възмутен

преди 6 години

*** които се плашат от небостъргачите и трамвайните линии които прескачат за да не ги хване ток, може да си стоят на село. Без това е здравословен живота в кирпичена къща. Може да живеят в планината да се грижат за мечките. Освен това трябва да знаят че населението на Ню Йорк е с милион и половина повече от България, но има място за автомобили и за пешеходци в джунглата от небостъргачи. Дори и много селяни имигрират там за да се култивират.

126

Джек

преди 6 години

Хубаво ще бъде да се изграждат съвременни небостъргачи; въртящи, озеленени, много високи с интересна форма. Дори на всеки пет години трябва да има награди за най красив небостъргач. Това е бъдещото световно строителство. Ако бяха построени всички предвидени за за строеж кули в София, градът щеше да бъде гора от небостъргачи. Новите софиянци не трябва да се плашат от високите кули, защото те са признак на величие и съвременно изкуство.

125

Ричарт

преди 6 години

Някога ще се построи ли и в София истински небостъргач над сто етажа. Той няма да бъде широк колкото панелните блокове и няма да пречи на гледката към Витоша и към звездите. Тези които се грижат за гледката към планината, нека да настояват за събарянето на широките панелни блокове с изтекъл срок на годност. Освен това те са опасни за живеещите в тях. До хотел Хилтън зад НДК има място за над сто етажни кули. Между тях ще се вижда и гледката към планината. Така София ще се превърне в красив град.

124

гост

преди 6 години

Трябва да се забрани стачкуването на еко фашистите против застрояването на небостъргачи, като се оправдават за гледката към Витоша. Те може да поискат на планината да живеят динозаври и пра исторически хора. Властите не трябва да се съобразяват с налудничавите им идеи. Небостъргачите не трябва да се изграждат пред и след пистата на летището. Навсякъде другаде може да се строят, така градът ще бъде по привлекателен. Панелните блокове пречат на гледката защото са много дълги.