176

Анонимен

преди 6 години

Глупости!Имало е страшен глад след Втората световна война,защото за източна Европа е нямало план Маршал.И който е сварил е грабил,включително и Сталинисти,много бесарабски българи умират от глад през тези години,а се е стигало и до човекоядство,има и снимки от тези времена,страшни времена.

175

Анонимен

преди 6 години

Преди всичко трябва да се унищожи центъра на азиатския империализъм - Фашистка ***.

174

Анонимен

преди 6 години

Проблемът не е в колективизацията.Проблемът е, че комунистите ограбват житото и цялото продоволствие на селяните.Имало е въоръжени "продоволствени отряди", които просто са обикаляли и омитали всичко от хамбарите.Понеже селяните винаги са били работлива и съзидателна, но проста и слаба класа.Ограбили са ги, после са ги оставили да се самоизяждат. Работниците от градовете, подучени от болшевиките, са изяли селяните.

173

...

преди 6 години

Hafen die Wahrheit - Запада (освен Канада) не признават голодмора за геноцид ;)

172

мазепа

преди 6 години

До АнонименГермания не е избивала украинците а ги освободи от руснаците. Затова навсякъде в Украйна немците бяха посрещнати като освободители - с хляб и сол. Впоследствие украинската полиция както и будни граждани избиха много евреи, поляци и болшевики извършили престъпления и геноцид над украинския народ. Слава на Украйна. Слава на Бандера.

171

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

7 милиона за една година. Това е геноцид който *** и техните български метастази не ще признаят. Добре в САЩ били *** в Германия Хитлер зверстваше, но това не оправдава Сталин, че е избил 7милиона!

170

мазепа

преди 6 години

До АнонименДа прочете в статията че са виновни руснаците? Пише го точно - Сталин. А че Русия се чувства гузна е друг въпрос.

169

Анонимен

преди 6 години

Може и най - силните партизани да са били в Украйна, но там са били и най - големите ***, съдействали на Хитлер. Избивали са собствения си народ, надер с поляците, угнарците, чехите и руснаците. Някой може ли да забрави това? Едва ли. особено при положение, че днес тези убийци са героизирани от сегашната украинска власт...

168

юбералес

преди 6 години

Бог да ги прости милионите измрели от глад украинци. А взетото зърно както и въглища, нефт и руда е изнесено в Германия, в замяна на немски технологии - локомотиви, машини и електрификация на СССР с немски генератори. Така Сталин възражда икономиката на Райха.

167

Анонимен

преди 6 години

Имало е глад в Украйна. Само че, защо обвиняват руснаците? В Украйна, както и в България по - късно, комунистите, милиционерите, военните, данъчните и всички държавни служители са си били украинци. те са се престаравали в изземването на храната, а не руснаците. Все едно, Бачо Киро ракиджията като го арестува селския милиционер и му изземе казана за ракия да каже, че румънците са виновни...

166

Анонимен

преди 6 години

Не забравяйте че 6 милиона украйнци се бият в редовете на Червената армия срещу хитлеристите .И най силните партизани са в Украйна.

165

Анонимен

преди 6 години

А колко умраха от Гладомор в САЩ по времето на Голямата депресия?

164

ALYOSHA MANEV

преди 6 години

НЕ е лошо тази Вельова да седне и посъбере малко исторически факти...Пълна измишльотина

163

Скитник

преди 6 години

Нямало е глад в Украйна! Нямало е комунистически лагер в Белене, нямало е турско робство , нямало е диктатура на БКП! Българският роб си иска хомота! Най е добре когато го използват и му набиват обръчите. От 1300 години 800 робство . Доказано през последните 30 години.

162

Анонимен

преди 6 години

Жалко за загиналите, но едва ли са били само украинци.А за милионите измрели от глад индийци благодарение на Великабритания ще ни информирате ли?

161

до 178

преди 6 години

Не забравяй,че украинците посрещат Хитлер като освободител.

160

ИзвънЗемен

преди 6 години

Много еФтина, елементарна и долна пропаганда е тази статиика.

159

Анонимен

преди 6 години

До Демократ Ако ватенкиге тръгнат да правят панахида на всеки геноцид или убийство на голям брой хора който са претълпели, няма да им оснанат свободни дни в годината. За тях 2 милиона руснаци умрели от глад е нищо. Сталин колко налод е изклал, но в Русия си го почитат.

158

Анонимен

преди 6 години

Голямата депресия е неприятен нещо от историческа гледна точка, но прави впечатление че хората все повече се обръщат към историята когато искат да направят конфронтация, нещо напоследък всеки се опитва да създава конфронтация с изопачаване на историята, просто народите не искат да продължават напред положително а просто търсят причини в историята да се скарат.

157

Анонимен

преди 6 години

Украинците искат да се пишат за жертви. Не се споменава,че глада е засегнал Северен Кавкав, Беларус, Поволжието, Западен сибир, Северен Казахстан и Русия. По данни от западни архиви по това време Сталин е искал да купува стоки от запада със злато, но те са искали само жито, с което са допринесли за глада. Няма нито един документ или др. свидетелства,че гладът в Украйна е умишлен. Жертвите от него в Украйна са по-малко от тези в други области, но и зато не се пише. Материал-менте.