22

Анонимен

преди 6 години

Моят дядо се сражава точно в тази война.От фронта се върна без едно око.Подобни статии е хубаво да има,но кога ще напишем какво направи държавата за ветераните? Забрави ги!Отидоха си хората в немотия и огорчение.Отвратитело и подло предателство към героите.Това сме ние."Матреял"-много е прав знаете кой.

21

Българофил

преди 6 години

Анонимен 14,донякъде си прав,но ролята на Русия на Балканите не е толкова нищожна, колкото я описваш.Не е редно да обвиняваме и изцяло дипломацията,защото българската нация е била настръхнала и всеки е искал по един или друг начин да пропъди съюзниците от българско. Дипломацията е била в шах и мат,а честите погранични агресии на сърби и гърци е подтиквала българите да отвърнат със сила.Фердинанд и Савов са натиснали копчето,което народът им е подал,а преди това Русия ни лук яла ни лук мирисала.

20

Анонимен

преди 6 години

Разкази от пра-дядо служил на Беласица: Идва Гръцкият крал и да командва войските и да ни победи, но бива обкръжен и като питат Дядото на сегашния Симеон отговаря: "Пуснете го, че ми е братовчед и ако го пленим ще ми се сърди." Явно това е момента описван, като" Настъпват нашите войски и после се връщат на изходни позиции." После и внук му ни оправи за 800 дни.

19

Шоп

преди 6 години

Национални катастрофи не е имало.След Втората Балканска война България въпреки всичко е с увеличена територия.От картата се вижда, че България е била по-силна от Сърбия и Гърция взети заедно.България е била на път да ги размаже и двете.Войната е загубена заради намесата на Румъния.

18

Анонимен

преди 6 години

ИЗТЪРВАЛИ СМЕ ПЛОДОРОДНАТА ИЗТОЧНА ТРАКИЯ И СМЕ ТРЪГНАЛИ ДА ГОНИМ ДИВОТО ИЗ МАКЕДОНСКИТЕ ЧУКАРИ.

17

Анонимен

преди 6 години

Плонди, темата не е за Русия. Смени си листчето, което са ти зали.

16

Анонимен

преди 6 години

През Балканската война българската дипломация е трябвало да търси подкрепа от Австро-Унгария, Германия, Франция, Англия и/или дори Италия, но това така и не се случва. Доста глупаво и самонадеяно от наша страна.

15

пехотинец

преди 6 години

Българската Армия 2.0 е мобилна, смъртоносна и асинхронно организираща се структура която може да бъде дислоцирана за часове в различни точки на планетата Земя. БА не може да бъде засегната от предателски акт или от акт на отстраняване на командният състав, защото структурата е асинхронна и всеки клъстър съгласува само първичното законодателство с друг, но не методите и организацията на звената! Това позволява на БА да бъде гъвкава и да оцелява в противникови акции за разединение и разкол!

14

Анонимен

преди 6 години

До БългарофилРусия преди ПСВ е в много тежка криза, както външна така и вътрешна! Русия е единствената велика сила в която все още властва средновековната феодална система, Русия губи войната с Япония за надмощие в далечния изток, като цяло Русия не е фактор които може да окаже влияние на Балканите в началото на 20 век. Не случайно Русия капитулира през ПСВ. Истината е че България пебели на бойното поле, но отчайващо слабата дипломация губи войната.

13

хах

преди 6 години

Както винаги - безрезервно подкрепяни от братска Русия, хахаха. Китайците ще им стопят лагерите скоро.

12

ТHE Патриот

преди 6 години

Без Русия нямаше да има България изобщо!

11

реалист

преди 6 години

Подвиг или разгром....

10

Българофил

преди 6 години

Реално не е редно да се говори какво би станало ако нещо било различно. Но наистина ако Русия беше подкрепила България след Балканската война, тя нямаше да има нужда да създава Междусъюзническа, която е причината целия народ да иска нова война, каквато е първата световна и да сложи на мястото старите ни съюзници. Нека не спорим за глупости под тази драматична тема

9

до днес

преди 6 години

Ако русия ни беше стояла зад гърба през балканската, нямаше да има нужда да воюваме срещу цял свят през първата и втората световна.

8

Влади

преди 6 години

Ами през 1913 ,Русия ни предаде. Както винаги. Имахме военен договор с Петербург, насочен с/у Аестро-Унгария и Румъния и смятахме , че братята ще ни пазят гърба от власите. Ядец!Също, руския цар трябваше да е арбитър в спора за Македония.Вятър и мъгла, пак предателство в полза на Сърбия!Затова не ни говорете за Русия.

7

ДНЕС

преди 6 години

Да се благодарим на БКП и Русия че Днес сме това което сме като Територия .Ако бяхме в Съюз с Русия по времето на ВСВ щеше да е по-друго .Ако не беше Русия да ни защити на Процеса през 1946 година - Благоевград към Гърция , София към Сърбия , Пловдив към Турция . Щеше само Пернишка Област да е България , защото никой не ги иска .

6

Българофил

преди 6 години

Браво отново! Дискавъри, принципно не пишеш глупости, но си много черноглед/а. Принципно е безсмислено да се казва под исторически материал, че е добре да се мисли за бъдещето. Просто все за косури се пише и именно оттам ти идва действителността, на която се ядосваш. Промяната идва от теб. Ако хората мислят по-укрилено и не мрънкат през цялото денонощие, хубавите неща около нас ще се случват в пъти повече.За филите и фобите не ми се коментира, те са изгубени души. Браво още веднъж и дерзайте!

5

Циник

преди 6 години

Вместо да се възхитят на подвизите на предците - форума гъмжи от влечуги, като този мухъл ДискавъриНищожествата - винаги съдят героете!

4

ТHE Патриот

преди 6 години

Най-голямото чудо ще е ако победим краварския окупатор!

3

б

преди 6 години

"запдните сили" насъскаха Гърция, Сърбия и Румъния срещу нас а не Русия !!!запада винаги ни е мразил с люта омраза и винаги ще ни мрази .....огледай се *** народе - какво построиха западните "приятели" за 25 години в България днес България е една окупирана държава, която методично се заселва с "бежанци"след 15-20 години запада ще ни заличи окончателно !