36

Анонимен

преди 6 години

Какво значи "Спомени за Левски"?Имаме жив свидетел от онова време ли?

35

Един кат вас

преди 6 години

Чи какво значи това-трета година откакто един ,,Герчо е открил и придлага на продан ,,Евангелието на Левски,, благотворително и.....нищо.НИКОЙ НЕ СЕ ОБАДИ.Това обсъдете и си правете изводи. Авсъщотох време милиарди се прахосват ей така за този дето духа.Това народ ли е и .........

34

Анонимен

преди 6 години

Да си спомняме с преклонение пред Апостола . Но управниците от ГЕРБ да си ,,спомнят ,, изведнъж че бай Кемал лодкаря и леля Мюнире от Карлово били ятаци на Левски и да го вкарат в историята за изучаванеТОВА ВЕЧЕ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ГАВРА С АПОСТОЛА .

33

Реставратор

преди 6 години

За българите ВАСИЛ ЛЕВСКИ е АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА, но за половината русофили е - "само Левски", а за другата половина - "долу Левски". Още приживе Левски е гледал на Русия не като на освободител, а като на бъдещ окупатор на България и затова е "осъден" и обесен от турците с благословията на руската дипломация в Цариград като - забележете - най-обикновен "вагабонтин". Само титаничната му мощ и огромната любов на народа не е позволила да бъде изтрит от неговото съзнание от русофилските нихилисти

32

Анонимен

преди 6 години

Аман бе!Пак някакви жадни за внимание хорица се декорират с Левски.

31

Анонимен

преди 6 години

На първа страница на днеса точно до тази статия има статия с ур0да Гани. Само отбелязвам.

30

Един българин

преди 6 години

До: номер 36Едно уточнение само да внеса: Разбира се, че "Калашников" не е точно копие на "Щурмгевер" - подобрили са го. Но не и без личното участие на самия хер Хуго Шмайзер.Но на него като на "фашист" не му се полага отличие.Тук мисля че е добре да спомена и малко известния факт, че освен от "Щурмгевер" Калашников е копирал малко и от американската пушка "M1 Garand".Така че да, технически погледнато Калашника си е руски, но не можем да отречем приноса и на немското оръжие.

29

Един българин

преди 6 години

До: номер 36Не знам каква е връзката между темата на статията - Васил Левски и руския автомат "Калашников", но карай да върви!Впрочем, номер 35 е прав. Руския "Калашников" е изобретен въз основа на немската пушка "Щурмгевер" на свой ред изобретена от немския конструктор Хуго Шмайзер.Тези факти не могат да се отрекат. Достатъчно е да спомена, че руснаците са взели много чертежи на автомата и оръжия а хер Шмайзер е бил в плен на руснаците и работил за тях.

28

PD

преди 6 години

Поредна порция ентелектуална шизофрения на тема Левски. Качеството, което е придобила същността Левски, е от ниво недостижимо за менталния инстументариум. Реализацията на това качество, е в осъзнатата саможертва за бъдещето на общността. А преоразмерените умствено ентелегенти, лишени от ВОЛЯ,продължават да чоплят съставните му части, в безплодни опити за разбирането му. А е толкоз просто. Обикнете народа си като него, и тръгнете по Пътя. Тогава, за Вас, ще стане Васил. Останалото е позьорство.

27

Анонимен

преди 6 години

Правнучката на Мойсей, Айше вика: Трябва да го познаваме и като човек, за нас той си е Моше.

26

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен.....Айде кажи, че "Калашников" е изобретен от Хюго Шмайзер та да ти олекне...Ами чети бе, за какъв вермахт става въпрос. а Калашников е подобрената версия на Щурмгеверт.

25

.

преди 6 години

Е Левски не е сатанисткото, психичноболно джудже Чарлз Менсън, та да напишете цял роман във формата на статия за тоя отвратителен манипулатор на надрусани мърли, ама пак добре че сте отпуснали няколко реда и за Васил.

24

Анонимен

преди 6 години

до 31 Бе важното е Наско Ментата да се слуша в училищата!

23

Анонимен

преди 6 години

A за цесека нещо?

22

Анонимен

преди 6 години

До ОднакоА колко руснаци се биха на страната на Вермахта? Колко вдигнаха ръчички и се предадох на немците?

21

Анонимен

преди 6 години

за 23 Каква е тази дума "Гърбите", бе?

20

Анонимен

преди 6 години

Седнали селяците да драскат...Смешници.Изчезвайте да гърбите.

19

Джурналист

преди 6 години

Левски е голям най-вече за едно нещо - не е бил нито русофил, нито германофил, нито франкофил. Бил е просто българин за българите.

18

Однако

преди 6 години

За да не те пороби този, който те освободи трябва да се стегнеш в кръста, да пролееш кръвта на поробителя и да се освободиш сам.Колко са били съратниците на Ботев и Левски?Колко българи скочиха да освободят арестувания от заптиетата Левски?Колко българи посрещнаха, подкрепиха и се присъединиха към четата на Ботев?

17

Анонимен

преди 6 години

до 17 От неговата кръв има и в нея. Не се прави на луд.