9

PD

преди 6 години

Хайде пак същия филм. Стига номенклатурни манипулации! Закона трябва да наказва само при износени гуми. При всички останали случаи, да се има в предвид, "шофиране несъобразено с пътната обстановка". И всякакви Шумахеровци и Фитипалдита, които с скъпи зимни гуми трошат брони из преспите, а с подобни летни изправят завоите и гонят дърветата, да се санкционират не само по акции, а регулярно.И със сигурност ще се окаже, че филма летни зимни, е потребен, за не повече от 10% от шофиращите. Бизнес ?

8

до 6

преди 6 години

Ти чел ли си това, което си пратил? Пишеш, че са задължителни, а после цитираш закона ''гуми, предназначени за зимни условия, ИЛИ с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm''. Това ИЛИ говори ли ти нещо?

7

Неук

преди 6 години

Или означава равнопоставена по тежест опция. Тъй като или въвежда ново изречение за него важи *** в първото. Следователно или с гуми предназначени за зимни условия или с такива с дълбочина на грайфера повече от 4мм. А иначе законът е ясно кой си плати да го приемат и да си изчисти складовете. Започва с една буква почти от средата на азбуката.

6

До авторът на статия

преди 6 години

Зимните гуми са задължителни, г-н ***. Направихте ли си труда да прочетете закона или го прочетохте, но не го разбрахте? Ето какво гласи той:"Чл. 139. (1)Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:4. (нова ДВ, бр. 101 от 2016г., в сила от 21.01.2017г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март."

5

Пратичен и непокорен

преди 6 години

Когато по принцип не карам колата зимата, но се случи декемврийски ден да е 18 градуса (хич не е прецедент) няма ушева сила на този свят, която да ме накара да сложа зимна гума през този конкретен ден. И да ме глобят: хапват бърдука при съда!

4

Неук с мнение

преди 6 години

Никой не се замисля, а какво става със зимна гума върху вода. В масовия случай през зимата ние караме по киша или направо стопяващ се сняг. Та зимната гума ( а такива има поне 4 разновидности от типове като - за сняг, за сняг и лед, за лед при под -20 градуса, за кал и сняг и т.н.) е склонна към аквапланинг при далеч по-ниски скорости от лятната и при едни и същи ниски температури. Работя като хамалин в гумаджийница и мога да твърдя, че масово целогодишно се кара със зимни, които са яко изгоряли

3

Анонимен

преди 6 години

А напишете и статия за ползването на фарове през деня, за да разберете как герберската хунта, пак ви прецака.

2

Гумени глави

преди 6 години

Зимните гуми НЕ трябва да са задължителни. Скоростта създава проблеми,а не лятната гума. Разбира се поне грайферите трябва да са ок.

1

!

преди 6 години

Като чета ,то май ние сме най-южната страна от всички страни със задължителни зимни гуми,НО ИНАЧЕ СЪМ ЗА задължителни зимни гуми.