13

Анонимен

преди 6 години

До 8а ти ако си мислиш че ако по строим АЕЦ Белене ще плащаме по-ефтин ток, дълбоко се лъжеш. Строителстовото на електроцентралата ще платим всички ние. Ефтиния ток обаче няма да е за нас а ще го изнасят частни фирми за Гърция а за нас пак ще е скъпия ток от соларките и вентилаторите

12

Анонимен

преди 6 години

На България не и трябва напълно нова атомна централа, като проекта АЕЦ Белене, а 1-2 нови реактора, в или в близост до АЕЦ Козлодуй, къде вече има изградена инфраструктура. Лошото се случи преди 10 години, когато бяха изградини безумно скъпите тогава ВЕИ-та и в частност фотоволтаичните централи, но тук за мен огромната вина е на еврочиновците ненужно форсирали този естествен процес. Всъщност ветрогенераторите не са лошо алтернатива, но пък и там се появи разни герои да обясняват колко са вредни.

11

Потрес

преди 6 години

Това пак ли е изследване на "Института по демокрация"?

10

Анонимен

преди 6 години

Ами работят 1,5 милиона и плащат "загуби по преносната мрежа" на 500 000 дето са се закачили незаконно и ето ти причина

9

Анонимен

преди 6 години

Проблема е че в Европа всичко е изкривено. Вместо ефективност имаме хипи-гей приказки за лека нощ, как това не било еко, а онова пречело на прелетните птички. Реално най-ниска е цената на ел. енергията се произвежда от АЕЦ, обаче евро зелените пеперудки, се пукат от страх само като се заговори за нея. След като ЕС е поел по хипи-гей пътя, изхода е само един - икономическа стагнация породена от постепенното изоставане от останалия свят, невъзможност за конкурентност на ЕС стоките и услуги.

8

до 8

преди 6 години

не съм за самата тема "за или против Белене", но ми е интересна нашата политика относно ТЕЦ-овете и техните еко норми, защото те и сега едвам ги покриват и скоро заради това трябва да бъдат затворени.Та въобще каква ни е политиката за енергийна независимост? надявам се да не е в онези с дебелите вратове които направиха соларните паркове а обработваеми земи....

7

Анонимен

преди 6 години

Вземете си фактурите за тока и ги обърнете - АЕЦ Козлодуй произвежда над 40% от еленергията в страната, а делът на произведената енергия от и във фактурите за крайно потребление е 6%. А ВЕИ-тата и американските топлоцентрали произвеждат 30 %, а делът им е 90 % от сметките.За това и всички грантаджии на Козяк така яростно скачат срещу АЕЦ Белене.Щото при нов АЕЦ ще им секне далаверата

6

Анонимен

преди 6 години

то скоро ще ми е по изгодно да си купя соларни панели за лична употреба и да не плащам 20-те вида такси...Особено таксата "задължение към обществото".

5

Анонимен

преди 6 години

Добра новина за строителството на АЕЦ Белене. БАН още мисли и пише прогнози. Дано прочете благата вест. Само теменужките и герберите не разбраха.

4

Анонимен

преди 6 години

Алоу , малкия син на колежката живее и работи в Дания от 2007г.,град Орхюс, да ви кажа ли колко му е заплатата - на ниско платения работник от България /обърнато в лева-около 6000 лева/, нормално е да плаща по-висока цена за тока.Недейте да пишете глупости, ако измерим колко време работим за 1 квтч - със сигурност сме с най-скъпия ток в Европа . Ама това не ви отърва - нали.

3

Анонимен

преди 6 години

Скачат защото всички по веригата искат да "лапат". Какво да очакваш от корпорации ?

2

zeus

преди 6 години

При нас е ясно, от една страна ЕРП и свързаните по веригата вземат повече, от друга страна някой трябва да плати тока на недосегаемите.

1

Анонимен

преди 6 години

Германия ни докара бежанци и растящи сметки за ток.