12

Чоко

преди 6 години

Сърбите излязоха преди няколко години от война, имаше ембарго и т.н. Въпреки това направиха магистрали без европейски пари. Същото се отнася за Хърватска.В България не може да се направи една магистрала до Гърция вече 30 години. Уж щеше да е готова за Олимпийските игри в Атина а и до сега магистралата е само да Благоевград. Сега чувам, щяла да стане 2023 г. Не го вярвам.

11

Анонимен

преди 6 години

Сърбия има такси поне от 13 години. Това нито е новост , нито е сръбско. През Сърбия има голям трафик към Европа и са се светнали отдавна да дерат превозвачи те и преминаващите. Въпреки всичко там явно още от комунизма се употребяват по добре парите.

10

Анонимен

преди 6 години

До ТеоДа, ТОЛ таксата е най-удачния начен за събиране на пари от магистралите, но за да е справедливо, трябва да има и приличен алтернативен път.Междуселските пътища у нас са в трагично състояние, не че магистралите са ни супер, но второкласна мрежа на практика не съществува. Имаш 2 магистрали и третокласни пътища в окаяно състояние.

9

Анонимен

преди 6 години

Сърбите събирати от Гърции Турци Българи от и от превозвачи от цяла Европа милиард Евро. Не са разграден двор като нас. Тук всеки минава и не плаща нищо.

8

Анонимен

преди 6 години

А щом е от ТРЕЙС, значи ще ТРЕСЕ както между Чирпан и Стара Загора, където пак те си оставиха ръчичките...А иначе до Ниш в лева ще е 3,11

7

Тео

преди 6 години

Намирам тол-таксата за много добро предложение. При нас трябва да се направи за АМ Марица приоритетно. По този начин ще бъдат таксувани чуждите превозвачи. Всеки, който иска да стигне от точка А до точка Б може да изплозва алтернативни маршрути, ако магистралите му се струват скъпи. Във Франция, например, от влизането на Карлсруе до Париж са 35 евро в едната посока. Местните си пътуват по първокласните пътища и магистралите са сравнително свободни. Всеки има право на избор.

6

Bg

преди 6 години

Магистралата се строи от "Трейс"

5

чичо-дядко

преди 6 години

До Диригентаами то и сега си ги плащаме с винетките :) , проблемът е какво се получава когато хем си длъжен да си закупиш винетка, хем да плащаш и тол такса за магистрала?

4

Диригента

преди 6 години

До *** таксаНищо промиващо няма в това да плащаш за нещата, които използваш! Ти на работа ходиш ли? Ако да, не намираш ли за нормално да ти плащат за това, че използват труда ти? Аман , от стиснати българи, които само искат да им дават а те самите не искат да дадът и една стотинка!

3

123

преди 6 години

Бас държа, че техните магистрали са по-добри от нашите. А и по-евтини и по-бързо ги направиха. При това положение да има тол такса си е нормално. Но при нас има толкова голямо финансиране от ЕС... Просто прекалено много се краде.

2

Анонимен

преди 6 години

Сърбите пак ни изпревариха.... Главният суджук да обясни защо!

1

тРол такса

преди 6 години

Виждате ли, а, виждате ли?Всички имат такива такси, айде и ние да имаме....На това му се вика промиваща мозъка новина.