28

Един българин

преди 6 години

До: FlexНе съм попадал точно на тях.А за яденето - има най-различно и е трудно сега тук точно да го обобщим.Ако говорим за типично американска (щатска) храна, то може, не знам, не съм опитвал.Аз докато бях в САЩ ходихме по най-различни ресторанти: Китайски, японски, мексикански и т.н.Разбира се, ако изхождаме от (погрешната) представа че китайците са слаби защото ядат здравословна храна, то много американци просто традиционно обичат китайска храна. Но аз мисля чв всичко е до гена все пак.

27

зи

преди 6 години

По дървен философ от теб няма Един срамен българин...Знаеш ли как оцелява нещо в почва, която е минавана с пестицид Раундъп? Като е ГЕННО-модифицирано да ИЗДЪРЖИ на този пестицид...Дадох ти линк на научна статия, където доказват вредата на генномодифицирана пшеница... това дали твоята дървена глава може да го разбере или приеме е ТВОЙ проблем.

26

Един българин

преди 6 години

До: номер 19Имам още мноого, мноого, мноого примери по темата, но нямам нито място тук нито време да ги изброявам.Накратко и в заключение само искам да кажа, че всички тези изброени продукти са произвеждани (някои вече забранени други не) не само от фирмата Монсанто, а и от много други фирми.Всички тези продукти вероятно са вредни, отровни или карциногенни за хората и вероятно могат да увеличават риска от рак, но ГМО продуктите са съвсем друга категория и не бива да ги бъркаме.

25

Един българин

преди 6 години

До: номер 19Нямам място да изброя всичко, но фирмата Монсанто произвежда, или е произвеждала в миналото но вече не, редица продукти от които има много опасни и отровни.Пример за това е отдавна забранения пестицид (всъщност, донякъде имаш право защото пестицид е по-общо понятие означаващо борба с вредителите) ДДТ, който да, може да бъде отровен и карциногенен. Да не пропусна да спомена Агент Ориндж използван във войната с Виетнам, който е изключително вреден.

24

Един българин

преди 6 години

До: номер 19Не говоря за пестициди. Пестицидите са едно нещо, ГМО продуктите са съвсем, съвсем друго нещо.Ама ти май омешваш яко понятията, а?Първо, Монсанто е фирма а не вид продукт. Монсанто произвежда много продукти, единият е известната генномодифицирана пшеница, в която няма нищо вредно.Съвсем други продукти са хербицидите (а не пестицидите), като Раундъп например.За Раундъп се знае, че не е отровен, макар да не е изключена възможността да причинява рак.

23

Доктор Сър Пичук

преди 6 години

До АнонименЯдрените опити имат нищожно влияние върху радиационния фонд. И днес има останали живи японци, които са били на до 500 метра от ядрените бомби в Хирошима и Нагасаки и до днес са живи на под 90 години без да си имали рак когато и да било. Само лъчетерапията при лечение на рак облъчва човек с доза радиация, която е стотици пъти по-голяма от тази при ядрена бомбандировка. Престанете за разпространявате глупости....

22

Анонимен

преди 6 години

а затлъстяването е заради гмо-храната.а гмо храната и заради по-голяма и по-брза печалба ... на братятаизвод- рака и ускорената смътрт на хората идва преди всичко от братята

21

Анонимен

преди 6 години

Ядат радиоактивни частици от 500 ядрени опита които им влизат в състава на клетките и избиват верижки ДНК. Има още хиляди години да го правят и после става унаследено. Но тук идеята е че тяхното правителство иска да им откаже медицинска помощ за безразсъдно тъпкане с храна, което е правилно, а също трябва на алкохолици и пушачи.

20

Flex

преди 6 години

Един българин: see's candys, готини саИнак ходя там 3 пъти в годината за по 2 седмици. Ядат отвратително много, да, и е страхотно вкусно. Кило и нещо ребърца във Fridays (дето едва има кокал) + 1-2 предястия, whiskey cake за десерт и 5 бири да го разтвори това. Връщам се с по 6-7-8 кила отгоре и после месеци ги свалям, това се повтаря сто процентово.пс: в бг съм вегетарианец, самото спиране на месото ме дръпна с 10 кила назад, не знам какви хормони има и тукашното

19

зебеди

преди 6 години

Спирам да пиша тук, защото е пълно с ***...НЕ Е МИТ, а е ФАКТ че американците са ДЕБЕЛИ. САМО ЧЕ СИ ИМА ТЕРМИНИ.АМЕРИКА е нацията с НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ЗАТЛЪСТЕЛИ ХОРА. 38.2% от ВСИЧКИ в АМЕРИКА страдат от ЗАТЛЪСТЯВАНЕ. ЕТО и линка за *** ***, които не разбират от статистика marketwatch/story/the-us-is-the-most-obese-nation-in-the-world-just-ahead-of-mexico-2017-05-19Напишете . c o m след маркетуатч.....

18

Доктор Сър Пичук

преди 6 години

Лъжливи статии като тази са просто обработка на електората за въвеждане на нови данъци върху храните уж да се стимулира здравословно хранене. Нужни са лъжис, с които да се оправдае идеята естествено. В действителност най-много ракови заболявания се дължат на вируси, които се предават по полов път - чрез секс, а не чрез ядене на ГМО. Поне 6 вида рак от рака на гърлото, на пениса, на дебелото черво, на шийката на матката, на черния дроб и панкреаса са причинени от вируси предавани по полов път.

17

зебеди

преди 6 години

До Един българинЕто ти линк на проучване за ефекта на пестицида на Монсанто - sciencedirect/science/article/pii/S0278691512005637Ето ти и линк за туморите, които се образуват когато консумираш твърде много ГМО царевица https://naturalnews/037249_GMO_study_cancer_tumors_organ_damage.htmlijbs/v05p0706.htmИнтернет е пълен с информация за ВРЕДИТЕ на голяма част от ГМО продуктите.

16

АНАЛИЗ

преди 6 години

Някой има ли информация за Рака в България ?Колко човека убива на година ?Защото мисля че за САЩ са на 10000 човека един , а в България на 3 един ?

15

Един българин

преди 6 години

Абе хора, разберете го, това е мит за дeбeлитe американци. Такива има навсякъде!Колкото дeбeли американци има, толкова има и дeбeли руснаци.Същата работа. Само че на такива рускини им викат "мамаша".Но в същото време си има и много хубави, стройни и красиви рускини.Никой не го отрича нали? Еми, така има и красиви и стройни американки.Всичко останало са митове. Разбира се, Макдоналдс не е пример за здравословна храна.Но за щастие има и други ресторанти в САЩ освен Макдоналдс.

14

Анонимен

преди 6 години

мириканците са дебели защото поглъщат ОГРОМНИ количества храна.Ако някога хората са карали основно на хляб и чорба, а месо веднъж в седмицата, сега плюскат седмичната си дажба калории на едно сядане.

13

Анонимен

преди 6 години

Колкото повече мастни клетки има един човек, толкова е по-голям риска да започнат да мутират

12

Един българин

преди 6 години

До: номер 11ГМО е най-малкото нещо което може да причини рак. Всъщност, истината е, че митовете за ГМО са нещо като Торбалан или Бага Яга - все измислени същества с които родителите плашат непослушните деца които не искат да си лягат вечер навреме.Единствената реална опасност от ГМО е да пипнете някоя алергия, която не е за пренебрегване, разбира се. Но чак пък рак...

11

зебеди

преди 6 години

До Един българин"Нямам оплаквания от американската храна за разлика от тебе."То дали ТИ имаш оплаквания няма НИКАКВО значение... ФАКТИТЕ за американската храна са достатъчни и всеки мислещ човек може САМ да си направи заключение...А и да ти спомена нещо, което може би не си чувал. Вече и захарта я МОДИФИЦИРАТ ;-)

10

Анонимен

преди 6 години

Не е причината захарта, а човешката кръв, с която се хранят гражданите на САЩ.Пият човешка кръв по целия свят.Само в Ирак са изпили кръвта на над 1 млн. човека.

9

зебеди

преди 6 години

До анонимен007Смяташ че причината е захар?!?! Вярно е че САЩ са най-големия консуматор на захар, но те са и най-големия консуматор на ГМО хранаЕто ти цитат - "The US has become the main GMO victim. In North America, over 80% of our food contains GMOs."НАД 80% от храната съдържа ГМО. Прави си изводите.... и всеки, който си мисли да живее там дълбоко да се замисли.....