25

анонимен

преди 6 години

Ако Хитлер можеше да види сега как по Алексъндър плац в Берлин се разхожда бременна емигрантка, която бута детска количка заедно с още три деца покрай нея, изхранвани от немската социална система не ще се преобърне в гръба, а ще се върти като чеверме нон-стоп.... На всичкато отгоре тези се изживяват като немци и са нахални в преследване на "полагащите" им се помощи.... И каква е ползата от Фау-2????

24

Анонимен

преди 6 години

Руска направа е туй. Аз имам един руски учебник за шофьора от 1951, много хубав. Та там пише, дето всичко е всъщност е измислено от русняци. Например делкото е на един мичман-самоучка от Балтийския флот. А Путилов и Хлобов събрали чаркове от стари Фордове и създали първия автомобил в света с ДВГ.

23

PD

преди 6 години

Цялата работа е типична авантюра в западен стил. Благородник мечтател, пленен от идея прочетена в някоя книга, намира начин да си финансира дейността, чрез военния бюджет. От цялата работа, остава перченето, колко са новаторски, а ефективността им клони към кръгла нула. И не само с ракетите, с танковете, с самолетите. Проблема им е системен и идва от модела на обществото. А и постигнатите пробиви са с цената на хиляди жертви, обикновено военнопленници.Мерси от такъв технологичен модел за развите

22

Берлин

преди 6 години

Немецът каква машина е! А бай Гaньо не може един пирон да произведе като хората.

21

Анонимен

преди 6 години

Ако тоя германски чвор не беше създал ракетата, днеска щеше да фъркаме с летящи чинии.

20

NASA

преди 6 години

До 14Е крайна сметка има ли кацане на Луната или не? И Фон Браун можел ли е да се "разприказва"? Че са поемали големи рискове спор няма.

19

Анонимен

преди 6 години

Уникални списватели "да обстрелва цели на територията на враговете на Райха - Великобритания, Франция и Белгия", хайде да речем, че по политически причини сте пропуснали основния враг на Райха - СССР. Обаче пък да пишете, че ракетата е предназначена за цели като Франция и Белгия, говори за сериозни пропуски по история.От 1940г. териториите на Франция и Белгия не са вражески за Райха, тъй като са окупирани от него та чак до септември 44г.

18

юбералес

преди 6 години

Днес трети октомври трябва да е денят на космонавтиката.

17

Така ли?

преди 6 години

До 13Хайде попрочети нещо и после се изказвай! Без десанта в Нормандия и Италия, цяла Западна Европа щеше да бъде комунистическа! Целта на този десант в Нормандия не е да разгроми Германия, а да запази Западна Европа от комунизъм. По същата причнина САЩ бързат да бомбят Япония с ядрено оръжие, защото Сталин след 9 май насочва всички сили на Червената армия в Далечния Изток. ЗаСАЩ е биложизнено важно Япония на катитулирана тях, нена СССР!

16

NASA

преди 6 години

До Анонимен 11Да, ама не. В разработката участват американски и европейски учени. Опенхаймер, Манли, Фейнман, Лорънс и Брадбъри са американци. Половината от тях имаt Нобелови награди.

15

фък оф Рф

преди 6 години

Сaмaтa концепция зa рaкетен двигaтел с ТЕЧНО ГОРИВО- КЕРОСИН, идвa директно от военните рaзрaботки нa Вермaхтa, чaст от които е Брaун по проектa Фaу. Зa пример Щaтите до 60- те год. се пробвaт дa изтрелят рaкетa нa твърдо гориво- пирaткa и естествено гърмят яко по всевъзможни нaчини. Зaводите нa Фaу ги гепихa блядистaнците, дизaйнa нa Сaюз с много МAЛКИ двигaтели е Фaу дизaйн. Сaтурн V е отделнa рaзрaботкa нa Брaун с 5 броя от големия двигaтел Ф1

14

До 13

преди 6 години

Дрън, дрън, без десанта в Италия и Нормандия, руснаците в най-добрия случай са щели да стигнат до Берлин в края на 1946, днес се знае че до атомната бомба са ги деляли месеци, излишно е да ти лазвам кой град щеше да е първа цел

13

До Наса

преди 6 години

Обаче скромно пропускаш факта, че Браун още от Аполо 8 не участва в управлението на полетите в центъра Кенеди. Като изпращат астронавти на полет около Луната, след като предишните два безпилотни полети са били напълно неуспешни. Това да откажат два двигателя на първата степен и да пратиш хора на пилотирана мисия е безрасъдно.

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 6Лондон е висял на косъм и треперел денонощно, дори самия Чърчил осъзнава че Англия е второстепенна сила от съюзниците и решенията се вземат от американци и руснаци. В добавка на това, войната на Изток германците я губят още през 1943г. с краха на операция Цитадела. и след нея Хитлер става дефанзивен на Изток. Това че си русофоб, не означава че трябва да изкривяваш фактите и да казваш на черното бяло

11

фък оф Рф

преди 6 години

Фон Брaун е човекa върху чиито идеи стъпвa дори бъдещия БФР ( BFR) зa Мaрс нa Мъск. С еднa думa велик ум!

10

Анонимен

преди 6 години

Жалко, че загубиха войната, защото сега Европа щеше да е по-добро място за живеене.

9

NASA

преди 6 години

Аполо 11 каца на Луната през 1969 година. Фон Браун напуска NASA през 1972. Имал е цели три години да се "разприказва", само че откъде да е знаел, че толкова години по-късно разни умници, ще измислят конспиративни теории.

8

Анонимен

преди 6 години

Ами то и ядрената бомба е създадена от европейски учени. Най вече германци и италиянци. Американците нямат нито един ядрен физик участвал в разработката.Защото още тогава са били тъъпа нация

7

cazzo duro

преди 6 години

Няма нищо по-гадно от руския ***!

6

Анонимен

преди 6 години

Другарето от Кремъл да благодарят на американците и англичаните, че едно проталане на войната с още 6 месеца и Масква щеше да джам сити)