28

Helleborus

преди 6 години

До БДФ- как разбра, че децата, които не ползват продукта на МОН, не ползват друг образователен продукт? И че децата излизат такива, каквито ги квалифицираш? От повече от 20 години в България има асоциация за домашно обучение, една от тези майки беше майка на годината, а социалните коментираха в медиите, че децата й се справят отлично. Други деца печелеха състезания, а най-големите вече работят. Никога държавата не е третирала тези хора като че са извън закона, но с тези промени нападат и тях.

27

бивш соц.работник

преди 6 години

Как да функционират тези екипи, като в една община има да речем 400 учители и 2-3 социални работници, които и преди тази кампания са били толкова натоварени, че едва са смогвали да реагират на сигналите за деца в риск. На учителите поне заплатите са прилични, а на соц. работници са едва половината от техните. На учителите след много натиск ще им платят за допълнителния труд и разходи, а на соц.работници никога! И да припомня, че ангажимент на учителя е да посети записаните ученици в класа си.

26

Анонимен

преди 6 години

Само си губят времето,никой никого не може да накара насила да ходи на училище а и те са му намерили цаката, отиват на "беритба"по западна и северна Европа!От "издирваните"например само в Столипиново хиляди заедно с родителите си са заминали защото "тУУУка батеее триис пет леа децки а ф ГирманиЯ четристин ивро"аз викам ДА СЕ НАПРАВИ ЕДНА НАЦИОНАЛНА АГРЕСИВНА КАМПАНИЯ ПО ТИЛИВИЗОРА колко ий убаво по чужбинтъ и който не е заминал дан съ бави а да грабва чааветта и праву там!

25

Освен БДФ, №19 също

преди 6 години

прави добро предложение.21 е наивен - ако само им спрат помощите, те наистина веднага ще дотичат в училището, но не за да доведат вразумените си деца, а за да заплашват учителя с побой и палеж, ако той не им даде фалшив документ, уверяващ, че децата им посещават занятия и се учат прилежно.Има свестни ромчета от свестни семейства. Те не чакат да ги молиш, а сами се стараят да постигнат нещо. Останалите още не са дорасли до определено цивилизационно равнище и помощите само ги разглезват.

24

До БДФ (№7 и №8)

преди 6 години

За пореден път се убеждавам, че ти си единмного умен човек.Не разбирам защо се чуди 22 - принудителният труд е един чудесен метод да накараме безотговорните хора да разберат, че помощи и надбавки се дават, за да бъдат подкрепени семейства, които отглеждат и възпитават бъдещи достойни граждани. Който не прави това, да върне парите, които е взел наготово и е използвал за ракия и цигари!

23

Помня

преди 6 години

До КЪСЕН СОЦИАЛИЗЪМ 18 То и при соца имаше яки напъни. То не бяха преизпълнени петилетки , герои на труда, манифестоции и на края едно голямо нищо.Най бедни при соца , най бедни и сега.Само Албания беше след нас.

22

манго

преди 6 години

Но списъците не са верни , и се издирват и редовно завършили преди години ! Пълна пародия е, а учителите ходят по нареждане на директорите , иначе уволнение!!!!! Директорите притиснати от инспектората ,а той от ........прах в очите на обществото!

21

Анонимен

преди 6 години

Джипсита и училище,две взаймноизключващи се неща.С насилственото им вкарване там падна нивото на образованието ни-заради тях.

20

Отговор

преди 6 години

До БПФ 7 Че как ще върнат всички помощи. Те да не са милионери от БСП?

19

Мнение

преди 6 години

Че кой да ги издирва? Полицията ли?Я им спрете помощите да видите как де дайдат веднага.

18

Анонимен

преди 6 години

NE VIGDAM NIKAKVO OSNOVANIE DEZATA MI DA UCAT V BG UCILISHTE,V NOVATA IM RODINA E PO-DOBRE.MOLYA SE NA GOSPOD TE DA ZABRAVYAT BG EZIK I NIKOGA DA NE SE NARICAT BALGARI,HORA GIVEESHTI V NAI-BEDNATA DARGAVA S NAI-KORUMPIRANATA OBSHTESTVENA SISTEMA.

17

Анонимен

преди 6 години

Не е работа на учителите да издирват и вкарват децата насила в училищата.Солени глоби и спиране на всякакви социални помощи и детски надбавки за всеки родител който не си е записал детето в училище.Образованието до 7кл. е задължително.Който не го спазва няма място в тази държава.Да се маха.

16

КЪСЕН СОЦИАЛИЗЪМ

преди 6 години

КАТО ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ НАПЪНИ. ДА ГИ ... В НЕКАДЪРНИЦИТЕ. САМО ПУШИЛКА И ШУМ В СИСТЕМАТА. ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ, НЕНОРМАЛНИЦИТЕ. САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ЗАКЛИНАНИЯ, НИЩО ПОВЕЧЕ.

15

Анонимен

преди 6 години

Ами те *** да не би да пръкат ци.ганета,за да ги възпитават,да се грижат за тях,да ги образоват.Плодят се безразборно като плъ.хове за да получават детски.Някой бушмен от тоя етнос да се е интегрирал през последните 100 години?Живеят сред хора ,но си остават неграмотни ,мързеливи,миризливи животни.

14

Анонимен

преди 6 години

"От ден до пладне:"??????????*** който е написал горното става само за работник в чистотата!!Стойте си по провинцията бе некадърници!!!!!!!П.П. Израза е "Ден до пладнее"!!!!

13

ined

преди 6 години

Нищо ново под слънцето, на времето когато бях ученик учителите редовно ходеха на гости на "шведчетата" и им раздава шоколади, че да ходят на училище.

12

Анонимен

преди 6 години

Разбирам да търсят 200 000 "липсващи" деца, ако в България живеят няколко милиарда души и няма компютри и Интернет, обаче става въпрос за липса на елементарна координация между институциите.Огромна част от "липсващите" деца са в чужбина, като се махнат и малолетните булки - ето защо и само 3 000 са върнати в училище. Обаче ще бъдат изписани стотици хиляди протоколи, доклади и анализи...

11

Ст.

преди 6 години

Тези 3000 обхванати са може би онези, дето си бяха записани, но пак обходихме, защото още не бяха вкарани в регистрите. Важна е статистиката.

10

Анонимен

преди 6 години

Тези хора ходят с лични превозни средства,застрашени са от заразяване с хепатит А,краста,бълхи,въшки.Те имат и часове.Искам пак някой да каже как учителите само влизали,изпявали си урока и си излизали,имали огромна отпуска и все ревели за пари.

9

Анонимен

преди 6 години

прекрачи прага.Деца,които нямат никакви навици за учене и им липсва всякакво устойчивост на вниманието,не могат да се впишат в училищната среда.Всичко отново се прехвърля на плещите на учителите - цялата отговорност.Имаше смисъл от такава кампания за малките деца - 3,4,5,6,7 години-те да бъдат задължително обхванати в детски градини и 1 клас.Всичко друго са наливане на вида в сито.Нямам идея дали някой в МОН опъва пари,но на колегите в комисиите,дето обикалят колибите,за сега нищо не им се плаща