50

Анонимен

преди 6 години

Най масовият български самолет ЛАЗ-7 излита за първи път през 1948 г, когато гадните комунисти са на власт. За три години са произвели 313 бройки. А преди 9 септември е било само хоби производството на самолети.

49

Анонимен

преди 6 години

Да се говори, че България имала самолетостроене преди 1944 г. е направо смешно. Същото е ако след 50 години някой баламурник извади стара статия за китайските коли в Ловешко и почне да твърди колко цъфтяла България при Борисов щото видите ли, някаква местна мутра купувала коли на части и ги сглобявала. Това, че и "аеропланната работилница" и "автомобилния завод" са свършили по един и същи плачевен начин, баламурникът-историк ще го пропусне, естествено.

48

Комунистът

преди 6 години

Aбе никакви самолети не сме правили бе! Сглобили 2 кръстачки дето я са полетели, я не.То по царско време ни асфалт е имало, ни някаква промишленост или производство.Яд ги е монархо-фашистите, че им взехме земята, животните и ги вкарахме в колхоза.

47

просто човек

преди 6 години

Спомням си като ученици ни водиха в къщата-музей на Митко Палаузов.Там ни показаха един паркет който като се вдигне дъската има кухина където малкия Митко /тогава на 6 г/ си е криел пистолета.Че ме налегнаха едни мисли . . . /на 6г, пистолет, паркети/ абе Пернишка история.Голям разбойник ще да е бил щом от шест годишен е тръгнал да събаря законно избраното правителство.

46

До 40

преди 6 години

Е какво пише за самолетостроенето в България там. Че сме произвели един самолет Дар-4 по германски чертежи и с участието на германски инженер. Но след първият полет, самолета е бракуван и ползван за курник на летището в Бижурище. И за този курник е имало хиляди заявки? Ха, ха!

45

Един от Северозапада

преди 6 години

Продължение на 44. Прочети за самолетите ЛАЗ и ДАР , и ще се убедиш, че съм прав.ДАР-Държавна Аеропланна Работилница

44

КГБ

преди 6 години

За Царя - змийска отрова!За Джорджи Марков - рицин!За Литвиненко- полоний 210!В 12-та лаборатория на КГБ се бъркат отровите и се поднасят елегантно на всички предатели, изменници и врагове.

43

Един от Северозапада

преди 6 години

До 36 Малко ти е грешна информацията. Прошзвеждали сме ги, и съд виждал такъв самолет.Учебно-боен. Даже сме имали поръчка от Югославия, да ги въоръжим с тях, но Тито и Сталин се скарват, и ние, като сателит на Сталин отказваме поръчката.

42

Анонимен

преди 6 години

До АниКамериера на Борис, Свилен свидетелства, че е имал среща с хора от съветската легация. Хитлер не е имал изгода от смъртта на царя.

41

Не бе комунисте...

преди 6 години

В Москва бях, Москва... мизерия ти казвам... А в Украйна няма и да стъпя...

40

Ани

преди 6 години

Просто сегасме в период на отмиране на недъгавите. След 20 години България ще скъса оковите които и тежат.

39

Анонимен

преди 6 години

Напишете в уикипедия "самолетостроене" и там има дял "Самолетостроенето в България". Там си пише. Е истината е неудобна за комунистите, но... истината си е истина. Всяка лъжа е до време.

38

Един от Северозапада

преди 6 години

Цар Борис III Обединител с живота си плати това, че не прати войска на Източния фронт, макар че бе съюзнис на Хитлер. Прати само един санитарен влак, който превозваше ранени войници от Фронта до болница в Полша. Баце пък, иска руски туристи, но директно си казва, че ако му заповядат от Щатите, же прати войска и ще се бие с руснаците.Съпоставката направете сами.И друго-зад Баце винаги има 2-*** бодигарди, поне, и не знам колко от страни, а Царя е ходил сам из народа. Страх го е Баце май от народ

37

Ани

преди 6 години

Аз съм склона да вярвам че Сталин е отровил царя, защото по спомени на родителите ми Иван Багрянов който завършва в Германия, но е бил русофил обвързва България с фашистка Германия за да не допусне България да се коалира с Англо-Американците и по този начин да постави България от страната на победените.За благодарност после комунистите го разстрелват. За да не говори . . .

36

Анонимен

преди 6 години

Докато в България има и един жив комунист ще сме зле.След 20 г. ще тръгнем нагоре.

35

До 31

преди 6 години

В никоя авиационна енциклопедия не е посочено че България е произвеждала самолети. Това че някакъв си Лазаров е правил самоделки, не значи че е самолетостроител

34

Комунистът

преди 6 години

Я кажи по това време къде е имало пътища, заводи , детски градини, училища, пристанища, мостове??? В СеСеРе?? Че там и до ден днешен пътищата свършват след околовръстното на Москва... Не ми отговаряй, преди седмица се върнах от там, мизерия тотална..---Ходил си до "братска" Украйна с кинти от С*орос ли?! Украйна е зле, да, 150 евро са им заплатите. Шорош където мине, трева не никне.А ние комунитите строихме след 1944-та. Вие "репресираните" го окрадохте след 1989 с бандитската приватизация!

33

Анонимен

преди 6 години

Стига с тея "ястребинчета". Те и сега деца се самовзривяват манипулирани и плашени от ИД.Интересно какво са правели родителите на тези "ястребинчета" та са ги вкарали в такива сложни политически борби, та даже във въоръжен тероризъм?Комунистите какво се гордеят, вместо да се срамуват?Вие убихте тези деца вкарвайки ги в терористична организация.

32

Анонимен

преди 6 години

Заслугата на Борис III е една-единствена. Това че не позволи български войници да се бият срещу Русия. Единствен в цяла Европа! Освен това се е разхождал без охрана из страната, при това горите са гъмжали от партизани. Но никога не са правили опит да го заловят или убият.

31

До Комунистът...

преди 6 години

Я кажи по това време къде е имало пътища, заводи , детски градини, училища, пристанища, мостове??? В СеСеРе?? Че там и до ден днешен пътищата свършват след околовръстното на Москва... Не ми отговаряй, преди седмица се върнах от там, мизерия тотална...