29

:):)

преди 6 години

парички ,цоцане, фирмички, ежегодно гарантирани приходи от фиктивна пиддръжка.Най сладката работа, договор за извънгаранционба пиддръжка на някоя система, я 112, я бърза помощ, ей сега винетчици...

28

Анонимен

преди 6 години

Ако някой си мисли, че новата система е в интерес на хората, жестоко се лъже. Ако спестите пари от винетки-ще ви ги вземат по друг начин. Тук няма ефективни системи-тук има схеми и винаги гражданите плащат за облагодетелстване на шепа хора. Вашите/нашите избраници не работят за нас, а за себе си - това е България - несправедливост и безнадеждност. Ние сме прилично нахранени роби и понеже сме възпитани в егоизъм и незачитане на другите няма как да се сплотим като нация и да оправим държавата си.

27

Св

преди 6 години

И друго се сетих. Да, добре, може би не бях прав по - долу - самата поддръжка на системата, изработването и т.н. също струват пари, но не би трябвало да е по скъпо от самото изработване на стикер и дистрибуция. Но си мислех една 3-дневна винетка, изработването на стикера струва колкото годишната стикера. Има логика ако е чисто електронна купена онлайн, да отговаря на (97/365)*3 (за тридневна). Така ще е и по справедливо за хората излизащи 5-10 пъти/год. извън града.

26

Анонимен

преди 6 години

Браво на Гроп , тотално унищожение на хората, ще вдигат и данъците на колите , те храсталаците само това си могат , а доходите на хората кога

25

спонсор на МВР

преди 6 години

Цецо Лажецо ще организира тотално проследяване на всички българи. По суша, по въздух и по вода.

24

Анонимен

преди 6 години

Значи,по-същество тол-таксата е отдаване на път или определен участък от него на консигнация към частна фирма!!Същата се занимава и приема всички функции на държавата в участъка,който е спечелен-поддръжка,почистване.......!!Като гледам се заформя отново далавера!!Значи частни фирми ще лапат тол-таксите,а държавата чрез парите от винетките ще финансира поддръжката на пътищата!!И се въвежда електронен вариант!!Следене тотално!!Всичко трябва да мине под ножа!!Как ще се лапат иначе пари?

23

Анонимен

преди 6 години

кво ревете щом карате ще плащате

22

Анонимен

преди 6 години

иии ще ни обяснят тогава когато стане, как е трябвало да се вдигне още цената, но няма да се вдигне, защото ще се спести от това че е електронна. То и сега не е правилно да е 97лв ама на кого му пука.

21

Анонимен

преди 6 години

А защо не го направят както в белите държави,винетката да важи за шофьора,а не за автомобила.

20

Анонимен

преди 6 години

Доста хаотично обяснение какво сме щели да купуваме от 2019 г. Май не от 2019 г., а примерно от 2025 или 2030 година нещата ще се променят.

19

Анонимен

преди 6 години

Ако наистина се направи така, че който ползва най-много да плаща най-много е ОК, така е справедливо. Защо обаче се съмнявам, че това ще си остане само добро намерение, а изпълнението ще е мамсиджейс...

18

Анонимен

преди 6 години

Колко платени трола пишат тук. Само и само да обяснят на народа, че е хубаво да има тол система която да пълни гушата на сви-нчо и тивочко. Цялата медийна пропаганда е впрегната. Явно кинтите са много.

17

До 3 kjk

преди 6 години

Как си представяш 50 ст. за еднодневна винетка?! То сега седмичната струва 15 лева, значи еднодневната ще е повече от 15 делено на седем. При всички случаи 20 еднодневни винетки ще ти струват повече от една годишна винетка, така че по-добре си вземи годишна.

16

кое по напред

преди 6 години

Нещо не ми е ясно, нали всеки момент щяха да пускат тол-системата, пък сега викат от 2019 нова винетка онлайн?

15

Реалист

преди 6 години

В момента:- годишната винетка е 97 лева или средно по 26 и половина стотинки на ден- месечната винетка е 30 лева или средно по 98 стотинки и половина на ден- седмичната винетка е 15 лева или средно по два лева и 14 стотинкиНяма как ако се въведе еднодневна винетка, цената й да бъде под 1 лева. Най-вероятно ще струва около 5 лева или както правилно е посочил един преди мен - 500 стотинки.

14

1234

преди 6 години

поне ще спрат номерата на тарикатите дето с една винетка минават на 2 и повече коли и фалшивите ще спрат

13

До 10 нервака

преди 6 години

Няма еднодневна винетка за леките и лекотоварните коли сега. Има седмична, която е 15 лева, месечна - 30 лева и годишна - 97 лева. Еднодневна има за тежкотоварните и за автобусите - 21 лева.

12

Св

преди 6 години

Добре де, не че разбирам много, но до колкото знам в цената на винетката досега влизаше самото изработване, защитата. Отделно самата дистрибуция. Т.е. поне 10 лв. Реално ако сега си я купя онлайн, ще се спестят 10 лв. Сега ,или винетката по тоя начин е по - скъпа, или тия 10 лв. са калкулирани за някой ... де да знам само си мисля ...

11

Край

преди 6 години

Поддръжката на магистралите винаги ще е скъпа и ще прави хората които я правят богати. Така е устроен света. Справка Солун -Атина 500 км. - 40 евра в едната посока. Ниш-Белград 180 км. - 8 евра в едната посока.Има да питате за винетките на Павлова.

10

nemam nervi

преди 6 години

До Анонимен 1 В момента еднодневната винетка е 15 лева