20

Helleborus

преди 6 години

Струва ми се, че в личните документи трябва да има две категории, народност и гражданство. Гражданството показва къде живееш днес, утре може да живееш другаде. Предполагам, че все по-лесно ще се дава, може и след време да има човек по няколко гражданства или с глобализацията съвсем да изчезне, да имаш само адрес. Народността показва кой ти е родоначалника и това е нещо, което всеки ревностно го пази и има правото да помни и знае от кой род е. Като изгубим другото, да остане все пак идентичност.

19

Анонимен

преди 6 години

До аликазваш, по-добре да изпее химна и ако мучи фалшиво - в китайски затвор, а може би настояваш "американска клетва" да даде пред знамето с ръка на сърце за уверение на миграционните, че поне езика знае

18

Анонимен

преди 6 години

Рецитирай!

17

младежът

преди 6 години

по-добре балканци-християни отколкото резнати и мазни :)на това му викам манипулация на болшинството когато ни затрупват с подобни новини.

16

Esk

преди 6 години

100 procenta laja.

15

Ухааа

преди 6 години

Патриотите продали паспорти за 28 милиона евро. справка интернет

14

Шопо

преди 6 години

До PDНали трябва да има адресна регистрация в България ? Не прочете ли ,сляп ли си?

13

Анонимен

преди 6 години

ROMCETATA,TURCETATA,POMACETATA REZITIRAT AZ SAM BALGARCE.BALGARCETATA REZITIRAT AZ V CUGBINA ZAMINAVAM S MAMA I TATE NA TERMINAL N-2.

12

PD

преди 6 години

Какво пишете въобще ?Какъв кмет, какви регистрации и к'во общо има това с българското гражданство?Кметовете може би служат в външно?

11

Mr.Starsucks

преди 6 години

А на Козяк рецитират:"Аз съм говедарче и крава LGBTлилава мене е родила"

10

Анонимен

преди 6 години

#2 хубавя идея, ама замисли се колко от българските граждани по рождение отговарят на тези изисквания... как да ги въведат за чужденците като половин България не отговаря на тях?

9

TOP SECRET

преди 6 години

Тази Схема с български документи я има от 20 години със Сърби , Македонци и Хървати докато не бяха оше в ЕС , до сега един хванат или задаржан няма вероятно умишленно , ти си ми тръгнала сега Статия да ми пишеш

8

Helleborus

преди 6 години

Лично за мен гражданството няма особен смисъл, като термин. Първичното е народността, думата народ произтича от думата род. Всеки народ има общ родоначалник. В древността се е смятало и аз донякъде го вярвам, че всеки род идва със своята мисия в света, в свещените текстове има много пророчества за различните родове. Разумно е те да имат право на самостоятелност и свой ред, а малцинствата да не бъдат считани за държавотворен елемент. Иначе идентичността на народите и мисията им е под въпрос.

7

Анонимен

преди 6 години

Не е луд който яде зелника... след като нашите негодни политици са дали такава възможност, то тя ще бъде ползвана.Да ги караш да рецитират Аз съм българче, е подигравка не само с тях, а и с България. Тази практика е поредното чалга разбиране за демокрация.

6

Миленко Неделковски

преди 6 години

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ, ОБИЧАМ НАШ'ТЕ ПЛАНИНИ ЗЕЛЕНИ, БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ - ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕНЕ!

5

Mr.STARBUCKS

преди 6 години

А на Бузлуджа рецитират :"Аз съм русофилче"

4

Helleborus

преди 6 години

Всички славянски народи говорят български език, макар да го наричат руски, сръбски или по друг начин. Но те са наречени словени именно защото са наши словесни братя. Името им е дадено от тракиеца Кубрат. За да разграничи, че те не са наши кръвни братя, но само наши словесни, понеже говорят нашия език и пишат с нашите букви. Така че не знам какви са изискванията за получаване на гражданство, но ако се прави на база етнос и общ произход, ние нямаме такъв със сърбите. А само с македонците.

3

Анонимен

преди 6 години

.. абе унижение не унижение требе да се яде. Политиката е за ситите.

2

абсурдистан

преди 6 години

Хубаво,Но не е достатъчно !- 5 години пребиваване в Бг ,работа и плащане на данъци- изпит по български писмен и говорим- изпит по история на Бг - чисто съдебно минало А,сега всякакви се правят на българи само заради европейския паспорт.

1

Анонимен

преди 6 години

Ама трябва докато рецитират, да са голи по чорапи, с ръце зад гърба и да потропват бавна ръченица, докато ги преглеждат внимателно.Особено македонките!