94

криста

преди 6 години

Като чета как "живеят" там се чудя от какво са избягали оттук ?

93

Анонимен

преди 6 години

Лесно няма и тук и навън.Като бачкаш ще си добре,като не бачкаш ще живееш и ще се лишаваш.Всеки сам избира дали да лежи или здраво да работи.

92

Емил

преди 6 години

До до 114Ако направят заплатата 1000е България ще фалира до края на месеца.После за да достингне сегашното ниво ще и трябват поне 5 год.

91

КРасоПалеев

преди 6 години

Нямам представа защо не се споменава в статията, но 95% от споменатите Българи всъщност са роми, същата картинка е и във Франкфурт където работя като инженер от 5 години. Ако знаете колко пъти вече ми се е налагало на обяснявам на колеги,че Българите, това са хора като мен,а не тези за които съобщават по новините и тези които се срещат покрай гарата и на улицата с *ите. Хова, бедна Вие е фантазията, какво направиха ромите и помако-ромите с имиджа на Българина!

90

Анонимен

преди 6 години

А сега да кажат лицемерните дойчвлечуги,колко години са работили пълчищата *** от Африка и Азия,така любвеобилно приети и обгрижвани от вещицата шмъркелица,за да получават безусловно и за неограничено време всичкки тези благини,заедно с неограничените възможности,да обсеменяват "висшата Ърийска раса?!Кога ли булгарстадата ще проумеят за какво ги набутаха в кошарата ЕС и какво е тяхното предназначение?!Ех,стадо,стадо!

89

Лондон

преди 6 години

Пълни глупости! Поръчкова статия.На тези бедни българи в Мюнхен майчиният език не е българския...

88

Burzum

преди 6 години

Но не искат и да чуят за българската ***...

87

Анонимен

преди 6 години

Да , но очевидно имат надежда и то основателна. Най-голямата разлика, която всъщност е пропаст между България и света е, че хората те ценят ако проявяваш желание да работиш, да се учиш и да постигнеш нещо, ценят всичките ти умения каквито и да са те и почват да те уважават за това

86

Solar Power

преди 6 години

До Това са глупости"Няма бедни, а има мързеливи българи с криминална насоченост. В България се цупят на 1000 лева, а в Германия мизерствали. Не ме интересуват тези *** и моля, не ги популяризирайте!"Напълно си прав ! Къде са тръгнали нито имат образование и способности ! Мизерстват за нищо. Тук не е трудно да си намериш работа за 1000лв. една квартирка 200-300 макс и ядене ако си готвиш пак ще ти остават. Къде са тръгнали ?!! Може да ходиш навън но под 5000 евро заплата няма смисъл.

85

Това са глупости

преди 6 години

Няма бедни, а има мързеливи българи с криминална насоченост. В България се цупят на 1000 лева, а в Германия мизерствали. Не ме интересуват тези *** и моля, не ги популяризирайте!

84

От Англия

преди 6 години

Абсолютно подкрепям мнението на "Анонимен" - 97. Първата година е трудно, където и да си. Когато се установиш, намериш работа и покажеш що за човек си и как работиш, всичко е окей. Никой не ни е канил, затова трябва да сме търпеливи. Жалко, че в нашата родина няма условия за нормален живот. Не говоря за лукс, а за нормален живот. В България наистина е важно на кой си човек, в коя партия членуваш. Тогава ти ръкопляскат без да си кадърен. А в чужбина започват да те уважават щом се докажеш.

83

Анонимен

преди 6 години

До АнонименМай сте много рускините в Бг, а? И ти си рускиня, женена тук, много навътре прие нещата. От истината боли.Колкото и минуси да ми цъкате рускините не ми дреме. По минусите мога да ви преброя колко сте :)

82

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПознавам поне 10 рускини, които са женени за българи. Някои не са добре материално, но не се връщат в Русия, остават да мизерстват тук. Една друга чака да я поканят в Бг, да се омъжи за мъж, когото не познава изобщо, ама не става, щото той се дърпа.

81

Анонимен

преди 6 години

да, разбираемо е, на нещастните и самотни хора им е КЕФ да клечат по цял ден в интернет форумите да си разказват историята на живота си и да се обясняват, в това никой не се съмнява, иначе нямаш да то правят, то и на онаниcта му е КЕФ да онаниpа...

80

Анонимен

преди 6 години

Ало, сайта, това ли е следващата спусната директива отгоре, да пишете колко са зле българите навън, пък дано някой се откаже да заминава? И трибуквията да си скъсате, хората вече са достатъчно информирани как е навън. Трудно е първите няколко години, после ако имаш желание да се развиваш и умения, хората те ценят. А в България дори и най-способният да си, ако не си нечии човек си оставаш в калта, докато полуграмотни шимпанзета, дето не могат името си да напишат, са ти шефове.

79

Анонимен

преди 6 години

Dimitrinke puschi istinata tova sa bg zigani i rumanski radbira se ti si doschla i se ojenila sa germanez

78

Анонимен

преди 6 години

Германската мечта е; почваш като мияч на чинии, след 3 дни вече си началник на кръчмата, след седмица имаш верига заведения и поне един милион в банката. Само работа трябва. Но не 8 часа, а поне 36 часа на ден. Така се успява. С работа на поне 3 места.

77

Анонимен

преди 6 години

Радио Дойче Веле и Свободна Европа предаваха, че всеки беглец от комунизма го чака мерцедес последен модел, безплатна капиталистическа храна и жилище. Това е била хибридна война на Запада.

76

Анонимен

преди 6 години

Живея от 20 години в Саарбрюкен. Когато отидох бях 25 годишен. Спях под мостовете хранех се от контейнерите на магазините в тях изхвърляха продукти които бяха годни за консумация. Работех на черно. Така живях 3 години. Докато един хубав ден съдбата ми се усмихна. Запознах се с едно германско девойче за което се ожених. Взех германско гражданство и започнах добре платена работа. Родиха ни се 3 деца. Стандарта ни на живот е около средният! Имаме всичко от което се нуждае човек за добър живот!

75

Анонимен

преди 6 години

Ти извисения хомо-елитус като си го намерил по-добрия живот за теб и семейството защо постоянно клечиш тук да ръсиш мъдрости, да си разказваш пред непознати историята на твоя живот и да ставяш за смях, а не си гледаш по-добрия живот със семейството, това от много добър живот като гастарбайтер и от много интелект сигурно... но никой не се интересува от теб, не се напъвай...