44

Калеко Алеко

преди 6 години

"Православните Талибани" - много точно определение за обитателите на една североизточна губерния, и това не е упрек към Православната църква, а към едни бели араби, населяващи тази част на евроАзия, които още тогава са осъзнали, че не им е нужен Цар, както повеляват православните традиции, а по-скоро Аятолах - някой като Ленин, Сталин или путин ..... !!!

43

Боби

преди 6 години

1. Нашата Православна църква по идея няма нищо общо с руската.Това не е като при католиците - да има един Папа на всички народи.В Православието всеки народ си има Патриарх и в този смисъл руският народ с нищо не е повече от българския. 2. Този "инцидент" е постановка, за да се направи реклама на филма.

42

до 47

преди 6 години

Мдаа... ние сме невежите телета, вие сте високоумния начетен, уникален, индивидуалист, нъл тъй? Явно начетените индивидуалисти се познават по злобните обиди и лъжливи доводи.ПП. Продължавайте да четете дойче веле.

41

Анонимен

преди 6 години

Доводите на троловете по отношение на филма издишаха и затова сега се захванаха да плюят Православната Църква.Човек търси ли си опрадвание, винаги ще го намери - дори с цената на самоубеждаване в пълни глупости.

40

до 47

преди 6 години

Такова нещо като Православна "инквизиция" не съществува. Чели сме писаниците на историците ни езотерици - глупост до глупост.ПП. Знаем, знаем, ние сме *** стадо, вие сте индивидуалистите, дето много знаят и не се мешат с простолюдната тълпа съставена от такива като мен.

39

до юбералес

преди 6 години

Пълни глупости. Православната Църква непрекъснато се моли за нашите революционери, помагала им е и ги е укривала. До ден днешен на празници БПЦ изпълнява Света Литургия както за Васил Кунчев, така и за останалите българи, умрели за свободата ни. Най-големият помощник на нашите революционери винаги е била БПЦ. В повечето ни манастири още се пазят стаите, където са спели революционерите. Левски е терорист според днешните евролиберални възгледи.

38

до 45

преди 6 години

До Анонимен 45,що не прочетеш за православната инквизиция,3 пъти по-жестока от католическата,невежа,свикнали сте да ви поднасят историята сдъвкана и вярвате като телета,мислете,четете,търсете,знам,че това не е като да си сипеш ракия салата и да се биеш в гърдите колко си велик,а останалите са ***,а истината е точно обратната

37

Анонимен

преди 6 години

КойНеСкачае Червен не са талибани? ;)-

36

Анонимен

преди 6 години

Единствените талибанясали християни в историята на християнството са католиците. Само те са горили живи хора на кладата и са провеждали масови избивания. Както и организиран терор. То си е в традициите им.

35

Анонимен

преди 6 години

Тези по нищо не се различават от ислямистите, което не е никаква изненада. А църквата е канонизирала един куп ***, какъвто е бил и николай. Управлението му е тотална катастрофа. Авантюрата в далечна манджурия и позорния разгром от япония. Привокирането на първата руска революция. Балканската му политика и предизвикването на първата световна война, която води и до логичното изплуване на ленин и болшевишката шлака.

34

юбералес

преди 6 години

До до 39Левски е убиец от гледна точка на БПЦ, затова не е канонизиран. От гледна точка на османското правосъдие е убиец и терорист, от българска национална гледна точка е национален герой и борец за свобода. Но Левски, както и император Николай са също хора и е нормално да имат страсти. Какво толкоз оскърбително има един император да има любов с жена за която няма право да се ожени?

33

Анонимен

преди 6 години

А да, да не забравяме и случая с момичето, което критикуваше Ботев в есе - само дето не го линчувахме момичето, а сега се правим на либерали... да бе, да.

32

до 39

преди 6 години

Разликата е елементарна - имаме жълт, клюкарски филм, претендиращ да бъде исторически. Все едно да учим история от клюкарските вестници. Освен това филмът пропагандира лъжи. Опитва да изкриви истината. Търси евтина сензация и още по-евтина реклама, базирана на скандала. Тук, покрай филма за Левски, който освен това го представя в доста идеализирана светлина, оревахми орталъка, представете си какво ще стане, ако някой каже например, че Левски е убиец и терорист.

31

ИМПЕРАТОР

преди 6 години

Великата православна Руска Империя винаги ще си остане в историята, като унищожител на разрастването на исляма в пълния си "блясък". Нормално е истинските руснаци - православните, ( не ***) да скочат на червените и,,зроди. Защото знаят какво са причинили на дедите им............

30

Анонимен

преди 6 години

Ако покажат във филм ЧЕ ЛЕВСКИ,БОТЕВ/МИ ТО ЗА БОТЕВ СИ СЕ ЗНАЕ ЧЕ СИ Е ИМАЛ И ЖЕНА,И ДЕТЕ/СА ИМАЛИ ЛЮБОВНИЦА С КОЯТО СА СЕ ЛЮБИЛИ ТОВА БИЛО "ПОДИГРАВКА"О Боже до къде стигна КОМУНИСТИЧЕСКОТО "ПРАВОСЛАВНО"ИЗТРЕЩЯВАНЕ!ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО БЕ БОЛНИ МОЗЪЦИ!

29

Анонимен

преди 6 години

Каква гавра,на какви ценности,альоооо я по-спокойно другари че с нищо не се различавате "православните"ТАЛИБАНИ от НЕправославните такива,егати християните а не знаят откъде се влиза в църква и празник означава да се нагньетът кат сви..нье.

28

Анонимен

преди 6 години

Нормално е за враговете на Русия да я плюят. По-силният винаги предизвиква тракане със зъби у враговете си и кафеви ***...

27

Анонимен

преди 6 години

Значи, когато човек защитава принципите си /против насилието съм и не оправдавам тези, които са стигали до крайности/, го наричат талибан? Интересно, къде отиде свободата на словото, за което всички говорят? Или свобода на словото имат само онези, които се подиграват с нещо скъпо за хората? Подигравчиите, лъжците, циниците имат свобода на словото, а другите хора нямат право дори да се защитават, и биват наричани талибани така ли? Това не е либерализъм, а лицемерие.

26

Анонимен

преди 6 години

Да разбирам ли, че тук коментиращите не биха имали нищо против гавра с някои от националните ни герои?

25

Анонимен

преди 6 години

Така нареченото "модерно изкуство", в случая режисьорът е негов представител, се рекламира главно чрез скандала и гаврата с ценностите на хората.