Розови домати, домати "биволско сърце" се гледат и в Южна Франция, Южна Италия, Испания, че дори в Австрия! Изобщо няма никаква липса на традиционни лакомства в чужбина. В Германия в добрите супери има турски, полски, руски специалитети. Ако ви е толкова домъчняло за обикновени вафли, вафла Артек е същата, с по-малко подобрители и Е-та :))) Полският пастет сигурно има повече полезни неща от българския, турските печени пиперки са същите, които ядете и от българските магазини, с добро качество
До до 48Посмях се. Бъркай в тоалетната, ближи си пръстите и викай, че българското навсякъде е най-хубаво.Кажи ми кое е българското кисело мляко - в БАН имат регистрирани 120 вида живи закваски. Та кое е точно истинското българско кисело мляко, като те са 15-20 вида на пазара? Или сега ще ми обясниш, как ти ходиш в Родопите и слагаш тревички, че да се закваси както пра-пра...баба ти е правила?А за розовите домати - български почти няма, семената са вносни. Има ги и в Холандия. И в Гърция.
Не се излагайте, лютеница се прави от Грузия през Армения, Турция във всички балкански държави, Близкия Изток, Италия, Южна Франция! Няма по магазините "лютивка", Олинеза и първомайска, но има поне дузина варианти, които са и чудесни на вкус.
Какъв е този български кашкавал за почти 30 лв.кг който се продава тук!!!!!!Луканка за 5 лв. ама подкова от 180гр.!!!!!!Хайде малко по-сериозно.
Някой измислен БГ склад в Германия да се е нагрухал с кашкавал и да иска да го продаде преди да изтече срока на годност. От това великите журнялисти в БГ решават, че в Германия е по-евтино от България. Истината....тя няма значение за вас. Вие сте толкова журналисти, колкото сайтчето ви е медия.
До до 46Не си стъпвал извън България, нали?Кисело мляко има в Турция, Гърция и Сърбия/Македония. Ял съм нещо много подобно и във Франция, само че му викаха сирене и една колежка направо се ядоса и го върна на келнера.А розови домати има навсякъде. Ама трябва да си ходил, че да го знаеш.
До АнонименЗа лютеницата изобщо не си прав - това извън България никой не го прави и не знае какво е.Обаче за месата, сирената/кашкавалите и кренвиршите и аз не ги разбирам - у нас те се състоят предимно от пълнители, оцветители и подобрители. А там месото има вкус на истинско месо....
До илитератите-профаниКрем-вурст е "събирателно" общо название на цяла група колбаси ( наденички ), които се произвеждат по определена технология....съдържанието на наденичките се смила до кремообразна маса...Да спориш с профани, и илитерати...е загуба на време!
защото нашите политици са продажници ,след Освобождението не случихме на такива като орисия е
Не си познал - кренвирш от КРЕН ВЮРШТЛ - наденичка с ХРЯН (в Австрия), което е аналог на немските ФРАНКФУРТЕР - наденички за попарване (за сведение на българските производители и главни готвачи от рекламите)За никакъв крем не става дума :)))
В Западна Европа цените на храните са колкото у нас че даже и по-евтини на някои места включително и в Скандинавия където стандартът на живот е много по-висок от нашия ,е за храните и облеклата може да са колкото в Европата а за заплати не може това ли е единният европейски съюз
последните няколко месеца млечните продукти поскъпнаха значително кравето масло което купувам от години беше около 4лв вече е 6.50 лв а сиренето от 8 лв на 10-11 лв не мога да си го обясня какво го наложи това поскъпване
Крем-вурст е думата...нещо като рашпила...вика му се чуждица колега...Битте шпаре мир ди клюгшейзерай я!
Коя българска продукция? При храните, ако има нещо от естествени суровини, може и да стига до външен пазар, ако има търговски вид и солидно качество и гаранции за спазване на срокове (плодове и зеленчуци). В Германия например био краставиците са от години в конкретна по-скъпа верига магазини само от България. Месо ли да изнасяме? Дрехи и обувки се правят само на ишлеме за чужди марки...
то и в Германия агнешкото е само дълбоко замразено от Нова Зеландия, но след Брекзита ще видим :))
защото българската продукция се изнася -всичко от дрехи до хранителни продукти а пък ние консумиране агнешко от нова Зеландия и Аржентина картофи от Турция и Македония ,яйця от Полша български дрехи купуваме от магазините в т.нар Европа а тук от Китай -защото контролът за това и политиката трябва да се извършва от правителството явно такава няма Питам се и защо ли наши работници трябва да берат боровинки в Англия когато тук може да се развива това пр-во и ще са по-вкусни със сигурност
Кашкавалът родно производство, по-евтин в Германия? Може!