15

nkavrakov

преди 6 години

Тези които в момента взимат кредити ,особено ипотечни за жилище си слагат двойно въжето около врата.В момента цените на имотите пак са надути и нереални както преди 10 години и пак заради лихвите на банките които са отрицателни.Получаваш жилище на двойна и тройна цена и кредит с ясна тенденция за вдигане на лихвата и то още от средата на 2018.На българина му е много къса паметта .

14

nkavrakov

преди 6 години

Същата история беше и през 2008 година.Всичко беше розово-пари,работа за всички,растеж,дом за всеки от милите банки и после имаше сгромолясване.В момента заради глобалното печатане на пари историята се повтаря-вижте цените на имотите само,банките и брокерите надуха нов имотен балон,пак има розови реклами за мечтания дом и всеки иска да има собствено жилище,но..както всички знаем много хубаво не е на хубаво и не е за дълго.От догодина банките започват поетапно вдигане на лихвения процент .

13

До Мхм от 15

преди 6 години

Има и други, но са редки изключения. Няколко фактора са необходими- сравнително високи доходи- спестовност (това е по-рядко от горното)- липса на спешност

12

Анонимен

преди 6 години

- Бе муци, как го купи тва БМВ!?- Ми на лизинг, душко. А ти как си купи тоя Мерцедес?- Ми на духинг ...

11

Мхм до 15

преди 6 години

И колко такива приятели и познати измежду всички, които познаваш кадри на заплата са си го позволили? ;) Е така, нямаш кьорав заделен лев, решаваш и от заплати сл 10 години апартамент..П.С. Парите от продажба на нива, зестра, помощ от възрастен роднина не се броят...

10

до мхм

преди 6 години

кой си купува жилище със спестявания от заплата - азВярно, 10 години съм спестявал и отлагал, но пък лихвите са били в моя полза.

9

Да

преди 6 години

Ще си купя новия iPhone 8 на лизинг към края на септември!

8

Мхм до 11

преди 6 години

Нямам нито кредити, нито нещо закупено на лизинг. Апропо, не съм и на заплата.. Въпросът ми остава отворен, кой по света си купува оилище със спестявания от заплата. Каруцарското мислене го търси при льо.льовците, които си задават *** въпроси! ;)

7

Анонимен

преди 6 години

Търся кредит за екипиране на бунтовническа армия, с която да нападна София и да откъсна тиквата на Бойко Борисов.

6

Анонимен

преди 6 години

Първо да вземем да се научим що е то лизинг, и има ли то почва у нас. После банките пищят, че хората били финансово неграмотни, а те самите ги вкарват в заблуждение с невярна терминология! А иначе, ако лихвата е ниска, защо да не купиш нещо на изплащане, а парите да вложиш другаде?!

5

Rado

преди 6 години

Лол... смятайте, какви лихви прибират кредитните институции, щом са дали 3.5 милиарда!

4

Анонимен

преди 6 години

Държат хората умишлено с ниски доходи, пък после не пазарувайте на лизинг. Как да си купиш жилище или кола с 1000лв заплата.

3

Анонимен

преди 6 години

всеки иска да има повече, така живее лицемерния свят на европа и америка

2

Анонимен

преди 6 години

Еми раздайте ги тия 3.5 млрд във вид на увеличение на заплатите и няма да пазаруваме на лизинг. Какво има да се възклицава толкова.

1

Ники

преди 6 години

Някой хора много се увличат по лизингите...