51

Анонимен

преди 6 години

ама какво сте се затъжили за българските работодатели да не фалират, с откраднатите пари ще фалират те, един път някой да ги накара да плащат осигуровки. Ама на нас така ни харесва на минимална заплата явно,

50

Граа

преди 6 години

Хаха, никакъв Шенген за България! Това Бойко го иска да може дилърите му да шават без граници в цяла Западна Европа! А Гърция трябва да излезе оттам най-скоро!

49

Анонимен

преди 6 години

Селафийлд, който замърсява радиоактивно Атлантика и се излюпват раци с по три очи, доколкото знам си е на Англия.Да споделя в този ред на мисли и вица:"Пациент седи на крайчеца на кушетката и споделя на доктора:-Жена ми ме напусна, взе и децата, свърших парите, пропих се, от алкохола сега не виждам, не знам какво да правя.Докторът му отговорил:-Като лекар бих ви посъветвал да намалите алкохола, но като човек бих казал да не го правите.М-да...

48

111

преди 6 години

До СатаНАТОДобре де,всички разбраха че си ***!Тук не става дума за Русия и Америка,а за България,тъпан!Освести се малко!Баси досадното влечуго!

47

Анонимен

преди 6 години

Терористите са граждани на колониалните държави -Франция, Белгия, Холандия.Еми да спасяват Европа.

46

Анонимен

преди 6 години

Не се и съмнявам, че като кръгъл и *** си на страната на империалистите.Всеки роб по душа иска да слугува на богат господар.

45

Българин

преди 6 години

Пичове, някой чел ли е точно какво се озаконява със тази декларация която иска да прокара макрон? Аз не, не знам къде я има. Но това което разбирам аз за социалния дължина и т.н. Не звучи в тон с пазарната икономика. Там правилата ся ясни по конкурентен си - печелиш. Мисля обаче, че тяхната цел в не толкова бие да получаваме по големи доходи, колкото ние да си плащаме данъците в техните страни, защото фирмите плащат данъци там където са регистрирани, или греша?

44

Анонимен

преди 6 години

Това е хубаво което го е решил да изравни заплатите на командированите от България който работят по Европата защото си е дискриминация да вземаш в пъти по малко от техните но това няма да стане по две причини първо техните хора трябва да ни възприемат за равни което е мъчно да стане като знаят че си от източна Европа и кой наш работодател ще ти плаща командированите 3000 евро

43

***

преди 6 години

До Анонимен 59Нищо не е свършил,изт.Европа му удари черния печат!

42

не забравяйте

преди 6 години

ЕС е на корпорациите,а не на държавите!Политиците са само пълнеж!Ако макарона си прокара коварството,тогава гледай безработица!Поляци,словаци и унгарци се усетиха и веднага реагираха,само нашия надупеняк пази гробно мълчание!

41

Анонимен

преди 6 години

Макарон е гяволе и си свърши работата за която дойде-а нашите-ТИКВЕНИЦЕ !!

40

Анонимен

преди 6 години

Либералните белгийци са убили 10 милиона конгоанци, а франсетата не се знае колко са убили в северна африка. Франция е една от малкото държви, които не признават Хартата за правата на човека.

39

ognyanz

преди 6 години

До 54: БГ управниците също не са длъжни да строят фабрики, това го правеха по бай Тошово време. Нашият бизнес предпочита да строи хотели, барове, шивашки цехове - възвращаемостта е много по-бърза и по сигурна. А за тежка промишленост се иска малко повече, и пари и акъл. А това е в дефицит у нас.

38

Анонимен

преди 6 години

Не е верно, Франция ни обича, ние сме франкофони. Един наш президент ни навря във франкофонията.

37

Анонимен

преди 6 години

Бай *** каза на Макрон "парле ву франсе" това изчерпва темата.

36

Анонимен

преди 6 години

Ако това което иска Макрон стане, а то е да има приблизително еднакви нива на заплащане в ЕС. Последствията са, че ще намалее нелегалната миграция. Губи смисъл, ако в БГ ти се плаща колкото във Франиция никой няма да хукне да бяга да търси работа там. Но тогава ще се наложи да се стегне БГ системата, местния политически елит и "бизне" трябва да престане да краде и да се обогатява за сметка на обикновенния човек. А политиците от ИЕ и у нас от това ги удря неврозата.Ще се наложи да се бачка ...

35

Анонимен

преди 6 години

Да командироваш работници означва въпросните да си имат работодател т.е. санджак-бей, който ще ти даде некому де-довия като заплата.Никоя от силните икономики не я брига, че най-бедният район на ЕС е Северозападна България, ако някой го интересуваше, щеше да построи поне една фабрика там.

34

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНикой няма да ти забрани да си командироваш работници. Просто ще ти се наложи да им плащаш колкото е необходимо според стандарта в дадената страна. А сега какво е?При определен стандарт ти плащат като за БГ а разликата отива в джоба на чорбаджията или държавата.Караш ТИР в ЕС но ти плащат както в БГ,мизерстваш отнасяш глоби и т.н.Не е ли по добре да започнат да ти плащат според правилата на ЕС. Не вярвай, на клетвите на БГ чорбаджиите,че ще фалират,няма,само ще им намалее печалбата.

33

Анонимен

преди 6 години

Има два възможни потока на производство-работна ръка към средствата за производство и средства за производство към работната ръка т.е.аутсорсинг.Светът се разви технологично благодарение на аутсорсинга.Това, което се случва в ЕС е консерватизъм и шовенизъм на силните икономически европейски държави.

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 45Тогава просто няма да те наемат, защото за същите разходи Карфур ще наеме французин.