35

Анонимен

преди 6 години

В 118 СОУ директорката непрекъснато "работи" за имиджа на учителите - обижда, мачка, крещи неистово, унизява ги и то пред учениците, обвинява преподавателите за гаменското поведение на учениците, за отсъствието им от часовете... Изобщо, да не си учител в 118 СОУ! Единствено "обгрижва" пом.директорката си с много висока заплата, а другите - по усмотрение, т. е. според симпатиите си.

34

ХАХАХ

преди 6 години

зазщо толкова, аз незавърших висше и работя като ИТ и вземам 2000 лв, защо да вземат по 1000 лв учители и доктори , с какво са заслужили аааа ???

33

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 29в затвора не искат парите от роднините на затворника за храната и за поддръжката на затвора....за тях се грижи държавата...а за детските градини и училища????

32

Гост

преди 6 години

Три училища по 1400 лв. и няколко в София по 1000 лв. и правим статистика? Масово учителите взимат по 700 - 850 лв. бруто. След данъците и осигуровките сметнете сами колко остава. Пак се настройват хората едни срещу други.

31

Анонимен

преди 6 години

по мое време, присъствах на следната случка:Момче с тъмни очила в училището. Минава учителка Х и му ги взима и почва с конското, реакцията:- алооу внимавай, тия очила са колкото годишната ти заплата!реакцията на учителката: Един як шамар и баща му да дойде да ги вземе от директорският кабинет.Та тогава това бе прецедент, сега всяко второ дете има повече джобни от на учителя заплатата...

30

Анонимен

преди 6 години

Вие ще уважавате ли някой, който се е съгласил да работи за по-малко отколкото са джобните, които ви дават родителите ви?

29

Анонимен

преди 6 години

"Всички сме работили за тези пари а не се оплакваме."Кога сте работили за тези пари? 2003? Само че в учителската професия заплатата не скача двойно след 10 години стаж, а най-много с 10%. Мизерията е за цял живот.

28

Анонимен

преди 6 години

трябва да се помисли и за училищните бази, не може още на първата родителска среща да се търсят дарения от родителите, защото училището не може да подсигури елементарни за 21-ви век консумативи.Като цяло целият сектор е в колапс от години, но защо чакаха да умре че да го съживяват?

27

Анонимен

преди 6 години

Младите учители в повечето случаи имат желание да работят по професията си и да се развиват, но ниското заплащане е най-голямата спънка. Уважението ще дойде след заплащането.

26

дядо Пенс

преди 6 години

Щото ви учат на четмо и писмо,затова...

25

Анонимен

преди 6 години

До АнонименДа измисли нещо. Всички сме работили за тези пари а не се оплакваме. Младите много разглезени напоследък само за пари мислят.

24

Наблюдател

преди 6 години

До който не работи ....Ами като не ходят на училище, в клас постоянно цъкат по телефоните си, не уважават учителите, мързи ги да четат.. А вкъщи на мама и тати им е през оная работа дали детето им ходи на училище. И ако изобщо имат време да се занимават допълнително с него, не го правят. Така че не може за всичко да се обвинява държавата и учителите в частност. Всичко започва в семейството.

23

Анонимен

преди 6 години

Ако някой иска да става милионер от училищно преподаване, да си смени професията или въобще да не се пробва.Никой учител не е тръгнал да става милионер, но заплащането е в границите на подигравката. Как млад човек без наследствено жилище, със заплата от 500-600 лева да плаща наем, сметки, да създава семейство, да отглежда деца и т. н?

22

до 22

преди 6 години

За съжаление същото се отнася и за обучаемите!!! Само че в една фирма като не работиш те гонят, а в училище нямат право да те изгонят!!! хващаш ли? Затова не хвърляй помия по учителите а помисли къде е проблема!

21

който не работи ....

преди 6 години

Хора вижте какви прости и неграмотни излизат от училище,не знаят да пишат,да смятат,не знаят историята и тн.постоянни скандали по училищата а те още пари искат за какво?

20

Анонимен

преди 6 години

Радвам се че има хора които разбират проблема в образованието! Последните два,три коментара го доказват!!! Така е, и парите са проблем,но най вече унижението от страна на директор, липсата на уважение от учениците и пълното нежелание да се спазват правилниците от страна на обучаемите!!! Няма никой зад гърба на учителя, той е хвърлен на кучетата и е сам!!! Стресът е в огромни количества! Е, кой млад да дойде в училище да преподава... още малко и разберете че и 1800лв да давате пак няма кой да

19

тъп

преди 6 години

нали като е средна ше се осреднява нещо по високо с по ниско ве. ако нема по високо нема ли средното да спадне? абе сложно нещо матматиката трудна работа. ше я остаим на експертите те знаят как да ни опраят.

18

да ама не

преди 6 години

До до циркВдигането на заплатите не е критерии и е доказано,всичко зависи от човека искали да работи или не,едно време са учили децата без пари само и само да има образовано бъдеще,даскалите са били бедни .....

17

реалист

преди 6 години

Tри училища ,а се пише все едно всички учители вземат по 1400 лв. Чисто вземат 550лв

16

Анонимен

преди 6 години

Учениците в Испания получават 500 евро месечно, затова че ходят на училище. Там заплатите на учителите са високи, но и учениците не падат по-долу.