20

Анонимен

преди 6 години

"На 3 години, ако няма някакви вродени проблеми, детето не е нито глупаво, нито необразовано, просто никой не му е обръщал внимание."Точно за това са тестовете. Да се види дали му е обръщано внимание на детето или е пренебрегвано. Това са тестове за родителите, да се види какви са. Затова се надига вой до небесата от някой родители.

19

Анонимен

преди 6 години

Големи драми бяха за тези елементарни и забавни тестове. Много се изплашиха някой родители да не би случайно детето им да не го оценят с отличен.

18

Явор

преди 6 години

Подобен тест може да бъде идея, само на човек, който не се е доближавал до малки деца. Който не е видял колко хитро гледат докато дрънкат пълни глупости. Да се изпитват три годишни на знания е просто безумие. Има тестове за малчугани, но те не се базират върху натрупано знание, а върху възможностите на детето - съобразителност, реакции и т.н.Това не е тест за деца. Това е тест за образователната ни система и за пореден път тя се провали.

17

хммм

преди 6 години

баси теста даже аз се обърквам какво трябва да се прави. Какви са тия глупусти за 3 годишните и какъв е смисъла? Трябва да има някакво обяснение защо се пуска това на деца които скоро са се научили да говорят. В целия свят няма такава простотия.

16

Николай

преди 6 години

Абе абдали не е въпроса дали е стресово или на децата им е забавно! Проблема е, че детската психика и въображение са на други честоти и това, което за нас е логично, за тях в повечето случаи не е опция. То хубаво може да посочи ухо, нос и уста, но ако на 'къде спи кучето' псоочи другото куче това проблем ли индикира???

15

Рая

преди 6 години

Току що показах на 3,5г. ми дъщеря заглавната снимка от статията и я попитах коя картинка трябва да сложи при кученцето (не съм и подсказвала, исках първо визуално да видя какво ще и хрумне). Посочи другото кученце, защото от яйчицата в гнездото щели да се излюпят други птички и синята ще има с кой да играе. Затова до кученцето трябва да има друго кученце, за да си играят. Точка. На всички измишльотини в ОБЕЗОБРАЗОВАТЕЛНАТА ни система!!!

14

Месалина

преди 6 години

Четиригодишното ми момченце категорично отказва да участва в подобни занимания. Ако някой му проведе такъв "изпит" ще мълчи, или нарочно ще сочи грешно, следователно ще го изкарат малоумно! А какво да кажем за къснопроговарящите деца, които нямат увреждания, а просто проговарят след 3-4г.? И не забравяйте, че въображението им може да е безгранично. Въобще всяко дете има своята индивидуалност и е безумно да се опитваш да го "оцениш" според "наученото" на определена възраст!

13

Анонимен

преди 6 години

До Свободен българинЩе дойде и у нас, както дойдоха антидепресантите

12

Бау

преди 6 години

Ами не съм много съгласен. Познаването на азбуката и това да може да я нареди и на английски и на български от купчина букви определено показва интелект. Не мисля, че глупаво дете с проблеми ще може да го постигне. Те обикновено си играят с нещо бутайки го насам натам. Детето му се обръща много внимание. Просто според мен не е отгледано по правилния начин и не е научено на "правилните" неща. За това казвам, че този тест може и да го обърка. Но това е предположение. Надявам се да публикуват теста

11

Анонимен

преди 6 години

да знае азбуката или да брои на тази възраст изобщо не означава че знае, а че е научило нещо на изустимаме познато хлапе, което на 3.5 години можеше да чете, но не можеше да разбира прочетеното, и това е без баби твдокато идеята на този тест е да оценят някаква логика, съобразителност и тн сигурно, както и да те приравнят по някаква тяхна си скала. На 3 години, ако няма някакви вродени проблеми, детето не е нито глупаво, нито необразовано, просто никой не му е обръщал внимание.

10

Бау

преди 6 години

Е то малко зависи от това как е отгледано детето. На моя близка е точно на тази възраст, но не знае много базови неща, а заради Baby TV знае азбуката и да брои на англииски и български до 100. На този тест обаче според мен ще се провали. Просто никой не му е обяснявал подобни неща. Това прави ли го глупав или просто необразован ?

9

Анонимен

преди 6 години

Това е похвално. Трябва да се разбере мозъчния капацитет на всяко хлапе, а не щото е на еди кой си ще бъде там. Прожекцията е закриват за ясли, детски градини и училища. Така е като има шантажи хората правят хубави методи.

8

Анонимен

преди 6 години

неточности в подобен елементарен тест??авторите също са за спешен скрининг си мисля

7

Некъф луд

преди 6 години

Въпросите в държавата свързани с децата докато се решават от хора без деца ще е така.Само простотии ще измислят.

6

Анонимен

преди 6 години

Това е опасно. Много опасно с тези тестове. Идеята е явно всички различно мислещи деца да бъдат определени като болни и бавноразвиващи се и да им се дават лекарства. Политиката си иска стадото...Кой финансира тези идеи за тестове в утробата? Един американско-унгарски евреин май...

5

Свободен българин

преди 6 години

До (-_-)Е, при нас не е точно така. Може би защото тези медикаменти за някои са прекалено скъпи.

4

Стефанов

преди 6 години

Според Янка Такева обаче ... по посредствен специалист от нея не намерихте ли? И акъл дава ... С нищо не е допринесла за образованиено, само за себе си.

3

(-_-)

преди 6 години

Резултатите от всякакви интелектуални тестове на такава възраст не могат да се считат за меродавни. Пак някакви експерименти си правят.. Какво в същност се цели с тези скрининги? Може би искат да стане като в Америка, където по-буйните деца моментално се диагностицират с 'Hiperactivity attention deficit disorder' и се започва с тежки, психо-активни медикаменти 'лечение' на едно иначе съвсем естествено и нормално състояние при децата??

2

г

преди 6 години

първите стъпки в праволинейното мислене, тези тестчета имат за цел да накарат децата от малки да мислят, че за един въпрос има само 1 правилен отговор и да не си блъскат главата, че кученцемо може да иска да спи и в шумата в гората. така става много по лесно да приемеш за вярно когато една мутра ти казва, че за една права отсечка от стотина метра ти трябват няколко милиона за асфалтиране:))))

1

Един

преди 6 години

Тези "рисковите" не знаят български. На какъв език точно ще ги питате кое е ухо и къде спи кучето?