46

Анонимен

преди 6 години

Где го видяха имотния бум- живея в голям град, около мен пълно с празни блокове построени не знам кога, в панелките е същото. Цените са огромни за мин заплата 460 лв, затова в Европа мин заплата е около 1480 евро, а цените около нашите.

45

гост

преди 6 години

Търсенето било по-голямо от наличните имоти е га ти брокерския виц!!

44

Олег

преди 6 години

До ВескоЕ как ще спада при повишаване на търсенето от ниските кредити?В София мнинава един друг номер - имот , който се намира извън пределите на област София-град, а на територията на Софийска област се продава "много изгодно" на 2/3 софийска цена, само защото с кола сте стигало до София за 20 минути. Примерно в община Самоков. Ама чакай бе, аз ще си стигам до София за колкото си искам, ти ми го продай на цена, която е съобразена с особеностите на местната икономика! 30 км са си 30 км.

43

Веско

преди 6 години

Аз пък мислех, при такъв бум на кредитите и на излишни пари в банките, би трябвало цената им да пада. Ама кво ли разбирам аз?

42

Анонимен

преди 6 години

Търсенето е голямо, но реалното купуване, не е чак толкова голямо. Хората много избират, но рядко купуват. Балона е голям само в големите градове и районите около София. Навсякъде другаде имотите се продават на безценица. След 5-6 години софийските бабетки ще измрат, балона ще се спука, предлагането ще стане много повече от търсенето и цените ще се нормализират.

41

Олег

преди 6 години

До ТемидаДа така е. Обаче ако не живееш при мама и тате в тяхното жилище няма да ти стане по-добре и под наем. Наемите също могат да се повишават. Освен това, лихвата е % и 5% лихва в началото на кредита е една сума, в края на кредита е 5% лихва е друга сума. Затова идеята е да ти е фиксирана лихвата максимално дълго в началото колкото се може повече.Не може логиката да не се купува да стои нон стоп. Все пак човек има на разположение средно 35 години през трудовия си стаж, в които може да купи

40

Темида

преди 6 години

Интересното е, че 90% от хората които теглят кредит си нямат и идея, че като ЕЦБ и БНБ дигнат лихвения процент (което за срок примерно 20години) е неизбежно независимо колко е силна икономиката, и вноската им ще си скочи здраво. Ама да са си правили сметката де. Като ни е втълпено от старите поколения, че да си собственик на жилище е самоцел до 30 годишна възраст.

39

прас

преди 6 години

От този имотен бум, накрая да не стане БУМ-бум и опала ;)

38

Гошу

преди 6 години

Ха-ха-ха-ха-ха... абе като ви говорех тук, че който хванал последния влак, хванал, вие ми се смеехте. Сега като влезем в Шенген ще видите кон боб яде ли. Който купил , купил.

37

Я

преди 6 години

След 2-3 години заглавието ще бъде почти същото : " Имотен буууууум " ...

36

Я

преди 6 години

До MenТи в кой измамен инвестиционен посредник работиш , woman ? Точно сега значи да се инвестира - на върха на всички балони ?! Моментът за инвестиране беше преди 5-6 години !

35

Анонимен

преди 6 години

Те баш инвестирането се преподава по форумите на днес.бг :-))). Запознах се с един сертифициран брокер на една от американските борси, протеже на милиардер. Т.е. ментора му е от големото "добр-утро". Та той ми се похвали че е загубил толкова колкото ще ви стигне за няколко от софийските апартаменти. Човека започва от начало с научен урок, или поне така изглежда :-). А тук ви преподават уроци как да станете милионер за един ден :-). Имаше подобен филм ;-). Или Остап Берндер :-)))

34

Анонимен

преди 6 години

Лева, и не само той, се обезценява по една основна причина, да има износ. 'Щото след като и чесъна се внася в България с какво ще ги плащате тия ипотеки. С тапети на които пише "пари", газообразно състояние на водата или с истински пари зад които стои продукция търсена в други държави :-))), например кисело мляко и ..., не се сещам друго ;-).Има една книжка написана от лояр "врял и кипял" в тая "вода". Ама е на ингилизки, едва ли сте я чели. Казва се "Смърта на парите", хартиените :-))).

33

Жоре Брокеро

преди 6 години

Отивам да гледам апартаменти в нов строящ се блок- всичко изглежда супер, качествена дограма, немски тухли, изобщо красота. Питам лемура колко излиза масрафа и той почва- начи 12 квадрата общи площи, 20 квадрата се губят в стените!!!???? и 85 квадрата чисто - общо 102960 евра. Ако искам да паркирам още 6000 за паркомясто. Смятам, смятам и не излиза сметката- тия пари + лихвите по кредита и горе-долу като за една прогимназия ще съм дал..Казах НЕ, отивам си на село..

32

Men

преди 6 години

До АнонименПълни глупости. Ако имате стабилни доходи сега е моментът, но не за пазаруване на нискокачествен имот в София. Сега е момента да инвестирате и да си подсигурите бъдещето!

31

Олег

преди 6 години

До АнонименКак точно ще се обезцени лева 50 пъти? А и защо трябва да се обезценява? А и да се обезцени каква връзка има с всичко това? Просто ще спрат да купуват имоти и ще фалират фирмите.

30

сминдух енд чесън

преди 6 години

След санирането на Павлова може ли апартамента да си е вдигнал цената,според мен вероятно не става за живот.

29

Олег

преди 6 години

До Бай ХТова в кой град?

28

Анонимен

преди 6 години

Ако лева се обезцени не мога ги мисля заемовзимателите в евра :-))). Но като гледам как печата ЕЦБ ми се струва, че Виденово/Софиянския период ще ви се струва като бабина приказка с караконджури но с хубав край с пиене и ядене 3 дни ;-). Замисляли ли сте се какво се случва с водата минаваща през трите си агрегатни състояния ;-)? Банковите пари, кредита, са газообразно , което се превръща в какво :-)))?А като се "оака" държавата, течното минава в какво :-))). Еврото се подпира от какво :-)?

27

Анонимен

преди 6 години

не се набутвайте с големи пари, защото цените са завишени в пъти, още повече че през банков кредит в края а периода също ще сте го платили около 2 пъти от стойността му и така става абсолютно непродаваемо, да не говорим изобщо за качеството, всеки гледа как да го построи най-евтино и да го продаде най-скъпо.