63

ГГК

преди 6 години

Безумие в стил Беломорканал и Софийското море.

62

Анонимен

преди 6 години

Оста Атина - Скопие се размърда и почна да бълва глупости. Толкова е тъпо, че не си струва да се коментира. Обаче, на македонците подобни идеи им идват дюшеш, следващия проект вероятно ще е стълба към небето.

61

Дени Каменов

преди 6 години

До Я, па Ямостът видин калафат беше идеята за връзка на солун с западна европа сега се говори нещо друго от гърците. Направете магистралата видин софия и всимчко ще си дойде на място Ще се изпарят глупавите желания за воден път до белград скопие и солун което пълна глупост

60

Щирлиц

преди 6 години

Идеята сигурно е на Ал.Велики,доразвита от Василий II,а в по-ново време от Тито.Сега американските самолетоносачи ще достигат централна Европа-ни армия ни трябва,ни полиция/не че имаме/,изобщо раят е близо.

59

Мда

преди 6 години

Още един колосален македонски проект.Друго си е да си "античка" нация,ей!

58

lewis

преди 6 години

По реалистично е ние да си изкопаем един канал до Бяло море! Само около 50км е през Маказа разстоянието, но пък ще си направим градчетата и селцата в Източните Родопи пристанища.

57

Анонимен

преди 6 години

Тинтири- минтири ! Те гърчетата и македончетата искат и на Луната да се качат , ама друг път!

56

бг

преди 6 години

Този път минава все през български територии.

55

и

преди 6 години

ще кацнат на слънцето през нощта да не им е толкова топло на краката

54

Анонимен

преди 6 години

А мутрето с хъбчето пак ще гледа отстрани и ще премигва на парцали.

53

Анонимен

преди 6 години

Товариш Путин, като завърши Керченският мост другата седмица ще изпрати всички зекове заедно с лопатите и кирките към Солун да построят канала, а Газпром ще сложи по 2 тръби от ляво и дясно на Канала. При товариш Путин няма суетене и мотане, всичко става аламинут.

52

Yoyoyo

преди 6 години

Аз викам да го асфалтираме тоя воден път и готово...А?

51

Анонимен

преди 6 години

До СотирНямаш Очастък ти, драги. С тебе никой не иска да говори дори, защото като се стигне до реализацията на проекти, по заповедн на некой от Брщксле или Фашингтон те се прекратяват, независимо дали е изгодно за тебе или неюА и с тая грамотност твоята - нема за какво да те канят - ти и да се подписваш не можеш..

50

Сотир

преди 6 години

Тия 17 милярда само за проект и обезщетения на собственици на земи няма да стигнат...Не съм хиролог но нашия очастък как ще е с този канал?...По е вероятно канала Варна - Русе,да се реализира с китайски пари.

49

Анонимен

преди 6 години

По-голяма глупост не бях чел! Такъв канал е невъзможно да се построй, първо денивелацията е колосална, второ тези реки нямат нужния дебит за да захранват плавателни канали. Още по-фрапантна е глупостта този виртуален канал да е някаква алтернатива на Босфора, очевадно не се прави разлика между речно и морско корабоплаване. Въобще това са само голи политически изхвърляния, те със същия успех може и да кацнат на Слънцето.

48

гошо тъпото

преди 6 години

така както са се разработали комшийте и имат мераци да направят и канала от Силистра до Варна защото ние го правим 40 години

47

бай иван

преди 6 години

Цялото това нещо ми мяза че от нюза нещо пак са се изгубили в някой превод.

46

Анонимен

преди 6 години

Това малко ми напомня на "София на три морета".Не знам за какво корабоплаване иде реч, ама Вардар в голяма колкото Струма. И на места има толко стръмни дефилета че няма на къде да се пипа. Освен кану по тази река друго не може да мине.

45

бошлаф

преди 6 години

Абе, хубава работа, ама гръцка.

44

Сп???нс

преди 6 години

Една испанска фирма спечели строежа на разширението на Панамския канал за 4млрд и при завършването сумата беше набъбнало до 16 млрд. и са само 80км . Та тези пари единствено за проектирането няма да са достатъчни.Да не говорим че да буташ шлепове до Европата не е без пари. особено при налични матистрали.