103

Христо Глисто

преди 6 години

Ама аз ще ставам доктор като завърша гимназия. Не искам да уча рисуване. Нищо друго не искам да уча, освен биология и химия. Искам да стана посредтсвен доктор. Защото истинските разбират от математика. Не искам да развивам фина моторика в училище, затова рисуване не трябва да има. Искам да стана аутист! После ще стана хирург и ще се чудя защо ръката ми не може да реже в права линия. Ако отрeпя 50-100 човека, голяма работа. То и без това в медицината опит се трупа така... труп, труп, труп, труп..

102

Анонимен

преди 6 години

До Dies IraeПич, стига. В училище, не е натоварено, но липсват условия и мотивация. Когато не искаш да правиш нещо, разбира се, че ти е трудно и мъчно.

101

Анонимен

преди 6 години

До Христо ГлистоДа))има опасност особено с Вагнер, като го слушаш може да решиш да напанеш Полша.

100

Христо Глисто

преди 6 години

Правилно, за какво ми е да изучавам култура в училище? Кога на мен ми е послужил диез или бемол? Като чуя клаксона на автомобил се обръщам и се пазя да не ме сгази кола, а не мисля диез ли е, бемол ли е или гама сол мажор. И музиката трябва да е забранена. Ама все пак само в училище. Иначе какви са тия Йохан Себастиан, Вагнер-Магнер... пусни си Лепа Брена и Бате Милко и Василис Карас. Кой на сватбата си пуска Вагнер? Всички след Менделсон започват с лютите кючеци. Значи ако учим музика - чалга!

99

Христо Глисто

преди 6 години

Аз предлагам даже, по примера на Dies Irae, да спрем да учим и български език. Нали всички тарикати с многото пари са все с дебели вратове и се оказва, че са повечето неграмотни. За какво ми е тогава да знам какво е правопис? Кога на мен в реалния живот ми е послужил правописа? Какво като бъркам пълен член и кратък член? Аз предлагам думата член, да се ползва само за едно друго нещо, не и за правопис. Даже трябва да спра запетайки да слагам. Кво като досега съм слагал? Някой да не ми е дал пари?

98

Анонимен

преди 6 години

До Христо Глисто)))И в тия гимназии да се учи само как се взима кредит и да си купуваш последен модел айфон. Друго не ти требва.Това пеене, рисуване, нито ще ставам Микеланджело, нито Хосе Карерас.Ако ме интересува Сикстиниската капела ще си я гледам на новия айфонАко не беше тъжно, щеше да е смешно. Това като в Дивиргенти-кастите над кръвта.А, това ме подсеща защо ние и литературата?Нали, Dies Irae ?

97

Христо Глисто

преди 6 години

Математиката трябва да е забранена. Трябва да оставим с тази печеливша наука да се занимават само развитите страни - САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Германия, Франция. Ние се борим да не учим никакви науки, освен може би икономика. Ние се опитваме да връщаме науката назад. Нека микропроцесори да произвеждат други народи. Нека програмисти да стават само индийците. На нас ни трябва първична икономика. Да знаем плюса и минуса за какво са ни и друго не ни трябва. Ние ще ставаме само земеделци.

96

Христо Глисто

преди 6 години

До Dies IraeАз викам само икономика да учим. Тя ни е достатъчна за всичко. С нея и колите си ремонтираме. Няма да ни се налага да ходим на майстор, за да си даваме парите за глупости. С икономика и самолети управляваме и влакове. Благодарение на икономиката ще закрием професии като ватман, машинист, пилот, капитан. Ама то ще трябва и автоматизация за тази работа? Неее... само с икономика ще се справим. И специалисти по автоматизация не ни трябват, защото икономистите ще се справят с тая работа

95

Христо Глисто

преди 6 години

Не искам да има часове по физкултура в училище, защото не ми трябва да помпам мускули. И без това казарма няма вече. Кога на мен ще ми се наложи в реалния живот да тичам 600 метра за норматив? Това не мми трябва. Не искам да уча през коя година Цар Калоян се е трепал с някви си рицари и т.н. Кога ще срещна аз Царя Калояна в реалния ми живот, че да го поздравя? Никога! Не искам да има техникуми, искам само професионални гимназии по икономика. Всички в тая държава трябва да сме само тарикати.

94

Христо Глисто

преди 6 години

До Dies IraeAз викам, да станеме в България всички като теб. Подкрепям идеята с 2 ръце!И като станем всички като теб, няма да има инженери и съответно няма да имаме ток. И ще живееем в пещера. И ще горим найлони (защото ги имаме в изобилие) и ще дишаме канцерогенни пушеци от тях и няма да знаем, че са отровни. А няма да знаем, защото на кого му е нужно да учи биология? Следваме твоята логика. На мен кога в този живот ми послужиха митоходриите и зелената ***? И история не искам да уча!

93

Анонимен

преди 6 години

До Dies IraeТи да не живееш в 60- те?

92

бобо

преди 6 години

кофти ама и аз това лято няма да мога да закарам децата на море в къщи само аз работя жената почва прекъсва не може да се задържи и така е как да съм в настроение като трудно изкарвам всеки месец ..... камоли да си и помисля за почивка ...не се оплаквам просто казвам как е

91

Анонимен

преди 6 години

До Dies IraeА ние сме 4 човека и от 10 години сме с два климатика за отопление, газова печка за готвене и крушките, които и вие имате.Но...всяка зима сметката се повишава. И понеже, предполагам ще ме попитате какви са климатицити, клас А Дженерал и двата. При -25 градуса- забиха.Същото и бойлер и пералня, нямаме сушилна или съдомиялна.Просто цените на тока си растат, а не мога всяка година да сменявам уреди...въпреки,че се опитват по ТВ да ме убеждават в товаD

90

ПРОСТАКЪТ БОЙКО

преди 6 години

До Dies IraeТова се дължи на нашето благосъстояние!

89

Анонимен

преди 6 години

До Dies IraeНе казвам нищо, за математическите ти способности, но цената на 1 kW⋅h e между 7 до 18 стотинки, според тарифа и доставчик. Ако беше 2 или 3 лева, щеше да е по-евтино да се гори нафта.

88

Aнонимен

преди 6 години

Е как нямаме пари.Нали премиера ни каза,че много сме се замогнали,щом някои ходят на почивка в Гърция.Той май е объркал нас със себе си,за замогването,де.

87

Анонимен

преди 6 години

До Dies IraeПри положение, че винаги харчиш 500 кв/ ч с един същ уред, но 1 кв/чстава от 2 лв на 3лв, май уредът не си намалява сам консумацията, а ми остава единствано, аз да не го ползвамDАко измислят енергонезависими уреди, тогава ще сте прав

86

Анонимен

преди 6 години

До Dies IraeПредвид цялостното Ви творчесто тези дни,не смятам нито моите, нито вашите усилия за полезни за някого.Факта, че ми задавате въпрос и в него се съдържа понятието нормален човек, ми сигнализира за това.Аз например в свободнто си време чета тясно специализирана литература, ей така от любопиство. Интересен е факта ,че тези знания след това ми помагат по неподозиран начин.Явно е и въпрос на светоусещане. Не се заяждам, просто не искам да Ви оставям без отговор

85

Анонимен

преди 6 години

До Dies Iraeпроста сметка, че по скъп ел. уред с по висок енергиен клас в дългосрочен план ти пести пари и си избива разликата.................Примерът е че като ти вдигат непрекъснато цената на тока, тоя енерго...нещо си уред е безполезен А вредните емисии не ми се коментират.А за технология на обеклото си трябва математика.

84

СС

преди 6 години

Нагли лъжци! Нашите отпуски са най-малки в ЕС, както и заплащането на труда ни. :(Срам за вас, изедници!