23

До 26

преди 6 години

26-ти 26-тии Гоце е толкова македонец колкото и Алексадър македонски е македонец! Пич ли си пичка ли си не знам ама ми се чини по скоро да си второто! Та първо земи прочети малко история първо българска, после световна, после като видиш, че македонската "държава" е била създадена по заповед на ЦК на КПСС след 1952 ще разбереш, че такова нещо като държава македония нема! Дори името ви е откраднато от Гърците! Така и едно име не можахте да си измислите ей!

22

Пирински българин

преди 6 години

До Анонимен 26Знаем, че приписвате тези думи на Гоце Делчев, но той никога не ги е казал. Това е цитат от "Илинден" на Димитър Талев. И къде е град Преспа, където Гоце Делчев е "казал" тия думи? Имало ли го е когато се развива действието в романа на Д. Талев?Имате език от 1945г. а държава от 1991г.

21

Анонимен

преди 6 години

Самият Гоце Делчев е казал какъв е "Който иска Македония да се присъедени към България , Сърбия, Гърция може да е добър българин, добър сърбин, добър грък но не и добър македонец"Гоце се е борил за независима Македония и там го величаят. А българите дори не знаят гробовете на Левски и Ботев . Като кучета са ги заровили,самотни, предадени от същото това племе . Гоце е македонец .

20

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОсобено НАТО. Те са най-виновни. ЕС по-малко. Но НАТО даже лично участва.Психопати.

19

Анонимен

преди 6 години

Само да припомня на сайта че според току що подписания договор сте длъжни да зачитате правото на Македония и нейните герои . Ако не го спазвате -подлежите на осъждане според закона и за насаждане на омраза която този сайт насажда и цели със пускането на подобни провокативни статии .

18

Свободен българин

преди 6 години

До Айде бе 1 - Ти осъзнаваш ли, че освен неграмотен си и безродственик (ако се ласкаеш наречи се "гражданин на света", "глобалист" или "мултикултурист").

17

Анонимен

преди 6 години

До Анонименми питай некой от Делчевия род дали се самоопределя като македонец бре, това най-лесно има живи наследници тоя род в наши дни

16

до 17

преди 6 години

Историята не пречи на хората да живеят бормално и не е измислена от политииците. Това, което казваш е пълна глупост. И понеже се чудиш за какво служи историята ще ти кажа. Тя може да се използва за много неща, но аз ще отбележа само едно, което е сред най-важните. Историята трябва да ни служи за пример, за да не допускаме грешките, които други са правили преди нас. За съжаление много хора, особено политици разсъждават точно като теб и затова сега сме на това дередже!!!

15

Анонимен

преди 6 години

До Изгърбич ЗадвратянРусия е подписала Санстефанския договор но ЕС и НАТО не го признават.

14

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

До Анонимен14ес и нато са приели договор, изискан от руския император и пробутан в сътрудничество с ингилизите? добреее

13

Анонимен

преди 6 години

Историята е измислена от политиците за да разеидинява народите.Колкото по-бързо я забравим - толкова по-добре.Обикновените хора нямат нужда от история - тя не им помага, а само им пречи да живеят нормално.Великобългарският шовинизъм пък още по-малко.

12

Анонимен

преди 6 години

Гоце Делчев се е борил за независима Македония.Независима и от Сърбия и от България.

11

Анонимен

преди 6 години

русофили и сърбомани - двете страни на една и съща антибългарска монета

10

шашко

преди 6 години

Договорът си е договор , но сиренето е с пари.Да променят историята, писана им от сърбите.

9

Анонимен

преди 6 години

Докато не измре старото поколение Българи и Македонци противоречията винаги ще са на първа линия. Познавам много млади Македонци които изобщо не се интересуват какво е било миналото. Те гледат в бъдещето а не в миналото. Много от тях казват че политиците винаги преиначават историята. Ще дойде деня в който ще има обединение на двете държави и ще станат едно цяло както са били!

8

Историята трябва

преди 6 години

да се ПРОМЕНИ от КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ партии на двете страни ( да не се ЧАКА ПАК ПУТИН какво ще каже) Да кажат ЯСНО как след 9.09.1944 такава беше ИНСТРУКЦИЯТА на СТАЛИН-ДИМИТРОВ " има македонска нация".Спомням си като ученици в техникум през 1959-1964 как в часовете по история вдигаха ученик от Петричко и го питаха "ти какъв си" и той( завалията!?) казваше "Я СУМ МАКЕДОНЕЦ", а иначе говореше на бълг. език.( и никой не му правеше забележка...) Тогава лично аз се чудех.Сега ми е ясно. СОЦОБРАБОТКА н

7

Анонимен

преди 6 години

Историята е българска, езикът е българо-сръбски, името е гръцко според Гърция, но пък Гърция е заграбила Македония и изгони българите и т.н. Македония си е държава без бъдеще която вече е етнически разделена с албанците.

6

Айде бе

преди 6 години

До Boko boКакво ти е народното на тебе бе скокльо, какво си направил ти за България освен да пишеш по форумите и коментарите, мокри ***. Пуяка ще ми вика, че народ без история не бил народ. А какво е бе ***? Стадо ли? Ходи се пенсионирай вече.

5

Анонимен

преди 6 години

Да дойде Божидар Димитров и да приключваме с македонците!!!

4

Boko bo

преди 6 години

Айде бе...ходи се гръмни бе безродник скапан. Заради такива продажни кучета като теб сме на тоя хал. Народ без история не е народ. Продажно ***