10

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 20Абе КОЧ - личи си, че си бил шофъор с връзки - не можа ли да прочетеш, че поправях и ремонтирах електрокари (ел-кари) и мотокари (мото - кари).И батериите на ел-карите беха такъв смрад, че повече нема на къде. Нали на всяко зареждане трябваше да се гледа нивото на течност в клетките и да се мери гъстотата на електролита. Въобще овча работа беха тия кари - не се гордей че си ги карал.

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 12, с БГ ел-карите:На времето, работих 8 години, като поддръжка на ел и мото кари. Айде не ми ги хвали - още си спомням как щракаха контакторите.Или за големия резистор разположен в краката на водача.За батериите да не говорим - опадаха ми зъбите от тях.На теб може и да ти е носталгично, ама като се сетя какво чудо бяха и ми се реве.

8

Анонимен

преди 6 години

Жп е решение, но БДЖ беше източена заради метрото.

7

Анонимен

преди 6 години

Изкопаемите горива не са невъзобовяем източник , а се възтоновяват частично.. Този теория дека нефта се е получил от умрели животни е лъжа.

6

Анонимен

преди 6 години

"Всъщност обаче има много други горива като газ, въглерод," ВОДОРОД, а не въглерод. Аман!

5

Анонимен

преди 6 години

"Научно-техническият прогрес означава, че изкопаемите горива в колите може постепенно да изчезнат до няколко десетилетия" - ще изчезнат разбирасе, понеже са изчерпаем ресурс. А електромобилите никога няма да станат масов транспорт. Щом свърши петрола - храната ще стане изключително скъпа така че хората ще св върнат към селата и каруците. Вие нали не си мислите че тракторите, комбайните, камиьоните и корабите ще са на батерии?

4

Анонимен

преди 6 години

Батериите също са много отровни +това някои метали използвани в батериите като лития са редки ..

3

Анонимен

преди 6 години

Производството на големи батерии сега предизвиква отровни емисии от около 17,5 тона въглероден диоксид, което е равно на около 700 часа каране със стандартна кола. Това замърсяване никак не е малко. Представете си какво замърсяване ще бълват тези заводи когато започнат сериино производство. Тъй като батерията има ограничен живот къде ще се рециклира? А като знам какви отрови има в тези батерии не ми се иска и да си представям какво замърсяване на природата ще настъпи при рециклирането им!

2

БГ

преди 6 години

БЪРЗАЛИ СА СЪС СНИМКАТА,ЗАРАДИ ЗНАМЕТО В ДЪНОТО,НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДВИГАТЕЛЯТ ....

1

Анонимен

преди 6 години

Какви електромобили това на снимката самолетен двигател.. Много неграмотни технически , аз съм с текезесарско образование , но мога да раличи самолетен двигател от електродвигател.