110

До 125 Мунчо

преди 6 години

Може, може-е-е. Сега 1 милион, а утре 2 милиона никога не работили от гетата и получаващи социална пенсия. Да, пенсия я наричат, а не помощ, каквато е всъщност. Така се получават тези средни за "българите", а всъщност за българските граждани. Тези дето никога не са работили влизат в статистиката с 0 години трудов стаж, а те са много. Малко са тези от тях, които събират до десетина години стаж, най-вече чистачките.

109

Казано е!

преди 6 години

Работа ли е, не ми я хвали!Работа = робство!Самата дума РАБОТА произлиза от РАБ което е страта форма на РОБ!Да се работи за други (робовладелци) с цел оцеляване е много лошо нещо!А да се работи за пари и забогатяване е същината и корена на всичкото зло във тоя свят.Парите са от дявола!Хората днес почитат дявола.Хората продават живота си на дявола за пари!

108

Живеем до 65-66 годи

преди 6 години

Малко пресмятане. Средна възраст на започване на работа - около 12 (*) години. Среден трудов стаж 32 години, значи пенсиониране средно на 44 години. Средно време за получаване на пенсия 21,5 години, значи средната възраст на умирачка е 65,5 години.*12 години защото при 60% започващи на 21 години и 40% изобщо не започващи работа, средната възраст е 12 години.

107

Бей Йордан

преди 6 години

Стига с тези глупости! Това е писано от някой *** ! Работил съм в Швеция и трябва да ви кажа че не работят и наполовина колкото нас ! Там има много силни синдикати и затова нещата са относително по- добри ! У нас синдикатите ни пречат да работим . Не може да работиш повече от 160 часа извънреден труд на година , иначе наказват работодателя ! Да работиш на второ работно място по 4 часа на ден може , но във фирмата не може ! Глупост и половина !

106

Мунчо

преди 6 години

"Българин на същата възраст ще има 32.1 години трудов живот."- глупости-според закона не можеш да се пенсионираш без 40 години трудов стаж, и това ще се усети много скоро, когато хора с по 35 години стаж няма да могат да се пенсионират до 70 годишна възраст....но все пак се сещам за месото със зелето- той яде месо,аз зеле-значи ядев месо със зеле-ми шапкарите ги пенсионираха с 20 г стаж- братовчед ми се пенсионира на 39, а аз трябва да работя до 69.

105

Факт

преди 6 години

Българите работим много повече и едва доживяваме до пенсия, но като се смеси всичко в общия кюп наречен български граждани, българите се губят сред тълпите неработещи и живеещи на наш гръб. Средната продължителност на живота в България не е 72 години. Това е очакваната средна продължителност на живота за всички живи български граждани, вкл. и на тези над 100 години и на току-що родените. Средната възраст на починалите хора през последната година е доста по-ниска, примерно 65-67 години.

104

ВСИЧКО Е ЛОГИЧНО !

преди 6 години

КАЗАНО Е ПРИ ТАКОВА ЗАПЛАЩАНЕ - ТАКЪВ ТРУД . ПРИ ВСЯКА НАЦИЯ Е ТАКА . НЕ ТЪРСЕТЕ ИЗМИСЛЕНИ ПРИЧИНИ ЗА НЕЖЕЛАНИЕТО ЗА ТРУД ! ТАКА ЩЕ БЪДЕ ! ВИЖТЕ ЮРИСТИТЕ КОЛКО ПЕЧЕЛЯТ И КОЛКО ТРУД ПОЛАГАТ И ЩЕ ВИ СЕ ОТЩЕ ВСИЧКО ! КОГАТО И ФИЗИЧЕСКИЯ ТРУД ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ЗАПЛАЩА КАТО ЮРИДИЧЕСКИЯ - ТОГАВА ЩЕ ИМАТЕ РАБОТНИЦИ .

103

до 110

преди 6 години

Грипен и Мерцедес може да се поризвеждат в БГ? Смях ! За да се произвеждат тези ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОДУКТИ ДОРИ И РАБОТНИЦИТЕ МИНАВАТ ЦИКЪЛ НА ОБУЧЕНИЕ И ОТДЗЕЛНО СА ОБРАЗОВАНИ.Отделен е въпросът за корупцията , липсата на стабилност и прилагането на закона. Нали Боко Тиквата се хвалеше ,че имаме най-нисък данък печалба, защо не идват западняците? Или те не могат да направят разлика между 10 % данък в БГ и близо 48 % в Германия? Напротив -хората гледат всичко, дори и да го целуват по устата.

102

За Правдата

преди 6 години

От няма на къде една бандитска фирма ме назначи за Управител .Пуснах обява за свободна позиция за която се искаше да се знае само английски.Сред многото неориентирани младежи с трудности в общуването дойде едно девойче с диплома от Кембридж и магистратура от Швеция с 6 езика.Еми казах и че ще я назначим.От София шефа каза ,че иска да я види преди да подпишем.След среща с нея и казал ,че не става.След това ме дръпна и каза:"Тая ще ни вземе местата и на двамата след 6 месеца за какво ти е?".....

101

Анонимен

преди 6 години

Простотия, средната продължителност на живот в ES е с 10 години по-голяма от средната за България. Т.е. ако се пенсионира на 65 се очаква европееца да живее с 1200 евро пенсия още около 17-20 години. А българина като се пенсионира на 65 се очакавa да живее още 7 години със 100 евро пенсия.ES ни взе съвсем за баламурници. Плащаме същата цена за храна като в Германия, а заплатата 10 пъти по малка.

100

Извода

преди 6 години

Добре разбрахме ,че сме мързеливи и че няма да се вдигат заплати ,а ще се внасят още клатници от Молдова , Украйна ,Бангладеш и Филипините....

99

Анонимен

преди 6 години

Работят повече, защото физическият труд е заменен от автоматизация. В България искат от пр'дня боя. Аз си спомням едно време по строежите как мъкнеха 50 кг торби с цимент и бъркаха на ръка бетон. Да не казвам, че почти навсякъде личните предпазни средства бяха символични и правени като за снимка, а не към реални дейности. Някъде включваха едно кисело мляко, като вредни и това беше.

98

До 114

преди 6 години

Обратното - тези 32 години ще са станали 10 години. 20% работещи с трудов стаж 50 години и 80% от онези твоите, с среден трудов стаж 0 години. Средно 10 години.

97

az tam

преди 6 години

Положението в тая статистика ще е коренно различна, ако от нея се извади шведската общност.

96

Анонимен

преди 6 години

Да, ама тия 32 години са някакви прогнози, за някой който в момента ходи на училище. А като се има предвид с каква скорост се размножава една група и колко са трудолюбиви, докато им дойде време на сегашните 15 годишни да се пенсионират, май 32 години ще са станали на 52.

95

УЧУДЕН

преди 6 години

Аз с 42години и 6 месеца изпреварих холандците,а имам още 2 години и 4 месеца

94

Анонимен

преди 6 години

В България са само западни фирми и уволняват българите ако поискат по-висока заплата,

93

Анонимен

преди 6 години

32 години ли? Ей, супер! Че то аз по тая логика ще се пенсионирам още на 50 и няколко. Върхът!

92

Анонимен

преди 6 години

Грипен може да се произвеждат в България вместо в Швеция, мерцедес също.

91

Анонимен

преди 6 години

НОИ е във фалит така че трудов стаж не се зачита за пенсия, По фирмите търсят хора за африкански заплати без трудов стаж и диплома а се полагат изпити които са секретни.