55

Реалист

преди 6 години

В цял свят първо се правят паркинги, а чак тогава се въвеждат платени зони за паркиране и други ограничения. Само в София, разни като "видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак", искат платено паркиране "като в Европата" или "както е по цял свят", без изобщо да им минава през празното място между ушите, че по цял свят нещата се решават по други начини.

54

Чиновник

преди 6 години

До до чиновникНито съм алчен, нито съм нагъл. Никой не те задължава да мъкнеш и раздрънката си кола в центъра, когато идваш да висиш 3 часа на едно кафе с минерална вода на Витошка. Колата е за вършене на работа, а не за разходки из града. Но това нещо вие от простолюдието не можете да го разберете. Вие на село нямате градски транспорт и затова ходите навсякъде с кола, но в града нещата са по- различни и изискват различен подход.

53

Обективен

преди 6 години

Примерно около 10-20% от колите са по улиците заради скъпия и неудобен градски транспорт в София. Останалите коли пак ще са в движение, даже градският транспорт да стане безплатен. За някои неща си трябва кола, а те са много.

52

Паркинг в центъра???

преди 6 години

Мен ми не е ясно колко неадекватен трябва да си за да си мислиш че построяването на безплатни паркинги в центъра ще реши някакъв проблем... Целия свят се стреми да изкара колите извън центъра, но наще *** искат там да им се правят паркинги... При 100000к+ работещи в центъра, за да им се направят паркинги ще трябва да се направят сгради по броиз съзмерими с броя на сградите, които се намират в момента в центъра на София.

51

Реалист

преди 6 години

Човек, който има да си свърши работата с кола, рядко се вмества в разрешените 1-2 часа за паркиране. Да не говорим, за хората, които по една или друга причина , трябва да дойдат с кола на работа и колата да е паркирана през целия ден. Платените зони обслужват само и единствено мафията и предизвикват по-големи задръствания и замърсяване на въздуха в София.

50

Анонимен

преди 6 години

A няма ли да помислит малко и за многоетажни паркинги?

49

Манипулацията

преди 6 години

Цитат: "ГЕРБ и ... Реформаторския блок, мотивираха предложенията си с това, че трафикът през почивните дни не намалява и ще се въведе ред в паркирането"Това е лъжа разбира се. Според законите в България кметът отговаря за реда в паркирането на цялата територия на общината без никакво значение дали има или няма платена зона за паркиране. Манипулацията, че има връзка я пробутва мафията, за да поискаме сами мафията да ни обира допълнително с платените зони за паркиране.

48

Чиновник

преди 6 години

Синята и зелената зони трябва да станат денонощни, а максималното време за паркиране да се ограничи до 1 ч. Това време е напълно достаъчно, човек да си свърши работата в центъра. А който си няма работа и идва в центъра само да се шляе по улиците и по заведенията, би следвало да го прави с градски транспорт, такси или колело. Защото в центъра местата за паркиране са малко и трябва да се използват максимално рационално.

47

Анонимен

преди 6 години

Безплатен градски транспорт за всеки, който плаща данъци в София!

46

Анонимен

преди 6 години

вносители - герп и деформаторите, кой друг е толкова алчен като тях! герп - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ХАХАХА

45

Тук

преди 6 години

Първо, трябва да се оправи градския транспорт - да бъде чист, редовен, по-евтин. Така много хора ще оставят колите и ще го ползват. Второ, София е презастроена, трябва да се спре всякакво строителство в сегашната част, градът трябва да се разширява настрани. Нови квартали с инфраструктура - пътища, болници, училища, офиси. В момента гъстотата на хората става все по-голяма на единица площ, всичко това си има своите последици и крайният резултат е, че се разрушава здравето на хората.

44

До край

преди 6 години

То и сега си е скъпо да имаш кола. Семейството ни е 5 членно. Имаме две коли . Годишно плащам данък на еднат 400 на другата 550 лева. Отделно гаража и т.н. Столицата ще се изчисти, когат въведат ограничения за старите камиони и техника на строителните фирми кръстосващи и рушащи инфраструктурата денонощно, но плащащи смешно ниски данъци и такси. Отделно синята зона върху тротоарите за пешеходци е малъмна идея. Плочките се разбиват, пешеходците няма как да минават, а ремонтите не са от приходите

43

Край

преди 6 години

Аз пък искам кметовете да правят улици, тротоари, градинки и пощадки НО и да налагат РЕД. Да глобяват и да принуждават плиткоумните ми съграждани да спазват закона. Е те от това кметовете бягат. Струва им се непопулярно па и комисионни нема.Не искам да виждам кола на тротоар, кучешко аки, или пуснато куче или кенефни чинии до кофите.

42

Жоро

преди 6 години

спирайте всички дизели и бензини под евро 4 да влизат в центъра...или поне в синята зона!!!

41

край?

преди 6 години

аз искам да дойде края на престоя ти в общината

40

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЕдни строим и плащаме други ползват аре стига с вашите и нашите пари защото Софиянци ходят пеша и с колела на работа!

39

Край

преди 6 години

Оправянето на градския транспорт преминава през намаляване на личните коли. В момента улиците се задръстват. Няма спирка на градския транспорт без да мигат по няколко "аварирали" за баничка коли.

38

Анонимен

преди 6 години

Съжалявам, ама за да ида на работа с АДския транспорт ми трябва 1 час и два транспорта, с тия цени ми е по-евтино да ходя с колата. Ако искате да освободите центъра от коли, вместо да правите зелени, сини и пембени зони направете транспорта редовен, чист и комфортен и на приемливи цени и хората сами ще слязат от колите. Ама да ме третират като животно срещу 1,60 и да чакам по 20 минути автобуса на моята възраст, е няма да стане!!!

37

Анонимен

преди 6 години

За да намалеят колите да се забрани вноса и регистрацията на по-стари коли, примерно над 10 годишни. Така няма да може всиеки с книжка от вчера да си купи трошка от Горубляне срещу 700-800 лв която да кисне на улицата. И като се скапе първата, да я зарежем пред блока/на улицата и да отидем за подобна. Но държавата не иска да изпусне и този кокал. Та за това сме в това пложение. И по-зле ще става.

36

Край

преди 6 години

Столичката ни върви към модела - всеко човече с кола. Да имаш кола в София е супер евтино - кола за 500 евро и данък 15 лв. паркираш на тротоара пред блока и си пич. До 2-3 г. града ще се задръсти окончателно - няма град дето да е проектиран всеки жител да е с кола.ДА ИМАШ КОЛА в София трябва да стане СКЪПО - събраните пари - в силен градски транспорт и колите трябва да станат наполовина - само екологични и паркирани ЗАКОННО.