68

Друг

преди 6 години

До Анонимен 71,А ако ЕС натисне Македония да признае Българите там? Какво мислиш, че ще стане. Тогава стой и гледай.

67

123

преди 6 години

Комунистическият интернационал създаде македонската нация,а Вапцаров е един от съставителите на македонския език.

66

Един българин

преди 6 години

До: номер 74Много моля, може ли да ми посочиш поне един пример за "естествена" нация?

65

Един българин

преди 6 години

"От гледна точка на учените няма как България да признае македонския език, това е смешно."Това е обаче от гледната точка на Илияна Йотова, а тя май не е учен?Илияна Йотова ни подвежда. А си спомням, че един истински учен, лингвист, австрийски евреин мисля че беше, който е казал, че езикът - това е диалект със армия и флот!Е, Македония има някаква армия, за флот не знам - на Охридското езеро евентуално ако имат някоя моторна лодка скутер... Та може и да го признаем, що па не?

64

до 68

преди 6 години

Правилно. И после така полученото да се присъедини към България.

63

Анонимен

преди 6 години

В момента "македонците", които са една изкуствена нация, създадена от сърбите, се опитват да заграбят цялата територия на републиката. Само че 25-те % албанци в Западна Македония са коренно население.

62

СатаНАТО™

преди 6 години

Територията на БЮРМ е конституирана във време, когато македонска нация НЕ Е съществувала. Изначално Македония е замисляна като Швейцария на Балканите - конфедерация от кантони с различни етноси. Македонска нация е създадена от Белград, за да бъдат слуги на сръбския национализъм. По тая причина на "македонеците" е вменен основно антибългаризъм и антиалбанизъм. По отношение на сърбите македонският национализъм стада от стокхолмски синдром.

61

СатаНАТО™

преди 6 години

В Македония няма единен език.Обикновените хора говорят на доста различаващи се диалекти.Струмица и Петрич е едно, Битоля и Охрид - друго.Крива Паланка пък бие повече на шопски.

60

Анонимен

преди 6 години

"Признале некой или не пак ке биде наша най мила ...Македония "Вие българите не разбрахте ли че не ни трябва вашето мнение и признание Не разбрахте ли, че македонците са много и в трите страни и се работи по въпроса за автономия на Македония когато назрее момента Скоро ес ще натисне България да признае македонското малцинсвто в бг и после стойте и гледайте . И пак си повтарйте че коминтерна е виновен . Не , да си македонец е писано и във Библията . Най надъханите македонци са във Варна.

59

немакедонец

преди 6 години

до 70-Защото са комплексирани миниатюрки затова. А по-правилно е да се попита защо те недолюбват БГ. Защото бяхме първите, които ги признахме за държава сигурно..

58

Анонимен

преди 6 години

То че е смешно, смешно е, ама НАЦИОНАЛНАТА ПРЕДАТЕЛКА Екатерина Захариева вече го призна! ГЕРБ - ПРЕДАТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИДЕАЛ!

57

Анонимен

преди 6 години

Македония е разпокъсана на три части, а македонският народ живее в четири различни държави, като при това в две от тя (България и Гърция) дори не го признават за малцинство. Това е голяма трагедия.

56

Анонимен

преди 6 години

Не мога да разбера защо българите постоянно оплюват Македония след като на Евровизия само македонците гласуваха за България.

55

Анонимен

преди 6 години

Не е важно ние , какво ще признаваме. Важно е цар *** да признае, че Русия е тръгнала от Македония :) Другото няма значение.

54

Анонимен

преди 6 години

До 55 Грешиш повечето албанци не искат Албания,а повече права ,като признаване на албанския за официален. На тех също им е писнало от примитивния национализъм на македонците. На македонците им е трудно да признаят,че в Илинденското въстание са участвали и албанци,както иприказките на албанците за сръбските издевателства над македонци и албанци по време на кралство Югославия.

53

пената

преди 6 години

Не ги искаме ! Ако приемеме още един беден регион Тиквата требе да тегли нов заем

52

до 64 от бдинец

преди 6 години

Въобще не е забранено да си българин,има български клубове които развиват предимно дейност ,като ...вадене на бг паспорти,като ,че ли са фирми посредници! Дори в тяхните тв има интервюта на македонци с българско съзнание,но 90% от тях си държат за Македония и по различен език от книжовния бг.Друг е въпроса ,че не е престижно да си българин в Македония.Срамно е България да иска пари ,за разпространяването на БНТ и всъщото време да твърдим ,че са българи!Да се учим от сърбите,те действат не пр

51

Анонимен

преди 6 години

Днешните българи са мешавица между прабългарите - турско-езичното племе на турчина Аспарух и местните за балканите македонски племена. Но сега дивият булгарак най-много по кого лае ... по родата си от майчина страна - македонците и родата си по бащина линия - турците!Най-правилното решение на буга.рашкия проблем е тази *** да се подели между Македония и Турция.

50

Климент Охридски

преди 6 години

Е како да се признае нещо що го нема ?!

49

до бдинец

преди 6 години

Бил съм в Македония на работа общувал съм с тях не мога да кажа лошо за тях но истината е че те признават етноси,сърби,шиптъри,гьопци(роми),власи но български етнос в Македония е забранен.Показвали са ми карта на Македония с наша и гръцка територия и казват"ова е наше и ние мораме да си го узнем".Ние "Желю Желев"първи ги призна за държава подарихме им танкове но няма никаква благодарност и уважение това са те.