73

Гробокопач

преди 6 години

Каква "държава". Простотиите на татарина Винкел Балевски с "мърдането" станаха тема на статии;))) Жалки хора, жалка държава.

72

Анонимен

преди 6 години

Българинът не е научен да взима добра заплата. По времето на комунизЪма пенсиите започваха от 35 лв., а за добра заплата се считаше 150 лв. Това си беше мизерия, но хората така са свикнали. След като 73 г. си живял в мизерия, свикваш.

71

Анонимен

преди 6 години

Валерката си изтърка обувките да тича да ги урежда гешефтарите със законов чадър да вкарват тук нещастници... А е просто - вкарваш закон с 1 изречение : Мин. заплата на инженерите - 1500лв. Проблемът с кадрите приключва! Кво се праите на ощипани бе? Няма да ви се размине тоя закон! Ако ще и от Марс да вкарате инженери! Те и китайци уж вкарваха - от ден до пладне! С 50 -60 укри няма да си решите проблема, аи ние ще скочим!

70

Анонимен

преди 6 години

Един колега замина за Германия. Тук в София взимаше за тежка работа в склад на 3 смени 320 евро заплата. Сега в Германия е шофьор, занимава се с доставки по домовете и взима 2500 евро заплата. Живее си в отделна квартира. Няма да се връща.

69

Анонимен

преди 6 години

Ако всички са плочкаджии, няма кой да им дава по 3-4 хиляди лева.

68

Анонимен

преди 6 години

Отделно почти всеки в София е взел някакви заеми, които трябва да връща. И това говорим, ако не си женен и нямаш деца.

67

Анонимен

преди 6 години

Ами в София със 700 лв. ето примерна разпечатка. Ток средно на месец - 100 лв. Вода средно на месец 30 лв. Интернет+gsm - 30 лв. За чистачка в блока 7 лв. на месец. За плащане на данъци за имот средно 50 лв. на месец. Карта за цялата градска мержа 50 лв. на месец.До тук - 100+30+30+7+50+50=267, приблизително 300. И примерно ти остават 400 лв. за харчене. Но това е много относително, защото трябва да си купуваш дрехи, обувки, препарати и т.н., лекарства. А зимата сметките са много високи.

66

до 74

преди 6 години

Глупости!Освен ако не си работел като сервитьор в САЩ, трябва да ходиш поне на 4-5 бригади, за да спестиш пари за някой едностаен в Люлин!Да не говорим, че за да спестиш такива пари, трябва да ядеш само бургери в САЩ!Един добър плочкаджия в България си докарва поне по 3-4 хиляди лева на месец!Това, че нямате никакви знания и умения не значи, че в България не могат да се изкарват пари!Ако бачкаш в Кауфланд - направи си сам сметка какви пари си дал за образование и сполучливо ли е било това!

65

Анонимен

преди 6 години

Това им е тайната мечта - пак телени мрежи, пак граничари с кучета и всичко да е тука, в "рая на социализма" и хората да бъхтат като гламави по заводите за едно потупване по рамото и "Герой на труда". Ама нямааааа, няма...

64

до 68

преди 6 години

Умрели са от глад зимата или от старост.

63

до Владислав

преди 6 години

Интересно как се живее в София със 700 лева...Не плащаш наем - хубаво, а ток, парно и вода не плащаш ли?Излизаш ли поне два пъти в седмицата на заведение?Ако за това ти стигат 700 лева, значи трябва да напишеш някакъв научен труд по икономика!Това, че вземаш 700 лева и живееш при вашите, а те плащат всички сметки, а на теб парите ти стигат за бира, не значи, че 700 лева в София са добра заплата!

62

Анонимен

преди 6 години

Червеният "бизнес" иска да се върне комунизма и хората да не могат да бягат на Запад.

61

Анонимен

преди 6 години

Човекът ти го е написал - с няколко бригади в САЩ си купуваш апартамент. Та, някой германски дюнерджия като нищо може да купи твоя :)

60

Анонимен

преди 6 години

"Бизнеса" няма нужда от персонал. Не се държи така работодател, който има нужда от персонал. Ако имаш нужда и не ти достига персонал вдигаш заплатите, подобряваш отношението си, условията на работа, правиш си PR на фирмата с донро отношение и заплащане и условия. А тук "бизнеса" има нужди от роби. Да работят за без пари, да нямат изискявания, да са доволни от всичко, да понасят унижения, да нямат достойнство. Даже робите са били по-добре, защото собственикът им ги е пазил, все пак пари струват.

59

до даааа

преди 6 години

То пък като миеш чинии в Англия или правиш дюнери в Германия, парите ти стигат за нещо повече от това да живееш на квартира с още 5 човека и да ядеш само джънк фууд!

58

даааа

преди 6 години

Така се грижи държавата за младите хора! Гони ги в чужбина....

57

хахахаха

преди 6 години

ГОДИНИ И ГОДИНИ НАРЕД, МЛАДИТЕ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА, ТЪРСЕХА РАБОТА ПО МОРЕТО! ГОДИНИ И ГОДИНИ С ТЯХ СЕ ГАВРИХА РАБОТОДАТЕЛИТЕ - ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ!!! Обиждахте ни, унижавахте ни, държахте се високомерно и нахално! И НЕ НИ ПЛАЩАХТЕ, НЕГОДНИЦИ - НЕ НИ ПЛАЩАХТЕ!!! Сега защо ревете бе, простаци?

56

Анонимен

преди 6 години

да фалират мутро-бизнесмените, дреме ми за тях.

55

от 63

преди 6 години

Добрите бармани в соца взимаха по 10-20 долара на вечер.И долара бе три до пет пъти повече от днешния,с две думи един ден и изкарваха това дето днес му викат "заплата".И тогава си имаше "роби по-полетата" ,всичко в този живот е въпрос на предлагане и пазарлък.

54

Анонимен

преди 6 години

девизът за настоящия туристически сезон бил: "Назначавайте всичко, което мърда".т.н. бизнесмени тип ала Рагин май си го намърдаха :)Няма ли да назначават "шведи" - "аве бате да ти носа ли куфера нагоре?"