50

Анонимен

преди 6 години

На НАТО трябва да се забрани да борави с оръжие и да прави учение.То не беше затъване в Португалия, падане на хамъри при десант, падане на самолети само си представете имат силен противник срещу себе си.Ще има изпозастреляли се, изпозаклали се.Пълна трагедия е това НАТО същевременно скъпо и неефективно.Когато имахме армия имаше истински учения.Аз съм бил на учение 3 месеца и не с един самолет, един хеликоптер и два танка.

49

Анонимен

преди 6 години

Юнака 52 сигурно ходи на работа с МиГ 21 , а вечер провежда една бърза "тактика" на семейството в къщи , след което всички помпят , докато той си пие ракийката и гледа "Россиа 24"

48

Анонимен

преди 6 години

Повлякохме крак...

47

Хей юнаци

преди 6 години

Някой от вас ,,умни глави и разбирачи" освен на самолетчето на детската въртележка или хеликоптерчето качвал ли се е.Някой да е участвал във военно учение,да е обличал униформа? Много разбирате от всичко,само гдето все още трудно си обувате гащите и чакате мама и тате да ви дадат да папкате.Пуберчета-неудачници,не разбиращи нищо от реалния живот.И ви личи по смешните и безумни детски коментари. ....А на матурата как бяхте?Двойкаджии!!!

46

Анонимен

преди 6 години

пак много е успяла да прелети руската щайга - цели 4.7км!

45

Анонимен

преди 6 години

Щели да купуват нов хеликоптер. Да купят нещо по-добро, тези *** падат като гнили круши.

44

Анонимен

преди 6 години

И румънските пенсионери останаха без коледна добавка.Мъкааа

43

Анонимен

преди 6 години

И едно СУ падна скоро бързо и лесно :)

42

Анонимен

преди 6 години

Една ескадрила руски самолети последно поколение, евтини, здрави и практични. Скъпите некачествени играчки-дронове на Запада не са подходящи за България. Един дрон "Пантера" падна вече.

41

f-16

преди 6 години

България е прокълнато място.

40

Анонимен

преди 6 години

39 - самия хеликоптер не струва 50 милиона , но със различните опции които се добавят по желание на клиента като въоръжение и авионика , договори за приучване на пилоти , потдръжка и тн. , цената е напълно реална , макар и малко позакръглена . 50-милиона са нормална цена за машина от подобен клас , все пак Пантер е доста различен хеликоптер от нашите Кугъри , които са в базов вариант , без въоръжение и бронировка , практически гражданска машина , боядисана в камуфлаж

39

Анонимен

преди 6 години

Това което си написал е фирма , която вече е Airbus Helicopters . Второ 84 е създаден като фирма и първа машина. Нашия пантер е последен модел .Се едно да кажеш на новата С Класа , че е създадена 68 :)

38

Анонимен

преди 6 години

модернизираха го - махнаха триъгълните прозорчета на предните стъкла и от 412 стана 2140 . Така основно модернизиран изкара още 10 години , същото важи и за самолетите .

37

До 36

преди 6 години

ПАНТЕР 565 МВПонеже те е мързяло да отвориш уикипедия ето копи-пейст от там:ManufacturerAérospatialeEurocopterAirbus HelicoptersFirst flight29 February 1984Напиши ПАНТЕР 565 wiki в гугъли отвори първия линкВ наши дни нещата лесно се проверяват. Но като се замисля е напълно възможно наще и да са платили 50 милиона за вертолета.

36

Анонимен

преди 6 години

До 37 А защо не модернизираха Москвича ? Аз това питам.

35

Анонимен

преди 6 години

Румънските МиГ-21 Lancer не са чак толкова стари и са основно модернизирани от IAI ,като имат съвременна електроника и могат да работят с новите системи американско и руско въоръжение . Самолетът е прочут с високата си аварийност във всичките си модификации и при всички страни по света , които го експлоатират , а мисля че Румъния има над 10 загубени . Хубаво е да се знае , предвид многото въпроси "защо не модернизирахме МиГ 21" , "защо не модернизирахме МиГ 23" и защо не модернизираме МиГ 29"

34

Анонимен

преди 6 години

До 34То бива да сте толкова невежи пенсиите ама чак толкова ли?Хеликоптера паднал преди няколко дни е ПАНТЕР 565 МВ и е чисто нов . Какво приказваш неща , които не разбираш. Интригант.

33

Анонимен

преди 6 години

Тоя миг 21 е като някой Москвич :) Не ьнам как карат такива щайги. НА ТО почна да товари много нашите военни и почнаха да не издържат на темпото. Те нямат летателни часове , нито подготовка . Ще падат все повече такива с времето докато влязат в час .

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 27"хеликоптера дето падна в морето бил най модерния според натовските стандарти."Само дето не било совалка, а хартиено самолетче и не било в Калифорния а Калофер.Хеликоптерите ни са модел на Юрокоптер от 85-та годнина. И не струват 50мил. - както премиера се изцепи, а 18 мил. (цена от 2013та - Справка уикипедия).Вярно че са добри хеликоптери, но да казваме че са последна дума на техниката е смешно.

31

Анонимен

преди 6 години

Помните как миналата година Тиквата отхвърли офертата на братушките за закупуването на чисто нови изтребители МИГ-35 за по 35 милиона долара бройката, а се съгласи да купи 30 годишни хамерикански тенекии Ф-16 за по 80 милиона долара бройката. Без коментар!