до 21 Може да е било разреждано с вода, но нямаше химия в него. Друго си е викаш химията в Данона? Яж си я!
До 17Благодаря за определениет "пубер", щото съм на 45.От начина ти на писане си личи дефицита на житейски опит.По тошово време на селския мегдан идваше цистерна сред облак мухи и селяните предаваха млякото в кофи в които бъркат ярма на прасето.А в краварниците в ТКЗС-то, се доеше на ръка и млякото обилно се "кръщаваше" с *** водица. За това "киселото мляко" беше воднисто и правеше бомбаж на първия ден.Прави разлика между кисело и прокиснало мляко.
А тази хигена не се ли определяше от същите по'рове тарикати, които по-рано ревяха, че ги карат много да учат? Да ви е честит новия стандарт, какъвто и да е!
Аз лично съм притеснена от изчезването на българския кренвирш. Затова предпочитам вносен, европейски, макар и по-тънък. Опитах и Близкоизточните, но те имат дъх на овнешко.
Българското кисело мляко отдавна е изчезнало. Сега продават по магазините някакви химии и нишестета. Не може да ми предлагат уж на промоция, кисело мляко за 60 стотинки. Мислите ли че за тези 60 стотинки ядете мляко, па било то и на промоция????? Ядете слуз. Истинското кисело мляко е скъпо, защото се прави от... мляко. Ако има истинско кисело мляко сега на пазара, цената му ще е поне 2 лв. за бурканче. Сами си правете изводите какво ядете.
до 14 Муахахахаха...вкисваше се за 3 дни при бай Тошо млякото защото беше истинско, бе пубер. Сега за 2 седмици не може да вкисне защото е натъпкано с химия. Разбра ли, пубер маллоумен?
До 10Сектата "Култа към Тошалягата" сте живи за оплакване. Ако има статия за икебана, коментара е "При бай Тошо какви икебани имаше, Сегашните евратлантически икебани са си пълни троскоти"А иначе, "тошовото" мляко се вкисваше за ден, защото по онова време хигиената беше непозната.Цеховете на ДО "Сердика" бяха абсолютна мизерия !
Това е протобиотичен продукт, който се опитват да превърнат в сладникаво желе. И това доживяхме! Еко опаковки на задниците на кравите няма ли да сложите? За да може стандартизиран продукт да се продава.
Това е протобиотичен продукт, който се опитват да превърнат в сладникаво желе. И това доживяхме! Еко опаковки на задниците на кравите няма ли да сложите? За да може стандартизиран продукт да се продава.
Че то вече изчезна, бре! По магазините няма на нито една фирма истинско кисело краве мляко. Това е . Ще ревем за онова истинско кисело мляко в стъклени бурканчета при бай Тошо...Децата даже не познават вкуса на истинското кисело мляко. Като и дадох на моята дъщеря един път да опита от домашното на комшийката на село и то се намръщи. Обича си ония *** на Данон и това е.
Тая ще яде каквото има в магазина, аман от експерти, че и стандарт да и прелага някой ? Oвчоо къде си тръгнала ***.Гледай си крави и си произвеждай по стандарти, щом искаш. Да ни налагаш диктатура няма да стане като не искаш ще продаваме в Гърция по евростандарти, а ти ще гледаш голите рафтове в магазина.
До ШопоМлякото как го заквасваш , т.е. от къде взимаш закваската ? Ако е от магазините ... много ме съмнява ,че е останало мляко с такава закваска.Има някакви бактерии ,но не и тези които трябва .
Въпросът е дали 16те чиновници, пробвали се да унищожат българското кисело мляко, взели пари за това от Данон, ще понесат някакви последствия?
Ако някой ти предлага млечен продукт, трябва да го попиташ - Къде са ти кравите ?Опаковката и закваската имат значение, но основнто е суровината. В България кравите са изчезващ вид. "Млечните" продукти се правят с някакви бъркочи от сухо мляко, нишесте, палмово масло и пр.
Първо : Тия некадърници за нищо не стават и няма да успеят ! Второ: Аз и сега не ям от това мляко,купувам си 5л домашно и сам си го квася...
Българското кисело мляко – стандарти и слухове. Може ли да изчезне?