17

Те за какво

преди 7 години

всъщност протестират? Прочетох, че една майка се е преместила да живее другаде -ако са на квартира какво да прави с ниското майчинство? Бащата се оплаква от институциите-ами да вземе съд. решение и да си взема детете в опред. време-лятото, през поч. дни. Какво му пречи? И какво ще ми попречи на мен да си обичам сина и да се грижа за него? НИЩО И НИКОЙ!

16

Недоразбрал?

преди 7 години

Само не разбрах за какво точно е протеста, като действащият в момента закон на практика дава тези права. По преценка на съдията или при споразумение между страните, родителят който не разполага с пълните права може да е с детето си до 40% от времето, като това е валидно и за всички ваканции. Казвам го от личен опит, а протестиращите съветвам да се запознаят със закона и да си наемат читав адвокат.

15

111111

преди 7 години

До МимаИскаш да кажеш, че нямаш никакъв авторитет пред едно 6 г. дете ли? Много лошо! И това, че един баща е кулинар е добре, но такива са единици. По-скоро чакат да им сервират салатка с ракийка, нищо че майката цял ден крак не е подвила след прохождащо дете например или цяла нощ става да храни и обгрижва бебето.

14

Мима

преди 7 години

Слава Богу имам здраво семейство. Но не разбирам "мотивите" при раздяла родителските права перманетно да се присъждат на майката. Имаме момче, което е на 6 г. - ***, ако не е мъжа ми не знам как бих се оправяла с него. Когато той не е в дома единствения начин да вразумя сина си е - Ще кажа на баща ти, че не ме слушаш !Освен това бащата е кулинар. Малкия категорично на желае да се храни с моите пишман манджи.

13

Майка

преди 7 години

Похвално е да има татковци които искат да бъдат близо до децата си.Защото има и такива когато се разделят с майката се разделят и с децата.Преди време моят съпруг попита негов приятел "Как е синът ти?/13г/" А тоя дръвник отговори "Ама не си ли чул миналата година се разведох!"Много тъпо прозвуча все едно няма дете повече.

12

ABC

преди 7 години

До юристМодел на поведение... колко да е модел един татуиран, с бръсната глава, натъпкан с амфетами и т.н. индивид с изказ като на 3 с брилянтния никнейм ""***"

11

мда

преди 7 години

В идеалния случай двамата родители се грижат заедно за едно дете, но това не винаги е възможно. Понякога съдбата не отрежда така да се развият нещата, понякога единия родител е починал например. Но ако и двамата са живи и здрави и просто не могат вече да живеят един с друг трябва да се опитат да направят всичко възможно детето да чувства колкото се може по-малко тази раздяла, а не да си разчистват стари сметки. Детето има нужда и от двамата.

10

111111

преди 7 години

До До 111111И това се случва, но НИЩО не може да попречи на читав баща да се вижда с децата си, да се среща с учителите, да поматга за уроци и домашни, да ги насочва, подкрепя, мотивира...

9

юрист

преди 7 години

Липсата на модел на мъжко поведение е основен криминогенен фактор ! С оглед ултрафеминизизацията на учителската професия, децата растящи без присъствие на баща са изложени на сериозен риск от развиние на криминално или виктимно поведение.Делата за родителски права се решават по "сламки" от тошово време. Всеки случай трябва да се решава индивидуално и наистина водещ мотив трябва да са интересите на детето.

8

До 111111

преди 7 години

Ако е баща на място, нищо. Но ако майката е кифла, която е изритала бащата за да си развява п.... много неща. Зависи си основно и от майката и бащата. Знам за 2 случая за разделени семейства, където майката е к... и е зарязала бащата, за да може да си "живее спокойно" с любовниците.

7

Анонимен

преди 7 години

какво е виновен съдът, че родителите открили враждебната си непоносимост един към друг чак след раждането на наборниците по принуда в личностния конфликт

6

Анонимен

преди 7 години

При еврохейовете и бащите са майки. Да не забравяме, че Еднокнижните Тикви са сред отличниците на ЕС.Лично главният еврохей Джънкер го отбеляза.

5

111111

преди 7 години

До РеалистИ какво точно пречи на бащата да бъде до детето си? Да позная ли - вече има нова жена, дето се цупи, ако малкия дойде на гости, или таткото е зает с гаджета, или се крие, за да не плаща дори съдебната издръжка?

4

Реалист

преди 7 години

Докато са малки имат нужда основно от майката, но като порастнат имат една огромна нужда от бащата, но К... като номер 1, не го разбират това. За справка деца на разведени родители в голяма част от случаите са к... или наркоманчета, а в една рядка част много успели хора. Майката може да се справи с малко дете, с голямо не. ако една майка възпитава едно голямо дете, ще стане лигав тийнейджър (наркоман, кифла...)

3

Недоумение?!

преди 7 години

Какво значи споделено родителство,тези родители майка и баща, очевидно вече нищо не си споделят след раздялата? Като чакат съда да им регламентира правата, и най-отговорните да са, съда няма да разреже детето като ябълка наполовина или да им даде някакви изчислени справедливи проценти, пълни глупости... Като станеш родител, си родител всяка минута, в която дишаш и доброто родителство не е да врънкаш институциите за повече време с детето, а да поставиш интересите на детето над собствените си!

2

До номер 1

преди 7 години

Аман от меркантилно женско мислене. Според тази логика, бащите са само касички (банкомати) и нямат никакви други права? Ако е така, пожелавам ти да си гледаш децата цял живот абсолютно сама, без да получиш никаква помощ (било то физическа, било то финансова, било то психологическа). Такива с твоето мислене само това ще ги оправи.

1

Анонимен

преди 7 години

Татковците имат право да дават пари. Стига им това право.