76

Анонимен

преди 6 години

Докато от еврото можем да се отвържем когато си искаме при валутен борд, при въвеждане на единна валута няма такива екстри. Главният проблем е огромната задлъжнялост на южна европа, и дупката от brexit - негативите се поемат от всички в еврозоната т.е. ако влезем и ние рано или късно ще трябва да плащаме здраво.

75

Анонимен

преди 6 години

ми аз не чух нищо позитивно, влизането в еврозоната е голяма грешка и докато гърците имат какво да продават, ние всичко "приватизирахме" т.е. нищо не ни остана, освен плодородната земя и ...точно там се цели тоз картел наречен евро*ейски съюз.

74

Анонимен

преди 6 години

Напрактика Българи е покрила критериите за евро много отдавана, и ако не беш негласно стопиран процеса от първото правителство на ББ, можехме да влезем в еврозоната още 2012-2013, но като цяло на банковото лоби това не му харесва, защото едно влизане в еврозоната ще направи излишно подържането едновременно на еврови и левови сметки от фирмите, таксите за превалутиране ще отпаднат, да не говорим за ползите в туризма, и най-важното на нашите банкери не им харесва идеята да са под контрол на ЕЦБ

73

Анонимен

преди 6 години

Ами като се откажете от провинцията, Ердоган може да ви предложи добра цена за тази територия, а вие като гледам ще имате нужда от мн пари.

72

ГАДОРЯН

преди 6 години

Ади нема нужда!

71

анонимен

преди 6 години

Тя пък една икономика, мани мани- търговия ,малко производство и усвояване на еврофондове( които скоро ще секнат). Ползите от еврото са повече от недостатъците, в условията на валутен борд, левът си е вързан към еврото( цените ,след приемането на еврото са се вдигнали двойно само в страните без валутен борд)

70

Анонимен

преди 6 години

На кой му пука за провинцията бе селяните да се махат

69

Анонимен

преди 6 години

Демографската катастрофа означава, че броят на хората, които работят сега, е двойно по-висок от броя на хората, които ще работят през 2030-та, които ще са концентрирани главно в един град, защото провинцията предстои да загине още повече със сегашната политика. Иначе сте свободни да си правите каквито и да е илюзии за бъдещето на България, въобще не гледате проблемите в основата, въобще не осъзнавате кое до какво води, като някакви зубъри говорите на изуст, предполагам сте ограничени софиянци :D

68

Анонимен

преди 6 години

Че ти и сега "си в Еврозоната" бе пишман икономисте.Левът от 20 години не е мръднал и със стотинка спрямо еврото и не може да се печати от БНБ без 100% валутни резерви.Обрал си всички негативи, без да ползваш ползите, като:кредитор от последна инстанция - ЕЦБ;надзор от Марио Драги, а не от искров и калинхристовци;лесно и бързо разплащане, без превалутиране и оставяне на комисионна в банките;ОСВОБОЖДАВАНЕ НА НАТРУПАНИЯ валутен резерв в БНБ! ;)

67

Анонимен

преди 6 години

Как ще поддържате цяла страна с един град икономика?

66

Анонимен

преди 6 години

Това което казах, че до 2030-та ще остане един град като икономика ще се материализира на 100%, вече съм сигурен, всички сте 0лиг0френи, въобще не знаете какво става! Наистина си заслужавате съдбата!

65

Икономист

преди 6 години

Влезем ли в еврозоната сме обречени. Нямаме нормално производство и индустрия и съответно износ. Приходите са ни от изгодния за чуждите фирми плосък данък и ИТ сектора. Всичко друго е внос, търговийка и алъш вериш. С какви пари ще връщаме новите заеми???

64

Анонимен

преди 6 години

И този заем е плануван още от сега, ама трябва да мине само председателството, всичко да е спокойно и да мине възможно най-гладко :D Не знаете къде се намирате :D Направо ще ви *ба* *айките.

63

Анонимен

преди 6 години

След председателството на ЕС, правителството със сигурност ще изтегли още няколко млрд заем!

62

шматка

преди 6 години

До 59- тата м....каКъде прочете за нов заемНапротив категорично казаха че за тази и следеащата няма да има заеми освен бойна техника на лизингТроленето се превърна в национален спорт

61

Анонимен

преди 6 години

ЕС е хубаво нещо, но в момента е масоно-*винска простотия на алчни и недоразвити в съзнанието си австралопитеци потънали в материализъм и егоистични илюзии за реалността, живота и космоса, добре че планетата избра друг път и предстои да се прочисти от 0лиг0френите без душа.

60

Анонимен

преди 6 години

Е те всички рубладжии, не само папазов си държат спестяванията (по скоро накраденото) в евро или долари. Те може да са нагли и лицемерни, но не и луди да ги държат в рубли?И не само "спестяванията", а и дечицата си държат в "гейропа" и "ФАЩ".

59

Икономист

преди 6 години

До аа Кои хора ще решат? 100 000 платени от малцинствата. А и колхо хора са компетентни да решат. Не всички са икономисти. Лекари, инженери как ще преценят. А и като се гласува всички баби ходят до урните за разнообразие.

58

Анонимен

преди 6 години

КОЙ ти каза, че се готви да тегли нови заеми???Аз гледам емисионният календар на ДЦК и той "говори" точно обратното.Освен това след месец и половина пада една от емисиите глобални облигации на България, която няма да бъде рефинансирана и това ще снижи допълнителни съотношението дълг/БВП.Или просто такива са опорките от кутев?

57

Анонимен

преди 6 години

Виктор Папазов явно е ***, който си трупа личните спестявания в евро