31

Ха

преди 6 години

До Анонимен работата на учителите също е категоризирана. За сведение на тези, които са били само 12 години в училище. И аз не съм учил за полицай и не съм такъв. Но всеки работи с това, което има. И лошото е, че децата, които уча днес няма да станат нито учители, нито полицаи. Те просто ще стигнат до 7-8 клас и ще бъдат неграмотни за четмо и писмо, но дали ще пълнят районното, или ще са друг вид престъпници, не знам.

30

развеселина

преди 6 години

В какъв риск е двойкаджията? Слаби ученици винаги е имало и ще има. Когато не учиш какво може да очакваш освен двойка.Като не искат двойки МОН да премахнат оценката Слаб 2. И без това няма никакво значение-всеки калпазанин получава "купа" диплома.

29

до 36

преди 6 години

сигурен съм, че не би си пратила децата в нейното училище : ) със сигурност е нещо не-елитно и е учителка по психология : )

28

Анонимен

преди 6 години

В училище може да остане само някой, който за нищо не става. Всички останали се махат след 1-2-3-4 г безплодни опити да се борят с административните безумия и не само. Разбира се, има и изключения. Жалко е, понеже има много качествени хора, които имат желание да работят, но за тези 550 лв да си изтривалка на чиновници, родители (смятащи те за обслужващ персонал) и т.н. стрес от всякакво естество - повечето не издържат и се махат.

27

Анонимен

преди 6 години

До 38Една позната на 35 години стана учителка. Цитирам я : "Толкова айляк работа не съм имала през живота си "

26

Анонимен

преди 6 години

Всичко е така, за съжаление. И да, и най-качествените учители не издържат и се налага да напускат училище, както някой по-долу предлага (написал го е на шльокавица). Това е целта явно - да останат неграмотно учители, за да излизат неграмотни ученици - *** народ лесно се управлява и манипулира.

25

Мънго Джери

преди 6 години

Кък с админстративни хватки в МОН си въобразяват че борят неграмотността! Трябва обаче да си завършен *** за да си го помислиш!

24

Анонимен

преди 6 години

"Днес приключи работния им ден още в 10.30 часа. Чак в понеделник са на работа."Административната работа на учителите понякога е в повече от реланата преподавателска дейност. Така че работният им ден изобщо не е приключил със звука на звънеца.

23

Анонимен

преди 6 години

До ХаУчил съм да да не съм учител !Докато все пак съм пребивавал 12г. в училище, ти си влизала в полиция да си вадиш лична карта. Така, че да не си "мерим" работите. Моята ако беше лесна нямаше да е първа категория.

22

Vesko

преди 6 години

... и за пореден път се планира краткосрочно, вместо дългосрочно:Плюсове:Да ще си преизпълним изискванията от Брюксел за новия програмен период. Няма да има наказание и няма да има спиране на Евро пари.Негатив:Всичките тези деца ще влязат в РЕАЛНАТА икономика и РЕАЛНИЯ пазар на труд. Което, означава отново понижаване на качествената работна ръка->по-малко експорт на услуги->по малък бюджет->по малко пари за присвояване от правителството.Дано сте си направили сметакта правилно!!

21

Ха

преди 6 години

До краварПиши когато научиш кравата да чете. Тогава ще си равен на учител.

20

Vesko

преди 6 години

Това е един замаскиран начин върху учителите, да късат по-малко ученици. Правителството има норма да подобри в статистиката (поне на документи), образованието. До 2020 според новия програмен период трябва да има по-малко деца напуснали образователната система. Това означава и по-малко двойки. И сега правителството вкара техническата процедура, законно да не се пишат двойки....

19

Ха

преди 6 години

Ами стани учител, ще ти е много е много "хубаво". Деца, които не знаят български, не помнят дали са къпани, родителите им неграмотни ... а ти искаш нещо да научат. Пробвай се. След това "оперативната" работа ще ти се стори отдих...

18

Анонимен

преди 6 години

По какви критерии се оценява труда на учителите ? По знанията на учениците ! Според това вечно недоволно съсловие трябва по време на час да си джуркат у фейса, докато учениците се самообразоват.Аз съм оперативен работник. Ако нямам резултати, обяснения, наказание и уволнение !

17

Анонимен

преди 6 години

Най-голямата глупост на образователната ни система са ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ..... ама къде Янка Такева............?

16

Анонимен

преди 6 години

Решението е просто - за всяка такава двойка, документите да ги пишат разните инспекторати или както там се наричат, а не хората от конкретното училище.

15

Явор

преди 6 години

Това, че дете с двойка е в риск е повече от ясно и очевидно.Но това не значи, че не може да се помисли, за облекчаване на бумащината.

14

Анонимен

преди 6 години

Всяко едно дете, получило двойка, се смята за ученик в рискОбразованието ни е под всякаква критика.Произвежда полуграмотни и неграмотни хора с образователна диплома.Малкото успешни ученици, които печелят олимпиади и др. подобни са постигнали резултатите си не благодарение на образованието ни в текущия му вид, а въпреки това.За сметка на това ни заливат със заучени фрази и глупости като "се смята за ученик в риск". Каква е тази глупост? Не било дете, което не учи, а било в риск?!?

13

кравар до 16

преди 6 години

Именно ! Навремето тези, които не успяваха да влезнат с нормална специалност в университета, записваха "Педагогика", че иначе обратно на село и агрофитнес до живот !Лошото в случая е, че някой от тях станаха "учители" за резил на еснафа.

12

Анонимен

преди 6 години

До краварМагаретата нямат право да се месят в работата на конете!