83

Анонимен

преди 6 години

За съжаление - тъжна истина, дано някога я преборим!

82

Анонимен

преди 6 години

Не е вярно, че няма контрольори в Европа - виждала съм в Германия (в метро-трам) и Франция (в трамвай). В Италия също има рейсове на които не се плаща при водача и сме се возили гратис без да искаме. Сега като се замисля в Италия и във влак сме се возили гратис без да искаме. Като нямаше смислено обяснение. Ако ни беше хванал контрольор сигурно щеше да стане същият цирк. В Испания наистина се качваш от първата врата и трудно може да не се таксуваш. Различни страни, различни обичаи.

81

Анонимен

преди 6 години

През софия минавам само транзит. Никакъв скапан градски транспорт, изобо кракът ми не стъпва из тоя пропаднал град. С кола ме возят до летището и на връщане с кола ме возят до моя град. И , когато познати в чужбина ме питат дали да дойдат да пробват бизнес в софия им казвам , че ако вложат пари в софия трябва да забравят за тях. Ще им бъдат присвоени " законно".

80

Анонимен

преди 6 години

Значи ти идваш, като гост в нечия държава, и по презумция приемаш че транспорта в нея е безплатен, а ти, като чужденец не си длъжен да се информираш *Преди* да се качиш в автобуса, аджаба продават ли се билети?

79

Американ

преди 6 години

Този капан на летището е обичайната бизнес практика в България, където и банките, че и болниците също "работят" по този начин.Бай ви *** не е ***. Само дето е глупав...

78

А синият боклук

преди 6 години

Синият *** Прошков защо се крие цяла година след като с неговият пръст беше вдигната глобата до безумие?

77

Македонски

преди 6 години

До До МакедонскиШтт, че сега ще се обади Лили, и ще ти каже, че не можеш да смяташ, и че си кратуна)Иначе, благодаря за поздрава- приятно е, да попаднеш на един възпитан човек, в този форум

76

LOL

преди 6 години

До АнонименАми автобуса койот е хванал е 84, ти чете ли статията или просто дуднеш тук?

75

До Македонски

преди 6 години

Най сетне един правилен отговор!!!Поздравявам те!Аз също не знаех, че има междутерминални автобусчета.Тогава статията е напълно Абсурдна, а начина по който е написана е безгръбначен. Какво като бил някакъв англичанин. Щом ползва транспорт ще си плаща. Аз ако се возя в лондон без билет луд ще ме направят. Те дори и с билет, гледат накриво защото сме от източна европа.Тъжно е че тази статия не е написана от Германец. Написана е от някое "родолюбиво" българче дето се кланя без да са го каратли

74

Найденов

преди 6 години

Обиколил съм половин Европа. Значи, на Запад няма как да се качиш гратис в автобуса или метрото. Първо, качването е само от първата врата, който има карта я маркира на апарат до мястото на шофьора, който ще купува билет, пак е от шофьора, ако няма закупен вече такъв. Никога не съм виждал контрольори в автобусите, дори не знам дали изобщо има такава професия. Нооооооо на Запад съзнанието е съвсем различно от българското . Там едва ли на някой вирее в главата му идеята че може да се вози безплатно

73

Сп???нс

преди 6 години

Това с любезното отношение в Испания е нещо невероятно , пътниците се качват само от първата врата и почти всички поздравяват шофьора , който от своя страна отговаря на всеки един -съвсем като в Бг , любезни и гостоприемни

72

Анонимен

преди 6 години

Написаното не е съвсем вярно. Според сайта на летище София, съществуват (на теория) безплатни маршрутки на всеки половин час между двата терминала. Разбира се все си намират причина да не работят, което е пропуск на летище София, естествено. Но явно никой не се е оплакал. А рейсът, който е отговорност на софийска община е част от градския транспорт и естествено, че платне, както навсякъде по света. Задължение на туристите е да се информират от някъде, както го прави всеки от нас в чужда държава.

71

FAN

преди 6 години

Смешен плач...В момента съм в Германия (Франкфурт) по работа, слизам на термиинал 2, защото нашите юнаци там кацат, и до терминал 1 има няколко варианта.Единия е с автобус (безплатен), обаче има и автобус който пак ходи до Т1, но вече е платен (като редовна линия). Ако не знаеш, не пише никъде с големи букви да те светнат хората, сам трябва малко да положиш грижи и да провериш.Иначе безспорно, шофьорите продават билети и дневни карти и са делово любезни, по немски.

70

Г

преди 6 години

До АнонименТой човека и за такива "патреоти"като теб е написал статията:Хем не можеш да четеш,хем цифрите не довиждаш,хем имаш огромно желание да се заядеш.

69

Македонски

преди 6 години

До ЛилиМа Лили бе, мисля бе мисля!)Направо ме накара да съжалявам, че се помъчих да бъда кавалер, и да ти услужа!Направи добро и изяж .. е казал народът)Че и ме обиждат на "кратуна")))Не ще е много възпитано, мисля си...Лили!Пак обяснявам- подадох инфо, защото смятах че не знаеш за тези бусчета.И споделих лични впечатления.Не съм казвал, че не съм съгласен с теб. Нито обратното.Сега по-ясно ли стана, Лили...чар и интелект!?)

68

Elen

преди 6 години

На 27.05. по обед взех такси от Т2 с номер от гишето на О.К. Супертранс. 802 беше моя "късмет". Колата вонеше на тютюн и кой би могъл да знае кога последно е била чистена. Шофьорът - възрастен г-н, внимаваше извънредно или се затрудняваше просто. Беше мъка. Пристигнахме благополучно, но той не слезе да свали куфарите, а запали цигара.Фирмата би трябвало да обръща внимание и контрол, за да не се накърнява имиджа и.

67

Kико

преди 6 години

"Млада чернокожа жена се притеснява, че не знае къде е хотелът ѝ, и получава подробни указания как да го намери... Чернокожата жена още веднъж получава подробни указания..."ЗАЩО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ МНОГОКРАТНОТО ПОДЧЕРТАВАНЕ НА ЦВЕТА НА КОЖАТА НА КОГОТО И ДА БИЛО В ЕДНО РАВНОПРАВНО ОБЩЕСТВО Е МЕКО КАЗАНО НЕПОДХОДЯЩО. нЕЗНАМ КАКВО ЦЕЛИТЕ С ТОЗИ РАСОВ ЕЛЕМЕНТ, НО НЕ МИ ХАРЕСВА.

66

дон

преди 6 години

Както обикновено,*** на *** бъка от селски номера.Кат вица за катаджията Лазар от храстите

65

Анонимен

преди 6 години

До ПотърпевшКак точно успя да хванеш 88 от Терминал 2? Автобус 88 изобщо неходи до летището!!

64

dp

преди 6 години

Просто на контрольорите трябва да им се забрани да се подвизават по линията около аерогарата, колко гратсчии има там та да ги ловят. Най-долната прослойка на обществото ни пратена да създаде първо впечатление на чужденците, страхотно.