11

Анонимен

преди 7 години

Щом Бог е литературен герой, пита се кой тогава ръководи живота человечески и изобщо целия ред на тази земя?

10

Един от Северозапада

преди 7 години

до 6. Интересно, няма нито един доказан и документиран случай, за който и да е Бог, че съществува, но от хилядолетия народите се избиват за това, нали?Тук не е толкова въпросът до молитвата, а до внушение и самовнушение, което понякога прави чудеса.Както при хипноза.Все пак, по-добре да иде при свещенник, нуждаещия се, отколкото при някой мошеник с дипломи от къде ли не, който иска само да прибере парите му.Не че между психолозии психиатри няма и свестни , де.

9

Анонимен

преди 7 години

До 8И какво има? Кой е истинския? Всяка култура има свой. ДА не изброяваме и тези от римско време. Кое прави твоя по-истински от другите? Нищо. Защото така било написано в една книга преди 1000 години и всички и вярвате сякаш е паднала от небето а реално е писана от хора.Да не говорим, че няма нито ЕДНО доказателство за съществуването на богове. Нито едно.

8

Анонимен

преди 7 години

До 7Не виждам защо трябва да се моля на литературен герой... не мога да разбера как не разбирате колко е абсурдно...

7

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИнтересно ти защо си толкова сигурен, че няма?

6

Анонимен

преди 7 години

Исус Христос ясно е казал в Библията как да се моли човек в Отче наш, само насъщния и избави ни от лукавия може да молиш, иначе "да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята". Да молиш Бог да си смени волята и да отмени болеста която ти е изпратени свише или да ти даде нещо, да укорявш Бог че е не е знаел, че трябва да ти го даде - това е гордост, а гордостта е един от седемтте смърти грях.

5

Анонимен

преди 7 години

Интересно защо няма нито един доказан случай на човек излекуван с молитва... дали е защото молитвите са просто празни думи без никакъв ефект? :D

4

Анонимен

преди 7 години

Ми хайде като е такова голямо чуди да отиде един ден в градска Онкология и да прай "чудеса".

3

Анонимен

преди 7 години

"само едната му ръка останала леко неподвижна."Явно "бог" така е решил... нали?

2

Анонимен

преди 7 години

"Идват при мен да търсят изцеление против уроки, за задомяване, за любов и защита, за разваляне на магии."...и вместо да ги пренасочва към психиатрията им говори още по-големи глупости.

1

Анонимен

преди 7 години

Аман от психично нестабилни... само луд би варявал, че литературен герой може да ти помогне.