77

какво ни се случи...

преди 7 години

Преди да ни напъплят капитализмът и псевдо-демокрацията, имахме:-Безплатно и достъпно здравеопазване за всеки.-Безплатно образование.-Сигурна работа, без варианта да не си получиш заплатата.

76

ФАШИСТ

преди 7 години

До Анонимен 92 - разбира се , че е така "парите ", комунистите даваха хартийки без да има какво да купиш , сега пък няма хартийки а има какво да купиш - комунизма не си е отишал - приплодите на *** все още ни оправляват и ефекта е БЕДНОСТ !

75

Анонимен

преди 7 години

През 1984г. у нас излезе сборник с интервюта на Стъдз Теркъл- "Американската мечта-изгубена и намерена", която уверен съм никой от вас не е чел. Книгата излиза в САЩ през 1980г. В нея пише за краха на тази мечта и,че тя е фикция, или както казва един човек-американската мечта са парите.

74

прозрение

преди 7 години

Американската мечта вече губи сили.Капитализмът си отива.След 27 години капитализъм в България и тука положението е същото.

73

Анонимен

преди 7 години

Белите в САЩ са 75%, 12.5% черни и12.5% латино.

72

Анонимен

преди 7 години

Белите в САЩ са изчезваща раса. За това с подробно изследване пише в последния си брой списание The Lancet. При тях смъртността в диапазона 16-35г. е много по-висока от останалите раси и непрекъснато нараства. При другите раси смъртността пада. Отчита се,че американците умират най-вече от наркомания и безперспективност в живота.Впрочем последното не е ново. Още преди 10г. американски учени писаха,че се е родило първото поколение, което ще живее по-зле от родителите си.

71

До 85 от Сахиба - 2

преди 7 години

Гледам си си шляпнал плюсовете.Ето още примери:Indians in US most educated, highest earning of all immigrants: Scholar (Индийците в САЩ са с най-образовани с най-високо възнаграждение от всички емигранти)Indians in the US make the most because they studied the most(Индийците в САЩ печелят най-много защото са учили най-много)И още и още...Търси си сам неграмотнико, сега доволен ли си?

70

До 85 от Сахиба:

преди 7 години

До Истинска статистика - къде го чвте тва бе, сахиб?====Четох го в сериозни американски вестници. Ако владееш английски сам можеш да си направиш справка, ако дам линк политиката на Днес е да изтрият коментара. Ето няколко примера, пусни ги в Гугъл:- This US Ethnic Group Makes the Most Money (заглавие) и цитат за 2013:Indian Americans are the richest ethnic group in the United States, earning a median income of $100,547 in 2013Индийците правят над $100К преди 4 години, пускай Гугъла умнико!

69

Анонимен

преди 7 години

До Истинска статистика - къде го чвте тва бе, сахиб? средна заплата на емигрант от индия $110 000! толко зимат униветситетските преподаватели, и то в големите университети, а федералните агенти зимат на половината! толко взима и едно джи-пи докторче, къде ги слагаш тия любимци на шива, дет да скоро са яли плъхове!?

68

Анонимен

преди 7 години

До Станой от Ахелой Хартийките икономика не правят.. Промили са ти мозъка ..

67

Анонимен

преди 7 години

На Тръмпи му липсва политическа програма. Той и администрацията му въобще не знаят защо са във властта. Май верно ще се окаже по-зле и от Буш-Младши.Жалко, че толкова много хора от работническата класа се излъгаха да гласуват за него.

66

Анонимен

преди 7 години

До Станой от АхелойСтатията е за САЩ, не за Русия. Русия също си има проблеми, но САЩ затъват, средната класа в САЩ намалява с обезпокоително темпо а от 2000 г насам средната класа в Русия скочи от 8 на 32 процента, жизненото равнище осезаемо се покачва - пенсиите се увеличиха 12 пъти, заплатите 14 пъти. Заплатите в САЩ от 70те на миналия век вървят само надолу.

65

Анонимен

преди 7 години

Какво направиха със завоеванията си и величието англосансонците - размножиха черната раса по всички континенти.. отглеждаха за дъмъзлък един абразивен вид , който не е от човешката раса.

64

Анонимен

преди 7 години

САЩ затъва бавно но сигурно в блатото и измъкване няма. Единственият им шанс за спасение е Русия, да направят България в Русия, да вземат газта, нефта, природните ресурси а руснаците да са им васали и да им работят без пари както българите. Дори имаше малък шанс това да стане ако се беше разпалила широкомащабна война в Украйна, но Путин ги изнендата много лошо - просто не се яви на мястото на битката, при това с един ловък ход си взе Крим а САЩ останаха като наакани!

63

Истинска статистика

преди 7 години

Не знам защо не се пише по медиите за най-успешните емигранти в САЩ в ПОСЛЕДНИТЕ 2-3 ГОДИНИ.Тези, които най-бързо се адаптират, получават най-големи заплати и стават най-упешни маниджъри.Знаете ли от коя държава идват те?Най-успешните емигранти в САЩ идват от Индия, индийците дошли в последните години в САЩ ИМАТ СРЕДНА ЗАПЛАТА НАД $110,000 НА ГОДИНА. Който не вярва да провери в Гугъл.Въпрос - КАКВА ДЪРЖАВА Е СТАНАЛА САЩ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ?Отговор -ц.....а

62

Анонимен

преди 7 години

До Станой от Ахелой В 70-80% от заминалите на запад и САЩ да учат са се провалили , но ги е срам да се върнат и седят си там и си мият чинии.. Взимат най-добрите деца да ги провалят ..

61

не! мъртва е!

преди 7 години

Общият резултат политиката на САЩ за националната икономика е колосална деиндустриализация, крах на средната класа, спад на брутния вътрешен продукт, безработица и маргинализация на цели прослойки от обществото. Печеливш е единствено глобализираният финансов капитал. "Американската мечта е мъртва", заключи Тръмп при старта на предизборната си кампания.

60

Анонимен

преди 7 години

Рано или късно световната печатница на зелена,амбалажна хартия служеща за разплащане по цял свят ще хлопне мандалото!!И тогава емиграцията ще е с обратен поток-кой-откъде е бил!!63 ТРИЛИОНА ДЪЛГ тиктакат и се увеличават с милиони всеки бял,божи ден!!Въпрос на време е да се спука нацяло балона и едно население да осъмне по-бедно от африкански бушмен!!

59

Анонимен

преди 7 години

Тази практика с изпращането на децата да учат в Империята от времето на Византия , но не е спасило Империята.. империята е умряла .. поради глупостта си..

58

Анонимен

преди 7 години

Империята на предателите и родоотстъпниците умира.. Скоро ще ви копаме край Белене.Империя от наркомани , на успокояващи лекарства и наркотици.. Само с пропаганда и купуване на предатели не става ..