26

Dev

преди 7 години

До 17 ТЕОЧовек, софтуер такъв има от МНОГО ВРЕМЕ, че даже е и open source. Писан е за facial recognition, но много бързо може да бъде настроен да разпознава цифри и букви, цветове и др. Софтуера е изключително точен и бърз. За какви 10 милиона говориш? Това аз мога да го напиша за 1 месец за без пари...

25

DiesIrae

преди 7 години

До АнонименТе горките все нямат, затова трудов лагер. Да работи 50% от изкараното отива за изхранването му, останалите 50% за покриване на задължението му. Като се направи така за има няма 1 година всички ще са с ГО и песен ще пеят! Докато не ги стойте да чукат камъни или да копаят уран в мините грам няма да им дреме, ще си карат без ГО защото знаят, че нямат собственост на свое име и няма какво да им се вземе. Затова труд докато изплатят дългът си към останата част от обществото!

24

Анонимен

преди 7 години

Гаранционния фонд ще си търси ли парите от тоя ром?

23

DiesIrae

преди 7 години

До bookwormПричината да се плаща от този фонд е, че когато си съвестен и си си платил, а *** отсреща (който в 95% от случките е и виновен за ПТП-то) ти си двойно прецакан. Значи хем си редовен, хем нищо няма да видиш ако го няма този фонд (като се добави и факта, че щом си редовен значи ти си допринесъл за този фонд което е и парадокса, плащаш 2 пъти за тия който не плащат) Проста промяна на закона- без ГО при ПТП влизаш в трудов лагер и чукаш камъчки докато заработиш дължимото! Това е!!!

22

селчо

преди 7 години

Добре,че е станало това с лилавия в Гърция,та да го затворят, иначе тука щеше да си продължава да трепе хора на воля

21

WTF

преди 7 години

Някой да раздели 33млн на 964 случая?

20

До редакцията

преди 7 години

Уж ром с БГ паспорт затрил цяло семейство, а в следващото изречение го пишете "Българин"?! Така обиждате цял народ! Уточнете се- роми ли ще ги наричате или както там толерастията ви диктува! То и "роми" също е неподходящо, има си точни названия за тези същества - придържайте се към тях!

19

Анонимен

преди 7 години

СТАТИЯТА Е НАПИСАНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОМПЕТЕНТНО.ПАРИТЕ, С КОИТО СЕ РАЗПЛАЩА ГАРАНЦИОННИЯТ ФОНД СА ЦЕЛЕВИ И СЕ СЪБИРАТ ИМЕННО ЗА ПОКРИВАНЕТО НА ПОДОБНИ ЩЕТИ.ТОВА СА ПАРИ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ОТ СКЛЮЧИЛИТЕ ЗАСТРАХОВКИ, Т.Е. ДЪРЖАВАТА НЕ Е ОЩЕТЕНА ОТ ФАКТА, ЧЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ФУНКЦИИТЕ /ПОНЕ В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ/

18

Анонимен

преди 7 години

не трябва да се спират само, и да се конфискуват трябва, то така същия РОМ с КОЛА, пак ще си кара даже и да го хванат не 400 а 250лв дава и продължава, т.е малко по скъпо от самата гражданска, а не официално дава 50лв и гази наред

17

Ninja

преди 7 години

В Гърция затвор, тук условна....ако не избягат... ....в един момент на хората ще им писне...и ще е от нещо дребно....защото се е натрупвало с години.. И тогава ще стане интересно :)

16

Teo

преди 7 години

Срещу около 10 милиона лева инвестиции може да се изгради софтуер за разчитане на номерата на автомобилите(в движение), да се създаде масив свързващ автомобилите с валидна и невалидна ГО с номерата им. Катаджията си кара, на екрана излиза автоматично номера на возилото и дали има валидна ГО или не. Ако има - хич да не му пука, но ако няма - отбий, 400 лева глоба, сваляне на номерата и пеш до следващият пункт закупуване на ГО. Толкова ли е трудно? А за година това ще смъкне разходите наполовина.

15

Анонимен

преди 7 години

Както става в нашата мила рОдина, работещият българин плаща изцепките на мангуалите. Държавата нищо не е платила!! Парите са на гражданите които плащат гражданската отговорност.

14

Анонимен

преди 7 години

Това може да стане само в едно нерационално общество. Вероятно в Швеция и Германия това няма как да стане.

13

Анонимен

преди 7 години

Дали сме 2 млн. за ром без книжка-----------------------------------Докато вдена, че не става въпрос за алкохол без бандерол :)

12

Анонимен

преди 7 години

Тази нелепица от Виденово време - държавата да плаща за неудачите на частни лица, е една от главните причини да сме на това положение.

11

Циник

преди 7 години

33 000 000 лева тук някои се мъчат да ги "изкарат виртуални"А не е така! Плащаме ги - за да ги харчи държавата!

10

Марче

преди 7 години

Марчето Гергова нещо не е разбрала- държавата няма общо с гаранционния фонд.Този фонд се генерира от 10 лева платими от всеки застрахован.Тоест плащат редовните за сметка на нередовните.

9

zeus

преди 7 години

Държавата не е платила нищо и сега ще ви обясня защо. В България има към 4 милиона регистрирани МПС, при сключването на застраховка на всяко от тях 12 лева отиват в Гаранционен фонд, това прави 48 милиона лева. Като извадим 15 процента МПС без застраховка остават 40 милиона лева във фонда. От тях са изплатени 33 милиона, значи държавата е на печалба 7 милиона от нашите пари за застраховки. Хубаво е преди да се пускат статии малко да се проверят фактите ;)

8

Анонимен

преди 7 години

КРАЙНО ВРЕМЕ Е В СОФИЯ ДА СЕ ИЗГРАДИ ГОЛЯМ ЗАТВОР ЗА 10000 ДУШИ. ТАМ ЗА СА И СЪДЕБНИТЕ ЗАЛИ, ЗА ДА НЕ ГИ РАДКАРВАТ ПО ПЪТИЩАТА..НЕ ПЛАЩАШ - ВЕДНАГА В ЗАТВОРА И СТОИШ ТАМ ДОКАТО ПЛАТИШ С ЛИХВИТЕ.

7

Анонимен

преди 7 години

ВСЕКИ БЕЗ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ИЛИ АКО Е КАРАЛ ПИЯН ИЛИ БЕЗ КНИЖКА - КОНФИСКАЦИЯ НА КОЛАТА И - ВЕДНАГА НА ПРЕСАТА. СТАВАТ ХУБАВИ УДОБНИ ЗА ТРАНСПОРТ КУБОВЕ. ОТ ИЗНОС НА ТАКИВА ПРЕСОВАНИ КОЛИ Щ7Е СЕ СПЕ4ЧЕЛЯТ ДОСТА ПАРИ, ПЪК И ТРОШКИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ.