156

!

преди 7 години

Стига сте оплаквали! Това еживотът- ВЕЧНО движение и стремеж за по-добър живот! Как са създадени САЩ? Австралия, Нова Зеландия? Четете френска и италианска преса: и там е същото! Селата са без лекари, магазини, заведения, защото хората са отишли в по-големи населени места.Колко хора от големи държави след пенсиониране отиват в Испания и Португалия? Има постоянно движение и на работещи.какво етова оплакване: искате да се върнем в 1922- но и тогава българи са емигрирали в САЩ- за по-добър живот..

155

Анонимен

преди 7 години

Жандармерията ако вместо да пази народните избранници в центъра на София си вършеше едно от основните задължения и излезне по селата и планинита нямаше да се стигне до това. Даже и *** щяха да са по-ниски от тревата, но уви депутатското спокойстви е по-важно от оцеляването на на нацията!

154

Анонимен

преди 7 години

България след българите?

153

Аз съм № 88

преди 7 години

Имам два минуса и ми е забавно защо. Че с. Върбово не е във Видинска област, а е в Монтанско, както е написала неграмотницата? Или за това, че нарекох американските самолети във войната 1999 г "лешояди"? Хайде не се косете толкова за вулгарните убийци, които се настреляха по мирните жители на Югославия със снаряди с depleted uranium! Че аз бях там тогава и се чуваха страшнте детонации от бомбардирането на сръбското градче Княжевац, в което няма военни обекти, нито военна индустрия. После над

152

Анонимен

преди 7 години

Проблемът е в ценностите! Ние определено изживяваме тежка криза на ценностната система. Нищо - така е при естествения подбор...

151

Анонимен

преди 7 години

Като ликвидираш поминъка на хората, болниците, училищата, малките селища опустяват.. с любезното съдействие на седесарските *** от 90-те, САЩ, Турция и Израел!

150

до 143

преди 7 години

Прав си. Нищо не става без жени. А българката иска офис, МОЛА, Спа. И няма намерение да живее на село.

149

Скитик

преди 7 години

Как да са живи селата? Преди 30 години на този ден всички селяни въртяха мотиките, а сега сте се втурнали в Кръчмите и спа хотели и въртите чевермета! Уж бедни ака никой не копва една мотика?!

148

Анонимен

преди 7 години

До 150 АКО БЕШЕ ПРИ КОМУНИЗМА ВСИЧКО НАРЕД, ЩЕШЕ ДА ПОБЕДИ. И ЩЕ ШЕ И ЗАПАДА ДА ПАДНЕ. НЕ СЕ ПОЛУЧИ . ЗАРАДИ ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ С ГОЛЯМОТО НАДПИСВАНЕ В ИЗПЪЛНЕНИТЕ ПЕТИЛЕТНИ ПРОГРАМИ.

147

миле

преди 7 години

До Гробокопачгробарю теб кой те изгони от село?Иска ти се и ти под градски лампи да ходиш, самолет от близо да видиш. И на теб като на милата ти *** Нинова демокрацията ви ДАДЕ; На нея власт и партия,вместо да е знатна тъкачка и герой на труда.Даде ви постове и градове които да оплювате.Да си беше останал тракторист. Само взимате и нищо не давате ,Черногледци ! от 1000 000 комунисти станаха 10 000 милионери.Ти къде спа а ?

146

Анонимен

преди 7 години

Това го знаем.Няма смисъл да се повтаря постоянно.

145

Анонимен

преди 7 години

До 151и 155 В ТРАНСИЛВАНИЯ, ВОИВОДИНА . СЕЛАТА СЕ РАЗВИВАТ ЗАЩОТО ВСЕКИ СИ УПРАВЛЯВА СОБСТВЕНОСТА И НИКОКА НЕ Е ИМАЛО КОЛХОЗИ, ТКЗС,ДЗС НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ.

144

Анонимен

преди 7 години

Никой няма да се върне на село. Там вилнеят едни братя, заради които не можеш да бъдеш сигурен нито за имота, нито за собствения си живот. Селата са превзети, скоро и градовете.

143

миле

преди 7 години

До Анонимен дааа стигаш на 30 км. от границата и до там.Нататък "открит лист",без него арест,ако си ербап,бой и съд.Недай си боже някак си стигнал зад КПП то може и да те отстрелят като прасе. Ако не си техен от КДС де.

142

до 151

преди 7 години

А ти щом даваш акъл да се ходи на село кажи къде живееш. Всеки милее за селото, за домашната лютеница и сирене, ама чака някой друг да отиде и да го прави вместо него.

141

статистик до 152

преди 7 години

Прав си. 2016 за пръв път населението на София намалява с 3000 души след 1989. Очаква се тази година да намалее с още 3500 души.

140

край

преди 7 години

Сбъркан модела. Идете в Трансилвания идете в Сърбия - да видите живи села с деца, училище и църкви. Земята ни може да храни 20млн. човека а наближаваме 6 и въпреки това в кофите ни ровят деца и старци за прехрана.

139

Анонимен

преди 7 години

При комунизма всичко си беше наред

138

Анонимен

преди 7 години

Да живее Първи май!

137

az

преди 7 години

Незнам какъв е този рев за изчезващи села - нормално е, хората се местят там където има работа. Преди 1989г нямаха избор - имаше жителство и щеш-нещеш, живееш там където ти кажат. Сега не може да ги задържиш насила там. Постепенно тази тенденция ще се обърне, с все повечето възможности да работиш отдалечено - но това пак няма да стане насила.