100

ЕНВЕР ХОДЖА

преди 7 години

ГЪРЦИЯ Е СЪЗДАЛА ХРИСТИЯНСТВОТО И МОЖЕ ДА ПРАЗНУВАТ КОГАТО СИ ПОИСКАТ

99

Сашо

преди 7 години

Братя , като чета - всички сме потърпевши от мутробизнеса в БГ , профсъюзите са казионни и обслужват именно пак този бизнес , а не нашите интереси , кодекса на труда е само на книга, какво да ви кажа - още преди години - помните ли стачката на миньорите в "Марица" - разбрах, че с работниците в тази държава е свършено - кръв се ля тогава по асфалта - кръв от работниците, душманите хвърлиха полиция и жандармерия да смачкат стачкуващите - тогава изпаднах в ужас и депресия за дълго, пред очите ми

98

Анонимен

преди 7 години

В Гърция почиват на един куп християнски празници.

97

Анонимен

преди 7 години

До: Коментар 106Аз не съм гласувал за тях.

96

Божо

преди 7 години

Е, това никъде по света го няма. Ама то у нас и бизнес няма... Само набедени за бизнесмени мошеници.

95

Иванов

преди 7 години

Така е като си треперите за някакви от 400 до 1000лв.Я ако има задружност,никой да не отиде на работа поне за седмица,и на бизнеса му се 18+ 18+.Фалирайте ги тези ***,силата е във вас не в тях.Докато се правите на зависими от парите им,така ще е.Същото важи и за държавата.Пропуснете две три години данъци и осигуровки,и ще се озъби.Нека ви уволни бизнеса.Кого ще назначат?Останалите скапани ***,инвалиди,прасета (полицаи)?!Хората с акъл в главата винаги ги оценяват където и да са.

94

I

преди 7 години

Гледам коментарите и как всички негодуват против бизнес-монополистите, за които гласуваха само преди седмица...

93

да

преди 7 години

на робовладелците все ще им е малко гърбенето дето го отнасяме

92

Анонимен

преди 7 години

За тези частници е важно да няма нито един почивен ден за хората,да работят до припъдък,да бъдат експлоатирани с ниски заплати,даже ако може и без заплати да им работят ако може,в същото време тея частници да си карат скъпите коли и да се нефят максимално!!!

91

Анонимен

преди 7 години

До в до 98Напротив! В държава със 'зряла икономика' работя._______________И аз работя в такава. Ако празник се падне в събота или неделя, се почива в понеделник.Да, засича се като влизаш и излизаш за почивка, обедна или каквато и да е, но се засича и колко си останал да работиш в извън работно време. До 2-рия час плащането е х 1,25, след това е х 1,5, но рядко се случва. Работната ми седмица е 5 дневна, по 7 часа. АКО се наложи да работя в почивен ден - х1,5. На национален празник - х2.

90

Анонимен

преди 7 години

Като за начало бизнеса нека стане нормален: да плаща навреме и официално пълният размер на заплатите и осигуровките, да спазва осемчасовия работен ден и петдневна работна седмица, средната заплата да стане 1200 евро, а минималната заплата да стане 400 евро.... мога и още да изброявам

89

в до 98

преди 7 години

Напротив! В държава със 'зряла икономика' работя. Почива се само на деня на определен празник, има точно три Понеделника в рамките на цялата година, в който ще се почива и работната седмица в голяма част от компаниите е 6 дневна, като се работи в Събота до 2. Като излизаш в обедна се засича колко си бил на почивка, не е като в Бг 'когато се върна' и бам 1,5 -2 ч почивка. Не само държавния сектор са търтеи в Бг

88

Ивайло

преди 7 години

Подкрепям.Или поне обслужващия сектор и държавните учреждения да работят. Аман от търтеи!

87

Анонимен

преди 7 години

"Това е положението и практиката във всички зрели икономики"_____________E не е вярно! В зрелите икономики празниците, които се падат в почивен ден се "отпочиват" в първия понеделник. Освен това в зрелите икономики извънредния труд се заплаща по определена схема. Нямат 12-часов работен ден или 6 дневна работна седмица, както много често се случва у нас.

86

Анонимен

преди 7 години

И в други държави го има това, което сега въведоха в България - ако празника е през почивен ден, после един ден не се работи, но там работодателите са работодатели и не мрънкат за щяло и нещяло, като българските мутри-работодатели.

85

Анонимен

преди 7 години

Дайте на работниците си полагаемият отпуск от 20 дни, плюс осигуровки на реалната заплата, нормиран 8 часов работен ден, на пет дневна работна седмица ... пък тогава нека да имат претенции, че новата схема за почивките ги ощетявала.

84

Бизнеса иска ...

преди 7 години

Бизнесът иска много работи, примерно да му работим по 12-16 часа всеки ден без почивен ден и да му плащаме затова, че му работим. Бизнесът в България няма никакво право да иска каквото и да е, докато не започне да плаща заплати, достатъчни българина да издържа семейството си, т.е. да започне пак да се възпроизвежда.

83

Анонимен

преди 7 години

Не, че нещо, но това, ако празника се пада да е в почивен ден, да се взема после работен ден да се "отпразнува" само в България го има.

82

Сп?нс

преди 7 години

?! Почивни дни в Територията ?? Миналата година си идвах по велик ден и освен банки и администрация не видях някой да почива , всички които познавам са осигурявани на минимума и им се плаща на ден , ако искат си стоят вкъщи и на заплата са с 40лв назад , за всеки почивен ден.

81

Пешо

преди 7 години

Абе да има един начин родните ни бизнесмени да ни накарат да работим 7 дни в седмицата нон - стоп , че да им плащаме и такса за това - ще го направят на секундата.. нали ги виждаме какви са - криза имало , пари нямало, от 10 години работя за едни и същи пари - все проблеми, все нямал пари , а всяка година по няколко пъти на скъпи екскурзии кеф ти в Дубай , кеф ти на Малдивите и къде ли не - дето само по ТВ ги виждам, сменят се луксозни автомобили за по 200 бона, а бай Пешо - все на работа