71

куката

преди 7 години

Не е това! Проблемът е в некачественото заплащане и нискокачествените тн бг-работодатели! Защо в чужбина българите работят и не се оплакват от тях, а куфарчетата в РъБъ ревът и си търсят индийци и виетнамци?

70

Анонимен

преди 7 години

населението на европейския съюз е 510 милиона жители; всеки има право да работи във всяка друга държава членка, отделно сложете и 10 милионна швейцария и 5 милионна норвегия и стават 525 МИЛИОНА. Ако работодател не може да намери кадри сред 1/4 от производителите на СВЕТОВНИЯ БРУТЕН ПРОДУКТ, най-добре да се гръмне иили да хваща мотиката.

69

чужденеца

преди 7 години

Ниско заплащане-проблем пред добрия работник!

68

Е

преди 7 години

ПРИ РАБОТА 12 ЧАСА 6 ДНИ В СЕДМИЦАТА И 750 ЛВ. ЗАПЛАТА СИ РАБОТЕТЕ САМИ И ОСИГУРЯВАНЕ НА 4 ЧАСА

67

айс

преди 7 години

Тъй като вече е ясно, че основният проблем на българския бизнес е липсата на качествена работна ръка???. ..Ами аз бях качествена работна ръка с две висши образования IT специалност но поради "отличното" заплащане от 750 лв. бях толкова доволен че преди 10 години отидох малко по на запад и сега взимам заплата от 9.500 евро ЧИСТИ. Докато не започнете да давате заплати като на бели хора качествена работна ръка ще търсите в СТОЛИПИНОВО и ФИЛИПОВЦИ!

66

Анонимен

преди 7 години

А АЗ БИХ КАЗАЛ -НЕКАЧЕСТВЕН БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ. АЛЧНИ БИЗНЕСМЕНИ ,КОИТО ИСКАТ ХОРАТА ДА ИМ РАБОТЯТ АКО МОЖЕ ПО 10-12 ЧАСА ПО ЗА 500-600 ЛЕВА. БЪЛГАРИТЕ НА ЗАПАД СА ТЪРСЕНА РАБОТНА РЪКА И ДОБРЕ ПЛАТЕНА А НАШАТА БИЗНЕС КЛАСА В ЕДНО С ПОЛИТИЦИТЕ СА ВЕЧНО АЛЧНИ И НЕНАСИТНИ !

65

Анонимен

преди 7 години

Чудна работа. На мен в България работодателите ми казаха, че не съм добър работник и ми даваха по 300 евро заплата, а като отидох в Германия всички немци бяха много доволни от мен и ми дават сега по 2500 евро заплата. Така че ще ме хванете за дедовия. Никога повече няма да работя за български чорбадция!

64

Анонимен

преди 7 години

Бизнеса да даде минимална 3000лв, и много обучени и работещи кадри навън ще се върнат в България, с иновации и идеи!

63

Ф.С.В

преди 7 години

Сега ще излъжат някой и друг студент от Молдова и Украйна и ще си патят- защото в обявите им за работа в украински и молдовски сайтове- нещата са меко казано смешни- работа 5 дни -нощни програми като дискотеки басейн танци (всичко осигурено от работодателя) месечни награди като пари и екскурзии по цялото Черноморие и много екстри като заплащане и обучаване )) Ще има голям смях когато чуждите студенти ревнат на Инспекцията по Труда че работят по 14 часа без почивка- глобата е 15000 лв -

62

Анонимен

преди 7 години

Бизнеса търсел? Ами какво предлага? Защото на мен бизнес в друга държава ми предложи преди 15г., и вече не живея в България. Да предложи нещо по добро за да ни върне милиони, и да задържи други.

61

Анонимен

преди 7 години

Истината е някъде по средата. Повечето работодатели нямат адекватна политика към персонала си, не умеят да мотивират персонала и не плащат прилични заплати. За това можещите или са в западна Европа или ако са останали работят за чужди компании. Но има и нещо друго, пълно е с търсещи работа, които нищо не могат и нямат ценз, а искат 2 000 лв , кола, бонуси и секретарка. Този проблем явно ще се задълбочава.

60

Вярно

преди 7 години

До анонименНарушават цялото законодателство за труд не само на Европа

59

Стасе

преди 7 години

Доколкото съм запознат с трудовото законодателство, всеки гражданин на ЕС има право да работи в България. Ако от пазар на труда от 600 млн. жители, не могат да си намерят необходимите кадри, проблем ане е в кадрите. Има Германци, Французи, Холандци, кой е казал че трябва да са българи.

58

Краси

преди 7 години

О, тези работодаващи са от 17 век, в 21 век всички трябва да живеят нормално, с осигуровки и добри заплати

57

Ф.С.В

преди 7 години

1991--- 2010г - (работен диалог бизнесмен работник)----Като не ти се работи- напускай !!- знаеш ли колко хора чакат на вратата ??!! (улицата) --- ------ех мечти мечти (БГ Бизнесмен) -- Хахаха- сега се молят някой да им вдигне телефона ,че да почнат да му обясняват какви ваучери за храна и какво велико работно време от 12 часа на ден и почивка в неделя следобяд имат в великата си фирма -- Но всичко свърши (саморедуцира се работната ръка) Сега ще има фалити - друго не виждам !

56

анонимен

преди 7 години

Некачествени работодатели, без образование, но с купени дипломи, често неграмотни, ще ми говорят за некачествени работници! Държат да им работиш по 12 до 16 часа дневно, да те изтискват като лимон и да не ти плащат навреме, или изобщо да не ти плащат! Ето, това е България!

55

Хм

преди 7 години

А некачествените бизнесмени не са ли проблем?Щото като гледам компенсират некадърността си с наемане на суперевтини работници-така и да не върви добре бизнеса,винаги са с малки разходи все нещо остава за тях.Отделно корупционните схеми им осигуряват така или иначе работа(и печалби съответно).Общо взето идеята е винаги разходите да са ниски-по тая схема работи по-голямата част от бизнеса,като почнеш от шивашките ишлемета,та стигнеш до бая сериозни браншове.....

54

Ф.С.В

преди 7 години

Както предвидих преди години-Пазара на труда сам ще се балансира и ще се стигне до всякаква липса на работници- Алчният бизнес 27 г извива ръцете на държавата и си направи закони удобни за него-неплащане на заплати осигуровки и т.н.- Сега в обявите дори осигуровките и договор се явяват като 'екстра- Бизнеса се самозабрави в воят си да не вдига заплати - и сега получи това което трябваше- Никакъв шанс за работници- А бизнес без хора - Няма как!- Сега и да вдигнат заплати --все ТАЯ) Доверие Няма!

53

Бг

преди 7 години

Некачествените заплати също са голям проблем в България.. И некачествените "работодатели" също.

52

1956

преди 7 години

след 1990 и преди до '80, не стават, аспарагуси не барат не дигат тежко, философи - да са ви живи и здрави, па и вие да ги гледате та и внуци! лошо!