104

бай Иван

преди 7 години

Големите мислители от великите сили да създадат една ромска държава към Сирия и Ирак.Там е по топло,ще си имат управници роми,ще си живеят според техният манталитет и ще са по щастливи.А и президента на Индия си ги иска,защото икономиката им е във възход!Нашите безмозъчни "мислители" научиха ромите да се чувстват като фараони, а останалите роби да ги отглеждаме и храним.

103

да бе да

преди 7 години

а българите?

102

Заглавието е грешно

преди 7 години

Не работят, крадат и убиват безнаказано, пътуват в градския транспорт безплатно. И затова получават пари от държавата. Само взимат, нищо не дават. Какво още искат? Това не е ли добър живот - да правиш каквото си искаш и никой да не те закача за нищо.

101

Анонимен

преди 7 години

Защо ? Не се ли подобри живота им ? Та нали Герб дадоха 1 милиард за ромите на 2 декември ?

100

Анонимен

преди 7 години

Без образование, без работа, без пари...ама родила 5 деца и сигурно още толкова ще роди. Е, как да им се помогне? Работа? Ама е неграмотна. Е, какво да се направи за такива като нея? На тая възраст в 4 клас ли да я пратим?

99

1

преди 7 години

Ромите са български граждани и ако работят и печелят ще са добре и ако не - няма.Нищо по-специално не трябва, а само да спазват закона.

98

Анонимен

преди 7 години

Според мен ако ромите се приобщят към православието, това ще промени нещата. Най-вече от тях самите зависи бъдещето им. В България е постигната уседналост на ромите, днес те не обикалят с катуни. Не може и да се правят обобщения, защото и сред тях има най-различни хора.

97

Циганин

преди 7 години

Ромите ссе делят на категории : Най-бедните са тези които са на снимката ,втора категория тези които са горе-добре ,един поработва ... социални ... "припечелват" по-нещо ,трета категория -тези които с нищо не се различват от повечето бг и четвърта категория -таквиз които са по-добре от повечето бг ,но те са малко . Въпроса е в % съотношение ,а медиите винаги показват най-долните .(Мога и да греша )

96

Некъф луд

преди 7 години

Не. Не може да има по добър живот за ромите където и да е по света. Даваш им чисто нова къща, а те влизат вътре и я изкормват до голи стени. Визирам случаите в които им се отпускат общински жилища и след месец не можеш да разбереш това дом ли е било или свински обор.

95

Лерхит

преди 7 години

"По-добър живот" включва ли и по-особени разбирания за живота, вкл. задгробен такъв?

94

Анонимен

преди 7 години

Нас, българите, са ни отписали явно...

93

Нели

преди 7 години

А за българите?

92

:)

преди 7 години

децата им по кофите за ***'лук и продадени в чужбина..ще станели повечемечтайте си

91

777

преди 7 години

По-добър живот за ромите......за българите кога ще има по-добър живот? До кога ще издържаме хрантутници и ще им плащаме тока, водата, и това да живеят? До кога българските майки ще бъдат лишени от детски надбавки, а ромските майки ще взимат постоянно помощи от данъците на българските майки?

90

Годзилчо

преди 7 години

Е и ? Кой ще ги храни? Когато тези които изкарват помощите им станат по малко от тези които ги консумират ,започва самоизяждане.

89

ШАРАН БГ

преди 7 години

"...а все повече млади и добре образовани българи напускат родината си..."Няма надежда !! Има скок в неизвестното. Има бягство от невъзможното, от лошото, от грозното. Голяма част от "напусналите" работят каквото им попадне. Но ..работят! И с получените средства могат да живеят нормално - като хора. Не като тук, да му се изправят косите на човека,когато трябва да плати вода, ток, данъци, топло...... и не може да купи на детето си обувки !? Ако, работейки дори,не му и плащат със месеци...Срамота

88

ТЪЖНО Е...

преди 7 години

"50% от младите българи ще са от ромски произход след няколко години"Въпросът е защо е така?- демокрацията: много бързо ни превзе - докато българските жени се съревновават в кариерата с мъже и с други жени, ромките раждат деца!- сметката: не можем да си направим сметката - за повечето неща, включително за възрастта. На 40 е късно.- простотията: да, да вземеш 100 хиляди кредит за 40 квадрата апартамент в София е простотия, да ме извиняват съгражданите. И после нямало време за деца, е как да и

87

Валя

преди 7 години

Има, намаляване на раждаемостта,да започнат да работят и децата им да ходят на училище.

86

Мучачос

преди 7 години

Ние работим , образоваме децата си,плащаме си осигуровките.*** не желаят да се образоват,не могат да си намерят добра работа,не образоват безбройните си деца и чакат помощи от нашият труд.Децата ни мигрират заради некадърните ни политици,които ще променят историята на майка България ,в която ще пише,че Аспарух и цар Борис са били ***,преселили се от Индия,а българите са се присъединили към тях от степите .

85

бг

преди 7 години

За да си избирател трябва да се въведе образователен ценз .Ако човек е неграмотен то не може да направи информиран избор.Политиците съзнателно държат ромите неграмотни , з да ги манипулират при избори.Къде изчезнаха европейските пари за десетилетието на ромското включване.С тях можеше да има роми инженери , лекари , адвокати , офичери и пр. а сега отново всичко е в началото.